Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha a keddi estére tévézést tervezel.

Kramer kontra Kramer - Viasat2, április 25. kedd, 20h

Ted Kramer imádja családját: feleségét és hatéves kisfiát, de azért a munka a legfontosabb számára, minden mást a karrierjének rendel alá. Egyik este arra ér haza, hogy Joanna, a felesége szárazon közli vele: elhagyja, hogy az anyaszerepből kiszakadva végre megpróbálja megvalósítani önmagát. Így a gyerekkel járó összes gond az apára szakad, aki kénytelen újra felépíteni az életét: megtanulni a gyereknevelés csínját-bínját, s mindeközben az állását is megtartani. Ted főz, vásárol, takarít, játszótérre jár, s megérzi és megérti tündéri kisfia minden vágyát és félelmét. Kisebb-nagyobb zűrök mellett is olyan ajándék ez, amiben kevés apának van része. S másfél év után, miután a legapróbb részlet is a helyére került, ismét megjelenik Joanna...

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Film+, április 25. kedd, 21h

Willy Bank (Al Pacino), a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatja Danny Ocean (George Clooney) barátját és mentorát, Reubent (Elliott Gould). Ocean összehívja a csapatot, hogy egy nagyszabású akcióval bosszút állhasson Willy Banken. Rusty (Brad Pitt) segítségével a terv is hamar elkészül: Bank nagy napján csapnak le, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. A sikerhez azonban szükségük van egykori ellenfelükre, Terry Benedictre (Andy Garcia) is, aki örömmel vállalja el a megbízást. Módszeresen haladnak, először megkopasztják, majd megfosztják a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Szegénylegények - Magyar Mozi TV, április 25. kedd, 21h

1869-ben gróf Ráday Gedeon kormánybiztos megkezdi az ország közbiztonságának helyreállítását. Tevékenységének egy része arra irányul, hogy felkutassa, és ártalmatlanná tegye azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik a '48-as szabadságharcban Rózsa Sándor vezetésével részt vettek. Az elfogottakat egy alföldi sáncban tartják, ahol néhány magánzárka kivételével szabad ég alatt, puszta földön élnek a rabok. A kihallgatások egy közeli tanyán folynak. Szabályszerű ítélet itt nem születik. A hatalom emberei a legkülönbözőbb kegyetlen lélektani módszerekhez folyamodnak az emberek megtörésére.

 

The Expendables - A feláldozhatók 3. - RTL HÁROM, április 25. kedd, 21h

A feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Sylvester Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel, Stonebanksszel (Mel Gibson) leszámoljanak. Barney váratlanul félreteszi a veterán csapatot, és újoncokat fogad fel. Christmas (Jason Statham) azonban nem hagyja magát félreállítani, és társai: Doc (Wesley Snipes), Trench (Arnold Schwarzenegger) és Jensen (Dolph Lundgreen) segítségével kimentik Barneyt és zöldfülű csapatát.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, április 25. kedd, 21h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

Tökéletes katona: A visszatérés - Viasat Film, április 25. kedd, 21h

Luc Devreaux (Jean-Claude Van Damme) egykori katona ma már a kormánynak dolgozik, hogy a korábbi szériánál is erősebb, gyorsabb, hatékonyabb harcosokat építsenek. Az új generációs UniSol-katonákat egy mesterséges intelligenciával ellátott szuperkomputer vezérli, a SETH. Ám amikor SETH rájön, hogy a kormány megszorító intézkedései miatt az ő programját is törölni akarják, védekezésképp mindenkit megöl, aki ki akarja kapcsolni, ráadásképp pedig szabadon ereszti a UniSol-sereget is. Sőt, egy Squid nevű hacker segítségével SETH emberi alakot ölt, és elrabolja Luc 13 éves lányát. Ezzel kényszeríti Deveraux-t, hogy visszafogja Radford tábornokot, aki mindenre elszántan meg akarja állítani az elszabadult számítógépet. Ám egyedül Luc képes lányát is kiszabadítani, mert csak ő tudja, hogyan érez, gondolkodik és harcol egy UniSol.

 

Sicario - A bérgyilkos - Mozi+, április 25. kedd, 21h

Kate Macer-t (Emily Blunt), a tapasztalt FBI különleges ügynököt kérik fel egy szörnyű és tragikus rajtaütést követően, hogy csatlakozzon egy titokzatos és feltehetően a CIA irányítása alá tartozó csoporthoz. Egy titkos küldetés során próbálják felelőségre vonni azt a Kartel vezért, aki számos hasonló mészárlásért fele, mint amit Kate is elsőkézből tapasztalt meg az említett utolsó bevetése során. Azonban rövid időn belül Kate azzal szembesül, hogy a csoport törvénytelen eszközökkel jár el az akció során, amikkel ő nem tud azonosulni.

 

A spártai - Filmcafe, április 25. kedd, 21h

Robert Scott (Val Kilmer) különleges ügynök küldetése, hogy megtalálja az elnök elrabolt lányát, mielőtt a dolog kipattanna és a sajtó tudomására jutna. Ezúttal a szövetségiek és a CIA együttműködésével Scott felderít egy bűnszövetkezetet, ami prostitúcióra kényszeríti az elrabolt lányokat és aminek köze lehet az elnök lányához is. Scott rájön, hogy az eset csak az első nyoma egy életveszélyes összeesküvésnek, aminek a szálai a legfelsőbb szintekre vezetnek.

 

Fordítsd oda a másik orcádat is - Film Mánia, április 25. kedd, 21h

Pedro de Leone atya és barátja hittérítő misszionáriusokként dolgoznak a karibi szigetvilágban. A hittérítés mellett azonban különféle árukkal üzletelnek, hogy némi mellékesre is szert tegyenek. Nem csoda, hogy ebbéli tevékenységükkel kivívják a konkurencia haragját, amely nem csak békés eszközökkel kívánja megtörni üzleti gyarapodásukat. Így a két misszionáriusnak hamarosan sok pofont kell kiosztania...

 

Z világháború - Paramount Network, április 25. kedd, 22h

"Hihetetlen a feszültség!" így írta le Peter Travers a Rolling Stone-nak ezt a pörgős, izgalmas történetet, ami az emberiség utolsó napjait képzeli el. Egy volt ENSZ alkalmazott, Gerry Lane (Brad Pitt) hívást kap, hogy segítsen véget vetni a járványnak, ami sokakat elpusztít világszerte. Lane harcol, hogy biztonságban tudhassa családját, miközben választ keres a vírusra, mielőtt az még elpusztítaná az emberiséget. David Denby a The New Yorkertől így jellemzi a Z Világháborút: "Évek óta a legörömtelibb akciófilm!"

 

Solo - A tökéletes fegyver - Film Mánia, április 25. kedd, 22.45h

Solo a tökéletes katona! Profi harcos, nincs családja, nincsenek barátai, sőt még személyazonossága sincs. Ha megsebesül, parancsnokai sorsára hagyják _ ugyan ki hullatna egyetlen csepp könnyet is egy gyilkoló androidért? De ezt az emberszabású fegyvert úgy programozták, hogy képes legyen tanulni _ akár az emberi élet tiszteletét is. Amikor egy szupertitkos akció során latin-amerikai lázadók ellen akarják bevetni, nem engedelmeskedik a parancsnak, mert a célpontok között ártatlan civilek is vannak. A megtorlás elől Solo Latin-Amerika őserdeibe menekül, ahol egy falu lakói fogadják maguk közé. Amikor megindul a hajtóvadászat az "áruló" után, Solo egyszerre veszi fel a harcot a falut terrorizáló lázadókkal és az üldözőivel szemben.

 

Desperado - Viasat Film, április 25. kedd, 22.45h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

A fény ösvényei - Magyar Mozi TV, április 25. kedd, 23.05h

A filmben két történet fut párhuzamosan: az első egy sikeres modellé, a második egy ötvösmesteré. A fény ösvényei kettejük pokoljárását mutatja be. Történeteik hasonlóan épülnek fel és sajátos módon hatnak egymásra. Hosszú időbe telik, míg mindketten elfogadják sorsukat. Amikor megbékélnek önmagukkal, a szálak összefutnak: az ötvös, aki a látását és a modell, aki a szépségét veszítette el, a film végén találkoznak.

 

AVA - Mozi+, április 25. kedd, 23.25h

A kételyekkel küszködő elit bérgyilkosnő igyekszik megvédeni magát _ és eltávolodott családját -, miután egy merénylet vészesen félresikerül.

 

Pandorum - AMC, április 25. kedd, 23.25h

Akár a bibliai Noé bárkája, a pusztulásra ítélt Földről űrhajó indul útnak a távoli Tanisz bolygóra. Az Elysium szállítmánya hatvanezer ember, akik hibernált állapotban teszik meg a több mint száz évig tartó utat, rájuk vár majd a feladat, hogy a magukkal vitt állat- és növényfajok példányaival biztosítsák az emberiség túlélését. Csak a kétévente váltott legénység van ébren. Amikor Payton és Bower felébred a fagyasztott álomból, semmire sem emlékeznek: nem tudják, kik ők, honnan jöttek, mi a feladatuk. Csupán egy biztos, hogy az Elysium reaktorával gondok vannak, és a hajó fedélzetén különös lények garázdálkodnak.

 

Úriemberek - Film+, április 25. kedd, 23.30h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.