Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévés ajánlat.

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi - Film+, augusztus 1. kedd, 21h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa, Terry Benedict (Andy Garcia), és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti…

 

Gengszter románc - Filmcafe, augusztus 1. kedd, 21h

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el is rabolja Briant (Justin Bartha), a szellemileg visszamaradt fiút a pszichiátriai intézetből. A rutinmunkának hitt feladat kis híján az őrületbe kergeti, ráadásul bizalmatlan főnöke a nyakára küldi Rickit (Jennifer Lopez), a rideg bérgyilkosnőt. A két teljesen más beállítottságú gengszter persze ki nem állhatja egymást, és ahol csak tudnak, keresztbe tesznek egymásnak.

 

Pitch Black - 22 évente sötétség - Moziverzum, augusztus 1. kedd, 21h

Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani. A zuhanást csak néhányan élik túl, többek között a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie. Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére. Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...

 

Az utolsó cserkész - AMC, augusztus 1. kedd, 21h

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött ex-hátvéddel, hogy megpróbáljanak megoldani egy halálesetet. Joe Hallenbeck egy kiégett nyomozó; Jimmy Dix pedig egy volt LA Stallions játékos. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt. Dix Cory barátja, s mikor Coryt meggyilkolják egy autós üldözés során, Hallenbeck és Dix elhatározzák, hogy az ügy végére járnak. Az ügy felgöngyölítése közepette arra kell rájönniük, hogy súlyos korrupció húzódik az ügy hátterében, méghozzá egy aljas politikus és egy focicsapat tulajdonosa közt.

 

Szegénylegények - Magyar Mozi TV, augusztus 1. kedd, 21h

1869-ben gróf Ráday Gedeon kormánybiztos megkezdi az ország közbiztonságának helyreállítását. Tevékenységének egy része arra irányul, hogy felkutassa, és ártalmatlanná tegye azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik a '48-as szabadságharcban Rózsa Sándor vezetésével részt vettek. Az elfogottakat egy alföldi sáncban tartják, ahol néhány magánzárka kivételével szabad ég alatt, puszta földön élnek a rabok. A kihallgatások egy közeli tanyán folynak. Szabályszerű ítélet itt nem születik. A hatalom emberei a legkülönbözőbb kegyetlen lélektani módszerekhez folyamodnak az emberek megtörésére.

 

Éjszakai őrség - Film Mánia, augusztus 1. kedd, 21h

Örök harcban állnak egymással a sötétség és a világosság erői, ám képtelenek a másik fölé kerekedni. Kénytelenek fegyverszünetet kötni, ám a szembenálló felek nem bíznak egymásban. Az éjszaka és a nappal birodalmának közös határát különleges egységek vigyázzák: éjszakánként a fény harcosai járőröznek, nappal a sötétség katonái. A két birodalom határa Moszkvában húzódik, ezért az őrség is itt állomásozik. Azt mondják, valahol a városban megnyílt a Kapu. Eljött a Hatalmas, aki egy jóslat szerint véget vet az eddigi háborúnak. De senki sem tudja, hogy melyik oldalra áll majd.

 

Az interjú - Viasat3, augusztus 1. kedd, 21h

Az önimádó Dave talkshow-ja nem több, mint magamutogató, ostoba, bulváros fecsegés üresfejű celebekkel. A fickót zavarja, hogy mindenki őt ócsárolja, bizonyítani szeretne. Kapóra jön, hogy fülébe jut, az észak-koreai pártfőtitkár, Kim Dzsongun nagy rajongója a talkshow-jának. Dave a producerével, Aaron Rapoporttal kitalálja, hogy csináljanak interjút a kommunista vezetővel. Amikor a CIA tudomást szerez arról, hogy Kim Dzsongun hajlandó fogadni a tévéseket, ráveszi őket, hogy öljék meg a főtitkárt.

 

Szerelmi bűnök - SuperTV2, augusztus 1. kedd, 22.15h

Isabelle Christine beosztottjaként dolgozik egy nemzetközi multi francia kirendeltségén. Bár a felszínen barátoknak és tökéletesen összeillő munkatársaknak tűnnek, a két nő igen különböző. Christine manipulálja Isabelle-t és ellopja annak briliáns ötleteit, hogy a saját érdemeit kovácsolja vele. Maximálisan visszaél a pozíciója nyújtott lehetőségekkel, egyre kegyetlenebbül viselkedik.

 

Holtak hajnala - AMC, augusztus 1. kedd, 22.55h

Miért és hol kezdődött, senki sem tudja. Akármi és akárhogy is történt, a világ egyik napról a másikra szürreális rémálommá vált, az emberiséget felfoghatatlan halálos kór támadta meg _ és a holtak nem maradnak holtak. Zombik vadásznak a túlélőkre, az étvágyuk kielégíthetetlen. Miután sikerül elmenekülnie otthonából, Ana maroknyi túlélővel találkozik: a fekete zsaruval, a szerény eladóval, a dörzsölt nehézfiúval, és ennek terhes feleségével. Az alkalmi csapat a modern kor erődítményében, az elhagyatott bevásárlóközpontban remél menedéket találni.

 

A remény rabjai - AXN, augusztus 1. kedd, 22.55h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

Rendőrakadémia 5.: Irány Miami Beach - Viasat6, augusztus 1. kedd, 22.55h

Már Miami sincs biztonságban! Lassard kapitány csodával határos módon elnyeri az évtized rendőrének járó díjat, s vele együtt az utazás lehetőségét Miamiba. A szokásos gárda társaságában meg is közelítik a repülőteret, ám ahogy az lenni szokott, Lassard mit sem sejtve egy bűntény közepébe csöppen. Táskáját véletlenül elcseréli egy gyémántokkal teli táskával. A táska mindenre elszánt tulajdonosa, a város hírhedt maffiafőnöke a nyomába szegődik, miközben Harris is azon fáradozik, hogy hűvösre tegye a kapitányt.

 

Harry Brown - Film Mánia, augusztus 1. kedd, 23.05h

A nyugdíjas Harry Brown London egyik rossz hírű kerületében él. Nemrég halt meg a felesége, azóta egyhangú életét csak a sör és a barátjával folytatott sakkpartik dobják fel. Ezen túl más nem érdekli, így az sem, hogy a környéken elharapózott az erőszak, a kábítószeres bandák rettegésben tartják az utcákat. Harry barátja, Leonard is a bűnözők célkeresztjébe kerül. Állandó zaklatásuk elől a rendőrségtől kér védelmet, sikertelenül. Leonard meggyilkolása kizökkenti Harryt a közönyéből. Az egykori tengerészgyalogos elhatározza, hogy rendet tesz a környéken.

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - RTL HÁROM, augusztus 1. kedd, 23.10h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

A Védelmező - Viasat Film, augusztus 1. kedd, 23.15h

Robert McCall (Denzel Washingto) maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.

 

Öngyilkos bevetés - Filmcafe, augusztus 1. kedd, 23.20h

Ewan (Sean Bean) a brit titkosszolgálat ügynökeként kapja, hogy vadásszon le egy brit születésű ázsiai öngyilkos merénylőt (Abhin Galeya), aki sejtje élén óriási csapásra készül, ám közben egyre inkább elbizonytalanodik hitében. Mire a két férfi összecsap, mindkettőjük előtt világossá válik, hogy jobban hasonlítanak egymásra, mint gondolták volna.

 

Alien: Covenant - Mozi+, augusztus 1. kedd, 23.25h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.