Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedden este otthon bulizol a tévével.

Egerek és emberek - M5, október 18. kedd, 21h

Az 1930-as évek elején, a nagy gazdasági válság idején vándormunkások járják az országot. Az értelmes George és bivalyerős, ám szellemileg visszamaradott társa, Lennie is munkát keresve sodródik tanyáról tanyára. George saját farmról álmodik, ahol nyulat is tenyésztenének, amit Lennie annyira szeret. Mikor sikerül munkát kapniuk a Tyler farmon, a többi munkás hamarosan kipécézi magának Lennie-t. Különösen Curley, a főnök fia jár az élen a piszkálódásban. A férfi csinos és kikapós felesége azonban kedves a mamlasz férfival. George hiába figyelmezteti, hogy maradjon távol a nőtől.

 

Dante pokla - Moziverzum, október 18. kedd, 21h

Harry Dalton geológus a Cascade-hegység lábainál fekvő kisvárosba, Dante's Peakbe érkezik, hogy a közelben lévő, aktivizálódott vulkánt megvizsgálja. Az eredmények nyugtalanítóak, ám a lakosság reménykedik, hogy nem lesz baj. A helyszínre érkezik Dalton főnöke is, aki az újabb mérések alapján azt állítja, hogy nem fenyeget a kitörés veszélye. Dalton azonban másként látja a helyzetet. Az egyetlen, aki hisz a megérzésének, az Rachel Wando, a városka polgármestere…

 

A.I. - Mesterséges értelem - Paramount Network, október 18. kedd, 21h

A megfékezhetetlennek tűnő globális felmelegedés és bámulatos tudományos fejlődés korában az emberek életük minden területét megosztják robotjaikkal, a Mechákkal. Egy újonnan fejlesztett robotgyermeket, Davidet (Haley Joel Osment), feltétlen szeretetre programoznak. David egyszer csak magára marad egy idegen és veszélyekkel teli világban. Szerencsére összebarátkozik egy éles eszű és bölcs Mechával (Jude Law).

 

Red 2. - Mozi+, október 18. kedd, 21h

Frank Moses-nak (Bruce Willis), a visszavonult titkos-ügynöknek rég nem törték be az arcát, de ez nem várat sokat magára. Az FBI előveszi egy elfeledett üggyel kapcsolatban, ám mielőtt kivallatnák, megszöktetik. Marvin (John Malkovich) és Sarah (Mary-Louise Parker) a fél világon átrepítik, hogy együttesen kiderítsék, miért akarják őket eltenni láb alól. A terroristákkal és bérgyilkosokkal körbezárt csapat egyetlen reménye Victoria (Helen Mirren), aki segít a túlélésben, és remek terve van a világ megmentésére.

 

A mágus - Filmcafe, október 18. kedd, 21h

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

 

Egy gyilkos agya - Film Mánia, október 18. kedd, 21h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, október 18. kedd, 21h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

Insidious - Gonosz lélek - Viasat3, október 18. kedd, 21h

A Lambert család tagjai mindent elkövettek, hogy elvágják azokat a kötelékeket, amelyek nem eresztették őket a szellemvilág közeléből. Ezúttal megismerjük azokat a paranormális nyomozókat, akik segíteni próbáltak rajtuk. A látó Elise Rainer és segítője Tucker elvállalják, hogy egy megszállott kamaszlánynak próbálnak segíteni, aki úgy véli, hogy a halott anyja próbál kapcsolatba lépni vele. Elise azonban a legkegyetlenebb ellenséggel találja magát szembe, akivel valaha is találkozott.

 

Fűrész III. - AMC, október 18. kedd, 22.45h

Jigsaw, az ördögien kegyetlen és gyilkos játékok kitalálója minden idők legbrutálisabb sorozatgyilkosa. A bűnöző új tanítványával, Amandával az oldalán eltűnik az üldözői szeme elől. Miközben a rendőrök megpróbálnak a nyomára akadni, a gyanútlan Dr. Lynn Denlon nem is sejti, hogy Jigsaw őt szemelte ki sakktábláján az utolsó gyalog szerepére. A kórházból kijövet, az egyik esti műszak után Amanda elrabolja, és az elhagyatott raktárépületbe viszi, ahol a halálos beteg Jigsaw rejtőzik. Egy másik ártatlan áldozattal, Jeff-fel együtt a doktornő azt a feladatot kapja, hogy tartsa életben a gonoszt.

 

A Da Vinci-kód - AXN, október 18. kedd, 22.50h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor megölik a Louvre egyik kurátorát. A rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. A tudós azonban szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni az áldozat kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei évszázadok óta tartó harcába keveredtek bele.

 

Gyilkos kígyó - Film Mánia, október 18. kedd, 22.55h

Tennessee állam egy eldugott kisvárosában élnek egy kis szabadegyház tagjai, akik kultikusan tisztelik a kígyókat. A Daniels család két fia, Duff (John T. Woods) és Les (Michael Shanks) azonban gyökeresen eltérően viszonyul a hüllőkhöz. Az önfejű Les a maga útját járja, míg bátyja, Duff vallásos fanatizmussal csüng a kígyókon. Amikor azonban ellop egy különösen ritka és veszélyes kígyót a helyi kisállat-boltból, az apró csúszómászó mutálódik, óriásira nő, majd megállíthatatlanul falni kezdi a városka lakóit.

 

Yesterday - SuperTV2, október 18. kedd, 23h

Mi lenne, ha...? Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet? Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

A csontember - Viasat3, október 18. kedd, 23h

Lincoln Rhyme (Denzel Washington) felügyelő egy tragikus baleset következtében szinte teljesen lebénult. Már nem lát értelmet az életben, és épp öngyilkosságra készül, amikor egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos bukkan fel a városban. Rhyme úgy érzi, őt még el kell kapnia. Ehhez azonban segítőre lesz szüksége, akit rádión keresztül irányíthat, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Új társa, Amelia Donaghy (Angelina Jolie) nem lelkesedik túlságosan a bizarr feladatért. Nem is csoda, hiszen borzalmasabbnál borzalmasabb helyszínek, megcsonkított holttestek várnak a fiatal rendőrnőre, aki reméli, nem kerül szembe a mániás gyilkossal.

 

A góré - Filmcafe, október 18. kedd, 23.05h

Jacob Harlon sikeres üzletember élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. A férfi részegen autóbalesetet okoz, amelyben meghal a barátja. Harlon rács mögé kerül, ahol szembesül a börtönélet erőszakos világával, sajátos szabályrendszerével. Miközben igyekszik alkalmazkodni az új szabályokhoz, amelyek a túlélését biztosítják, lassan elveszíti az identitását és kapcsolatát a korábbi életével, beleértve a feleségét és a fiát is. Hiába szabadul ki, a börtönbéli "barátainak" keze utoléri őt.

 

Az utolsó esély - Moziverzum, október 18. kedd, 23.20h

Egy orosz nacionalista csoport átveszi a hatalmat egy nukleáris rakétabázis felett, s ezzel a harmadik világháború a küszöbön áll. Az események fényében az amerikai hadvezetés orosz vizekre vezényli egyik nukleáris tengeralattjáróját, a USS Alabama-t. A hajó feladata egyszerű: megelőző csapást kell mérnie az ellenséges támaszpontra. Rövidesen azonban megszakad a kapcsolat a parancsnoksággal, így a legénység képtelen dekódolni az újonnan érkező parancsot, ennek következtében pedig a hajó kapitánya, Ramsey, és a másodtiszt, Hunter hadnagy között éles viszály alakul ki a rakéták kilövését illetően. Kettejük konfliktusának azonban amellett, hogy megosztja a legénységet, hatalmas tétje van: ha rossz döntést hoznak, kitörhet egy újabb világháború.

 

A fülke - Mozi+, október 18. kedd, 23.25h

Megcsörren egy utcai telefon, Stu (Colin Farrell) felveszi, és majdnem belehal. Mert egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást, szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük, Ed (Forest Whitaker) tárgyalni kezd a férfival, de nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert...

 

John Wick - Film+, október 18. kedd, 23.25h

John Wick (Keanu Reeves) látszólag átlagos ember, és ez annyira megtéveszt néhány gengsztert, hogy lenyúlják a spéci autóját, sőt éjjel rátörnek az otthonában. Amikor a nagyfőnök felismeri az ellopott autót, azonnal csomagolni kezd, és hívja Marcust (Willem Dafoe), a legprofibb bérgyilkost, hogy legalább feltartsa egy kis időre John Wicket. Ugyanis csak egy pancser nem tudja, hogy John Wick a Föld egyetlen olyan személye, aki számára nincs lehetetlen. A visszavonult bérgyilkos kénytelen újra fegyvert ragadni, hogy megfékezze a tőle rettegő maffiózókat, akik halálfélelmükben megostromolják. New York valódi csatatérré válik, ám az őrült, véres ütközetben nem kétséges, hogy ki fog győzni.