Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Végre péntek, bármeddig tévézhetünk!

A szabadság határai - Film4, augusztus 2. péntek, 20h

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói határon át. Néhány nap alatt a legkülönfélébb emberek sorsa fonódik itt össze, az amerikai Bevándorlási Hivatal hivatalnokaitól kezdve a szövetségi ügynökökön és bűnözőkön át az illegális bevándorlókig. Köztük van az emberséges Max Brogan ügynök, aki megpróbál segíteni egy mexikói édesanyának. A vízumkérelmeket elbíráló Cole Frankel a segítségéért cserébe ellenszolgáltatást vár a fiatal ausztrál színésznőtől. Frankel ügyvédnő egy terroristagyanús muszlim család kitoloncolását próbálja megakadályozni.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, augusztus 2. péntek, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi TV, augusztus 2. péntek, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Egek ura - Paramount Network, augusztus 2. péntek, 21h

Ryan igazán "magas" életet él. Körbeutazza a világot munkája során. Nem áll meg egészen addig, míg találkozik Alex-szel és megtanulja, hogy az élet nem az utazásról, hanem a kapcsolatokról szól, amiket utazás közben alakítunk ki.

 

Alkonyat - RTL HÁROM, augusztus 2. péntek, 21h

Bella (Kristen Stewart), a különc lány apjához költözik egy eldugott kis városkába, és biztos benne, hogy halálra fogja unni magát. Forksban azonban váratlan meglepetés éri. Megismerkedik a titokzatos Edwarddal (Robert Pattinson), aki elképesztően intelligens, szellemes és vérfagyasztóan vonzó. A megközelíthetetlen Edward valójában vámpír. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki, ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.

 

A Védelmező - AMC, augusztus 2. péntek, 21h

Robert McCall maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel, a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.

 

Terminátor: Sötét végzet - Mozi+, augusztus 2. péntek, 21h

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) _ és talán ő lehet az utolsó reményük.

 

Farkasember - Filmcafe, augusztus 2. péntek, 21h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Kés a vízben - DUNA Televízió, augusztus 2. péntek, 21h

Felkavaró tanulmány a félelemről, megalázásról, szexualitásról és az agresszióról. Andrzej, a befutott sportújságíró vitorlázni indul fiatal feleségével, Krystinával. Útközben felvesznek egy egyetemista stoppost, sőt, meghívják a hajóra is. A fedélzeten hamarosan _ az anyagi javak, illetve a fizikai erő és ügyesség fitogtatásával _ valóságos lélektani hadviselés tör ki, amikor a két férfi versengeni kezd a nőért. A gazdag férfi és a szegény fiú vetélkedése a vihar során éri el csúcspontját.

 

Meghalt egy ember - DUNA Televízió, augusztus 2. péntek, 22.45h

Lucien Bellon Los Angelesbe érkezik azzal a feladattal, hogy megöljön egy kétes ügyletekbe keveredett milliárdost. Ahogy elkövette a gyilkosságot, visszatér a szállodába, ahol időközben törölték a foglalását, az összes holmija pedig eltűnt. Az utcán kis híján agyonlövik. Rájön, hogy a titokzatos megbízója el akarja tenni láb alól. Egyedül kell szembenéznie egy idegen városban egy ismeretlennel, aki rá vadászik…

 

Hurok - Magyar Mozi TV, augusztus 2. péntek, 23.10h

Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet...

 

Harcosok klubja - Film+, augusztus 2. péntek, 23.30h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Az ismeretlen Drakula - RTL HÁROM, augusztus 2. péntek, 23.30h

Vlad (Luke Evans) nagyúr, feleségével és egyetlen fiával békében kormányozza a királyságot. Csakhogy közeledik a százéves hadisarc, amikor a törököknek át kell adnia ezer fiút, és a sajátját, hogy a szultán janicsárokat képezzen belőlük a saját serege számára. Vlad ígéretet tett a népének, hogy megvédelmezi a birodalmat, és amikor a török sereg megjelenik a határon, kétségbeesésében ahhoz a szörnyű hatalomhoz fordul segítségért, amely a győzelem mellett végzetes pusztulást is hozhat mindannyiuk számára.

 

Jéghideg - Mozi+, augusztus 2. péntek, 23.30h

A lányát egyedül nevelő Odinn több évtizedes halálesetek ügyében nyomoz egy fiatalkorúaknak fenntartott nevelőintézetben. A férfi a megoldatlan ügy kapcsán egyre több új részletre bukkan rá, hamarosan pedig gyanakodni kezd, hogy a múltbeli gyilkosságok összefüggésben lehetnek volt felesége rejtélyes öngyilkosságával. Ráadásul Odinn kamasz lánya, Rún is furcsábban kezd viselkedni, ahogy apja egyre közelebb kerül az igazsághoz.

 

Bolondok aranya - AXN, augusztus 2. péntek, 23.45h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.