Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Remélem, jól kezdődött a péntek, legyen jó a vége is!

Jupiter felemelkedése - Viasat3, április 12. péntek, 21h

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

 

Alkonyat - RTL HÁROM, április 12. péntek, 21h

Bella (Kristen Stewart), a különc lány apjához költözik egy eldugott kis városkába, és biztos benne, hogy halálra fogja unni magát. Forksban azonban váratlan meglepetés éri. Megismerkedik a titokzatos Edwarddal (Robert Pattinson), aki elképesztően intelligens, szellemes és vérfagyasztóan vonzó. A megközelíthetetlen Edward valójában vámpír. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki, ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, április 12. péntek, 21h

Amikor a Gekko testvérek lába alatt forróvá válik a talaj, Mexikó felé veszik az irányt. Útközben elrabolnak egy prédikátort a gyerekeivel és a lakóautójával együtt. Egy kocsmánál állnak meg, nem sejtve, hogy a hely valójában vámpírtanya.

 

A hét pszichopata és a Si-cu - Viasat Film, április 12. péntek, 21h

Marty (Colin Farrell) "A hét pszichopata" című forgatókönyve befejezésével küszködik. Billy (Sam Rockwell) a legjobb barátja, munkanélküli színész és részidős kutyatolvaj, aki mindenáron segíteni akar a cimborájának. Hans (Christopher Walken) Billy vallásos bűntársa, akinek erőszakos múlt van a háta mögött. Charlie (Woody Harrelson) a pszichopata gengszter, akinek hőn szeretett kutyáját Billy és Hans ellopja. Charlie kiszámíthatatlan, hihetetlenül erőszakos, és egy pillanatig sem habozik megölni bárkit, akinek köze lehet a rabláshoz. Marty most aztán megkapja mindazt a figyelmet és ihletet, amire szüksége van, de kérdés, hogy vajon életben marad-e addig, amíg befejezheti élete főművét.

 

Kettős kockázat - Filmcafe, április 12. péntek, 21h

Libby Parsonsnak mindene megvan: jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, mikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libbyt vádolják a meggyilkolásával...

 

A bátrak - Mozi+, április 12. péntek, 21h

Minden férfi egyformának teremtetett...csak épp néhányuk tűzoltóként kezd el dolgozni. Egy igaz történeten alapuló film a Granite Mountain térségében kitört erdőtűz során dolgozó tűzoltók önfeláldozásáról.

 

A pap - Háború a vámpírok ellen - Film+,április 12. péntek, 21h

Az egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék.

 

Támadóerő - AMC, április 12. péntek, 22.55h

Marshall Lawson egy hidegvérű és látszólag véletlenszerű támadás során elveszíti elit kommandóját. A brutális öldöklés szokatlan körülményei felkeltik a gyanúját, és a saját szakállára nyomozni kezd az ügyben. Hamarosan egy szupertitkos katonai akció nyomaira bukkan, és ezzel kimondja maga fölött a halálos ítéletet. Lawsont azonban semmi sem állíthatja meg: könyörtelen háborút indít a hadsereg szakadár csoportja ellen, amely droggal próbálja megfertőzni a világot.

 

A góré - Filmcafe, április 12. péntek, 22.55h

Jacob Harlon sikeres üzletember élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. A férfi részegen autóbalesetet okoz, amelyben meghal a barátja. Harlon rács mögé kerül, ahol szembesül a börtönélet erőszakos világával, sajátos szabályrendszerével. Miközben igyekszik alkalmazkodni az új szabályokhoz, amelyek a túlélését biztosítják, lassan elveszíti az identitását és kapcsolatát a korábbi életével, beleértve a feleségét és a fiát is. Hiába szabadul ki, a börtönbéli "barátainak" keze utoléri őt.

 

Tébolyult - Film Mánia, április 12. péntek, 23.10h

Képzelet vagy valóság? _ Sawyer maga sem tudja. De szülővárosát elhagyva új helyre költözik, hogy megszabaduljon a férfitól, aki az elmúlt két évben árnyékként követte. Mivel a látomások tovább kísértik, terapeutához fordul. Egy foglalkozáson a lány akaratlanul aláírja a 24 órás önkéntes kezelést a Highland Creek Viselkedési Központban. A 24 órából azonban sokkal több lesz, amikor az orvosok megkérdőjelezik épelméjűségét. Közben Sawyer az egyik munkatársban felismerni véli félelmének okozóját.

 

Háborgó mélység - Viasat Film, április 12. péntek, 23.20h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

Viasztestek - RTL HÁROM, április 12. péntek, 23.30h

Félelem és borzongás vár a Viasztestek között a két neves producer Joel Silver és Robert Zemeckis (Gótika, Szellemhajó) legújabb rémmeséjében. Mikor egy közös kiruccanás során autójuk lerobban, a hat főiskolás barát egy kisvárosban reked valahol az isten háta mögött. A városka egyetlen látnivalója a viaszmúzeum, ahol hátborzongatóan élethű viaszbábok láthatók. Hamarosan kiderül az is, miért tűnnek annyira élethűnek: a város nem az, aminek látszik, a diákoknak pedig menekülniük kell, mielőtt még "szörnyen kreatív" gyilkosok áldozataivá válnának...

 

Terror a tenger alatt - Moziverzum, április 12. péntek, 23.50h

Chris Cody (Steven Seagal), a független zsoldos elnöki közbenjárásra kiszabadul börtöncellájából. Természetesen a szabadságának ára van: a CIA egy tengeralattjáróra küldi, hogy megfékezzen egy terroristacsoportot. Cody egykori katonáit, köztük az őrült Henry-t (Vinnie Jones) is magával viszi az akcióra. A helyszínen azonban kellemetlen meglepetés várja őket. Nemcsak a terroristákkal, hanem a korábban odaküldött osztag agymosott tagjaival is fel kell venniük a harcot...

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, április 12. péntek, 23.50h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Gyerekjáték - Paramount Network, április 12. péntek, 23.55h

Egy anya egy babával ajándékozza meg a 13 éves fiát, de nem sejti, hogy a babát a gonosz uralja.