Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedd, és este, akkor tévé!

Jutalomjáték - M5, november 21. kedd, 21h

Sir Michael Gifford, a híres angol Shakespeare-színész megöregedett, már nem mindig ura saját testének. Az amúgy is makacs és hiú férfi ezt nem képes elfogadni, ezért úgy védekezik, hogy támad. Az ápolói gyakran váltják egymást, senkit nem tűr meg maga mellett. Lánya, Sophia most egy erdélyi magyar lányt, Dorottyát szerződteti, aki szintén színész szeretne lenni. Sir Michael az első idők bizalmatlansága után szép lassan megkedveli Dorottyát, aki maga is egyre közelebb kerül az idős művészhez. Kettejük szeretettel teli barátsága segíti a színészt élete legnehezebb szerepének megtanulásában, az idős, kiszolgáltatott ember figurájában...

 

Chloe - A kísértés iskolája - Film Mánia, november 21. kedd, 21h

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

 

A tenger vadjai - Filmcafe, november 21. kedd, 21h

Jarednek és Samnek nincs pénze, de annál nagyobb a becsvágya. A fiatal pár, a bahamai vizeken kutat elsüllyed roncsok után. Jared barátja, Bryce, az öntelt ügyvéd látogatóba érkezik a barátnőjével, Amandával. Együtt búvárkodnak, miközben rábukkannak egy roncsra, a közelében pedig egy repülőgép maradványaira. A géptestben nagy mennyiségű kábítószert találnak. Bryce azt indítványozza, hogy adják el a kokain egy részét, és az így szerzett pénzből folytassák az expedíciót. Amikor elutasítják a tervét, a saját szakállára próbál üzletelni, veszélybe sodorva ezzel Jared és Sam életét

 

Szabotázs - Moziverzum, november 21. kedd, 21h

John Wharton (Arnold Schwarzenegger), az elit alakulat vezetője képtelen túltenni magát családja elvesztésén, de csapatáért összekapja magát, és becsülettel végzi a dolgát. Egy akció során azonban tízmillió dollárnak nyoma vész, és a lopással a csapatot gyanúsítják. Neck (Josh Holloway) és Monster (Sam Worthington) hűségesen kiállnak parancsnokuk mellett, Lizzy (Mireille Enos) és Grinder (Joe Manganiello) azonban egyéni akcióba kezdenek a pénz visszaszerzésére. Ám a nagy zsákmány másnak is hiányzik, és elkezdődik a hajtóvadászat. Az elit osztag embereit sorra likvidálják, és az ügyben nyomozó Caroline (Olivia Williams) kénytelen Wharton segítségét igénybe venni, aki számtalan meglepetést tartogat...

 

Hitman: A 47-es ügynök - Mozi+, november 21. kedd, 21h

A 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel (Zachary Quinto), amikor mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog...

 

Gattaca - Paramount Network, november 21. kedd, 21h

Egy genetikailag alsórendű férfi átveszi egy felsőbbrendű személyazonosságát, hogy valóra váltsa az űrhajózással kapcsolatos álmait.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - AMC, november 21. kedd, 21h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Betépve - AMC, november 21. kedd, 22.20h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Film Mánia, november 21. kedd, 22.45h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Úriember revolverrel - AXN, november 21. kedd, 22.50h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Ál/Arc - Mozi+, november 21. kedd, 23h

Sean Archer FBI-ügynök (John Travolta) élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castor Troyjal (Nicolas Cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

A Gyűrűk Ura - A két torony - Viasat3, november 21. kedd, 23.30h

Hamarosan eldől Középfölde sorsa: a gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony: Barad-dúr, Szauron, a sötét úr vára és Orthanc, amely Szarumán, az áruló mágus erődje. Frodó, a Gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor földje felé tart, hogy a tűzbe hajítsa terhét: ám egy újabb veszéllyel kell szembenézniük _ felbukkan Gollam, aki magának követeli a kincset. Eközben a szövetség még élő tagjai a Kósza vezetésével újabb harcokba keverednek. Rohan lovasai mellett küzdenek és különös szövetségesekre lelnek: az Entekre. Árnyék vetül a világra. A Sötét Úr hadseregei Gondor felé vonulnak. Kezdetét veszi a Gyűrűháború.

 

Jojo Nyuszi - SuperTV2, november 21. kedd, 23.30h

Taika Waititi író-rendező a tőle megszokott stílusban készítette el humorral és érzelemmel teli új filmjét, a JOJO NYUSZI-t. A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.

 

Harcosok klubja - Film+, november 21. kedd, 23.30h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Amerikai hóhér - Viasat Film, november 21. kedd, 23.30h

Egy ismeretlen férfi online közvetítést indít arról, hogy elrabolt két férfit, és az egyiket meg fogja ölni még aznap. Nyilvános, online tárgyalást akar. Mire a hatóságok észbe kapnak, addigra nyilvánvaló, hogy a virtuális nyilvánosság lesz az esküdtszék és a bíró is.

 

Kardhal - RTL HÁROM, november 21. kedd, 23.30h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy _ szerinte _ hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.