Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti otthonozáshoz

Az utolsó skót király - M5, november 29. kedd, 21h

Nicholas Garrigan, a frissen végzett orvos Afrikába utazik, hogy szerencsét próbáljon. Ugandában kezd el dolgozni egy helyi lakosokat segítő egészségügyi misszióban, amikor egy alkalommal a véletlen úgy hozza, hogy ő lehet az, aki ellátja a katonai puccsal hatalomra került diktátor, Idi Amin sérülését, miután merényletet követtek el ellene. Nicholas elnyeri a diktátor rokonszenvét, aki felkéri, hogy legyen a személyes orvosa és egyúttal az egészségügyi minisztériumban is posztot kínál neki. Nicholast eleinte elkábítják Idi Amin karizmatikus fellépése és a kiváltságos lét örömei, ám hamar érezni kezdi, milyen veszélyekkel jár egy véreskezű zsarnok közelében élni. A fiatal orvos egyre inkább kutyaszorítóban érzi magát, ezért végül elszánja magát, hogy kitörjön a rákényszerített szerepből, de így már az életével játszik.

 

Mint a villám - Paramount Network, november 29. kedd, 21h

Cole Trickle (Tom Cruise), a nagyágyú autóversenyző délen nemcsak hírnevet, hanem szerelmet is talál egy idegsebész (Nicole Kidman) személyében. Tony Scott rendezésében.

 

Bölcsőd lesz a koporsód - RTL HÁROM, november 29. kedd, 21h

Elrabolják a gettó legtechnikásabb betörőjének, Tonynak (DMX) a lányát. A váltságdíj az a különlegesen értékes gyémánt, amit Tony (DMX) és csapata ellopott a tőzsde bankjából. A gond csak az, hogy Su (Jet Li), a kínai titkosügynök is vadászik a fekete kövekre, hogy megelőzze a készülődő globális terrort. A két férfi a bajban kénytelen szövetséget kötni, hogy Tony csapatának segítségével megakadályozzák a gengszterré vált egykori ügynök, Ling (Mark Dacascos) eszement tervét.

 

Halhatatlanok - AMC, november 29. kedd, 21h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

A mesterlövész - Viasat Film, november 29. kedd, 21h

A visszavonult mesterlövész, James Dial sohasem bocsátotta meg magának, hogy futni hagyta a világ egyik legveszedelmesebb terroristáját. Nem is kérdés, hogy újra fegyvert ragad, amikor egykori megbízói felkeresik a lehetőséggel: fejezze be, amit elkezdett. A rutinmunkának ígérkező küldetés azonban hamarosan rémálommá válik, amikor a teljes brit rendőrség Dial nyomába ered. Mikor Windsor főnyomozó megölésével is őt gyanúsítják, Dial ráébred, hogy megbízói átverték. Egyetlen reménye egy 12 éves kislány, akinek a segítségével kétségbeesett kutatásba kezd a gyilkos és az igazság után.

 

Django elszabadul - Mozi+, november 29. kedd, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Fekete sas - Film Mánia, november 29. kedd, 21h

Az amerikai légierő egyik büszkesége, a legmodernebb lézeres irányítórendszerrel felszerelt F-100-as gép Málta mellett a tengerbe zuhan. Ebben a régióban a szovjet erők is komoly erőkkel képviseltetik magukat. Éppen ezért nem csoda, ha a baleset hírére a CIA azonnal a helyszínre küldi a legjobb ügynökét, nehogy az ellenség kezére jusson bármilyen titkos, műszaki megoldás. A CIA-ügynöknek, Ken Taninak nem akárki lesz az ellenfele: maga a híres KGB-s kém, Andrej.

 

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi - Film+, november 29. kedd, 21h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa, Terry Benedict (Andy Garcia), és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti…

 

Alien 4.: Feltámad a halál - SuperTV2, november 29. kedd, 22.15h

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája _ egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Call-ra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.

 

Escobar - Filmcafe, november 29. kedd, 22.40h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Tűzfal - Viasat3, november 29. kedd, 22.45h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Poseidon Rex - Szörny a mélyből - Film Mánia, november 29. kedd, 22.45h

Három búvár robbant a helyiek által csak Kék Lyuknak nevezett helyen, hogy felszínre hozhassák a spanyolok elsüllyedt aranyát. A detonáció hatásárára azonban kiszabadul börtönéből a mélyben szunnyadó T-Rex, és követve ősi ösztöneit hatalmas pusztításba kezd Belize partjainál.

 

Jumanji - AXN, november 29. kedd, 22.50h

A 12 éves Alan Parrish különös társasjátékra bukkant. Amikor Sarah-val játszani kezdett, a bűvös tábla hirtelen megelevenedett, és Jumanji sűrű dzsungelébe röpítette a kisfiút, ahonnan 26 évig senki sem tudta kiszabadítani. Most azonban Judy és Peter megtalálta a játékot, és ha rá tudják venni Alan eredeti játszópartnerét, hogy szálljon be a kalandba, talán megtörhetik az átkot. Persze, csak, ha nyernek, és a dübörgő vadállathordákat is sikerül visszaterelni a rejtélyes dobozba.

 

Ház az erdő mélyén - AMC, november 29. kedd, 22.55h

Öt féktelen főiskolai haver kiadós lumpolásra utazik egy elszigetelt vidéki házba, ahol azonban vérfagyasztó természetfeletti lények támadnak rájuk, egy rettegéssel teli, véres éjszakán. Imserősen hangzik? Várj csak! Amint a srácok elkezdik produkálni a tipius horrorfilmes viselkedést, egy vezérlőszobában technikusok egy csoportja folyamatosan vizsgálja _ sőt, néha irányítja is _ a beijedt tinik minden mozdulatát. Vajon van-e esélyük a menekülésre a "mindent látó szem" ellenőrzése alatt, amely minden tervüket folyton meghiúsítja?

 

Szemben a sötétséggel - Viasat Film, november 29. kedd, 23.05h

Az apokalipszis után vérszomjas vámpírok lepik el a Földet, és már csak elvétve találnak maguknak áldozatot. Tao (Steven Seagal), a kardforgatás mestere egy exkatonákból álló különleges kommandó élén gyilkos küldetésre indul a vérszívók ellen. Túlélők egy maroknyi csapata egy elhagyatott kórházban rekedt, és Tao az egyetlen reményük, ám ő jól tudja, a fertőzésnek csak egyetlen ellenszere van: a halál. A vámpírokkal való végső összecsapás nem várat sokáig magára, és a tét nagyobb, mint valaha: az egész emberiség túlélése.

 

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk - Film+, november 29. kedd, 23.30h

Isabel Aretast (Kate del Castillo), a mexikói drogkartell vezetőjét fia, Armando (Jacob Scipio) kiszabadítja a börtönből. A bosszúszomjas nőnek csupán egyetlen célja van, végezni mindenkivel, akinek szerepe volt a férje halálában. Különösen Mike-ot (Will Smith) szeretné holtan látni, aki súlyos sebeket kap. Mike hat hónap lábadozás után Marcus (Martin Lawrence) segítségét kéri a bérgyilkos elkapásában. De Marcus nyugdíjba akar menni, ráadásul fogadalmat tett, hogy ha a társa életben marad, soha többé nem követ el erőszakot. Ám amikor megölik Howard kapitányt, Marcus és a különleges egység vezetője, Rita (Paola Nunez) is mellé állnak, és a technikai egység támogatásával egészen Mexikóig üldözik Armandót és a kartellt.