Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha már az egész hetet a tévé előtt töltötted, (vagy, ha nem) a pénteket ne hagyd ki!

Forráskód - Direct One, július 26. péntek, 20h

Egy szigorúan titkos katonai projekt segítségével a hadsereg egyik veteránja utazhat térben és időben, hogy megállítson egy ingázó vonat elleni terrortámadást.

 

Csempészek - M5, július 26. péntek, 20.35h

A nyomorgó ember abból él, amiből tud. Mihály, a magyar parasztember és Anyica, a romániai özvegyasszony csempészésből élnek a 30-as években, a határ két oldalán. Mihály majdnem lebukik, és hogy magát mentse, lelő egy határőrt. Bár tudja, hogy őrültség, mégis kénytelen újabb utat vállalni, amikor találkozik Anyicával. A két ember a vihar elől egy háznál talál menedéket, ahol házasoknak hiszik őket. Itt töltenek pár órát együtt, gondtalanul, hogy aztán tovább induljanak veszélyes útjukra…

 

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles - Film+, július 26. péntek, 21h

Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel: az űrből jött lények a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélőket. Belekeverednek a totális háborúba. A Földnek valószínűleg vége. A katonák mégis kitartanak a végsőkig.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, július 26. péntek, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Csendes pusztító - Mozi+, július 26. péntek, 21h

Waman profi bérgyilkos. Legújabb bevetése során azonban egy váratlan esemény zavarja meg. Wamannak egy nőt kellene megölnie, de kiszemelt áldozata váratlanul egy gyereket emel a magasba, s így fedezi magát. Waman azonban nem adja fel. Csinos segítőtársnőjével egy közeli toronyban rendezi be főhadiszállását. A megsemmisítésükre küldött kommandósok felfedezik őket és szétlövik az épületet. Úgy tűnik, a pusztítást nem élte túl senki. Waman San Franciscóban tűnik fel újra. Be akarja fejezni az elkezdett munkát, úgy gondolja, ez lesz az utolsó. Váratlanul megjelenik partnernője is. Wamanban egyre inkább nő a gyanú, hogy csapdába csalták.

 

Robin Hood - RTL HÁROM, július 26. péntek, 21h

A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Notthingham-i seriff a szent háború égisze alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin és mór barátja, Little John (Jamie Foxx) az ártatlanok védelmében egy merész tervet eszel ki: ellopják a kincstár aranyát, és megdöntik a seriff uralmát. Robin kemény harcossá képezi ki magát John segítségével, majd álruhát ölt, és úgy fosztogatja a gazdagokat, és osztja szét az aranyat a szegények között. A népben remény ébred a titokzatos tolvaj láttán. De vajon a féktelen csuklyás nyilai elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy egy hadseregnyi katonát legyőzzenek? Robin Hood legendája még csak most kezdődik…

 

A hangok - Paramount Network, július 26. péntek, 21h

Jerry egy igazán kedves fickó, aki némi mentális zavarral küzd. Házi kedvencei igyekeznek őt folyamatosan befolyásolni, ki így, ki úgy. Macskája, Mr. Whiskers a legsötétebb énjét igyekszik előhozni a zavart fiúnak, míg Bosco, a kutyája, igyekszik őt jó irányba terelni.

 

Jóemberek - AXN, július 26. péntek, 21h

Tom (James Franco) és Anna (Kate Hudson), a fiatal amerikai házaspár úsznak az adósságban. Amikor holtan találják a ház alsó szintjén élő bérlőjüket, egy táskányi pénzt is felfedeznek. A kétszázezer font megoldaná anyagi gondjaikat, így megtartják az összeget. A talált pénz tulajdonosai azonban hamarosan felbukkannak, s bármire képesek, hogy visszaszerezzék a kétszázezret.

 

Pszichoszingli - Viasat Film, július 26. péntek, 21h

Mavis Gary egykor a kisvárosi gimnázium szépségkirálynője volt. Később lányregények írására adta a fejét. Miközben a könyveivel sikert sikerre halmozott, a házassága tönkrement. A válása után a harminchét éves szépasszony visszatér a minnessotai szülővárosába, hogy újraélje dicsőséges napjait, és meghódítsa egykori szerelmét. A férfi azonban boldog házasságban él, és egy újszülött kislánya van. Viszont Mavis találkozik egy másik régi osztálytársával, akitől mindig egy világ választotta el. Különös barátság alakul ki kettejük között.

 

Mindhalálig - AMC, július 26. péntek, 21h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

Sziklák szeme 2. - AMC, július 26. péntek, 22.50h

Katonák és tudósok csoportja megfigyelő rendszert telepít az új-mexikói sivatagban. A Nemzeti Gárda néhány kiképzés alatt álló újoncát bízzák meg azzal, hogy utánpótlást szállítsanak nekik. Meglepetésükre a gárdisták a tábort üresen találják. Miután a közeli sziklás dombok felől vészjelzést fognak, mentőcsapatot indítanak. Nem sejtik, hogy azon a helyen járnak, ahol az évtizedekkel korábban végrehajtott kísérleti atomrobbanás során megfertőződött bányászkolónia mutáns, emberevő utódai lemészároltak egy ártatlan családot. Hamarosan rájuk is vadászni kezdenek.

 

A helyőrség - Mozi+, július 26. péntek, 23h

A kelet-afganisztáni Keating harcászati előőrs védelme finoman szólva sem egyszerű feladat. A hegyekkel szegélyezett völgy alján fekvő tábor helyzete ugyanis igen kedvezőtlen egy nagyobb horderejű támadás esetén, aminek híre időről időre eljut a támaszpont lakóinak fülébe, akik minden erejüket latba vetve védelmezik a helyet a mindennapos offenzívák ellen. A sorozatos veszteségek hatására azonban az amerikai hadvezetés egy napon úgy dönt, hogy felszámolja a tábort. De vajon sikerül az egységnek elhagyni a helyet még azelőtt, hogy a mindent elsöprő tálib roham megkezdődne?

 

A specialista - AXN, július 26. péntek, 23h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharon Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quick-et (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Tremors 4. - A legenda elkezdődik - RTL HÁROM, július 26. péntek, 23.20h

Az újonnan alapított nevadai kisvárost, Perfectiont elözönlik a közeli ezüstbányában dolgozó munkások és szerencsevadászok. A bánya azonban egyik napról a másikra bezár, miután néhány munkással végeznek a föld alatt lakó szörnyek és a virágkorát élő kisváros hirtelen kiüresedik. A helyszínre érkező bányatulajdonos, Hirem Gummer (Michael Gross) szerint szó sincs semmiféle szörnyekről, valaki csak a bolondját járatja Perfection lakóival, így hát összeszed pár kemény legényt, akikkel elindul visszafoglalni a bányát. Az 1990-ben bemutatott Tremors előzményfilmje.

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2. - Moziverzum, július 26. péntek, 23.45h

A két rettenetes ellenfél évezredek óta küzd egymással a világűr távoli sötétjében. Harcuk brutális és könyörtelen, nem kérnek és nem adnak kegyelmet. Eközben senkire és semmire nincsenek tekintettel, halál és pusztulás vár arra, aki az összecsapásukba belekeveredik. A bolygóközi küzdelem pedig új dimenziót ölt, amikor a szörnyek eljutnak a Földre. Az idegenek és a Ragadozó összecsapásának színtere az egyik álmos coloradói kisváros lesz. Ide tér haza Dallas, a most szabadult fegyenc. Ám ahelyett, hogy új életet kezdhetne, menekülnie kell. Ha életben akar maradni, össze kell fognia a szörnyek ellen...