Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Az első őszi hétvége elkezdődik, nézzük, mi lesz a tévében!

Kéjlak - Filmcafe, szeptember 6. péntek, 20h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

 

Charlie angyalai - Film4, szeptember 6. péntek, 20h

Natalie, Dylan és Alex, a három gyönyörű lány John Bosley-val dolgozik együtt. Mindenki csak Charlie angyalaiként ismeri őket. Ezúttal Eric Knox, egy szoftverfejlesztő cég tulajdonosa kéri a segítségüket. Legújabb, titkosan kifejlesztett programjukat ellopták. Az első számú gyanúsított Corwin, a rivális cég főnöke. Az angyalok első akciójára kemény válasz érkezik. Bázisukat lerombolják, Charlie életét megfenyegetik. Az ügy bonyolultnak ígérkezik, mivel a megbízó korántsem szent. Hogyan lehet védekezni egy fantom ellen, akinek a keze mindenhová elér?

 

Maigret csapdát állít - DUNA Televízió, szeptember 6. péntek, 20.45h

A párizsi Marais-negyedben egy eszelős gyilkos halomra öli a fiatal nőket. A nyomozással Maigret-t bízzák meg. Az egyik áldozat mellett csontozókést találnak, az utcában dolgozó hentes tulajdonát. A hentes körömszakadtáig tagad. Maigret felesége szerint a rejtélyes gyilkos a "Hasfelmetsző Jack" szerepében tetszeleg, élvezi a "népszerűséget". Maigret cselt eszel ki: elhíreszteli a sajtóban, hogy megtalálta a gyilkost. A rekonstruálás alatt újabb gyilkossági kísérlet történik, a gyilkosnak ismét nyoma vész...

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész - Viasat3, szeptember 6. péntek, 21h

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma _ és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

 

Tűzgyűrű: Lázadás - Moziverzum, szeptember 6. péntek, 21h

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Az 57-es utas - AMC, szeptember 6. péntek, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

A függetlenség napja – Feltámadás - Mozi+, jszeptember 6. péntek, 21h

Mindig sejtettük, hogy így lesz. Tudtuk, hogy visszajönnek. Egyszer győzött az ember a Föld ellen támadó elképesztő túlerővel szemben, de az idegenek nem nyugodhattak bele a kudarcba. Szükségük van a világunkra, és tudják, hogy hatalmas technikai fölényük segíti őket. Arra viszont nem készülnek, hogy ez a fölény már minket is segít. Az űrből érkezett támadó járművek roncsai elképesztő tudáshoz segítették az emberiséget. A Föld népei összefogtak és együtt készültek a második támadó hullámra. De minden hiábavaló: arra az erőre, amivel lecsapnak, nem lehetett felkészülni. Ismét csupán néhány bátor férfin és nőn múlik, hogy visszafordítsák a visszafordíthatatlant, ugyanis egyre kisebb az esély arra, hogy megmarad az emberiség...

 

Bloodshot - Film+, szeptember 6. péntek, 21h

Ray Garrison (Vin Diesel), a csatában elesett elit katona nem sokkal azután, hogy lelövik egy bevetésen, arra ébred, hogy új teste van, ami képes pillanatok alatt regenerálódni, ereje pedig a szuperhősökével vetekszik. A tökéletes visszatérést a halálból csak egy apróság árnyékolja be. Ray nem egyedüli ura önmagának, testét ugyanis olyan nanorobotok építik fel, amelyeket egy hightech cég vezérel. Az újjászületett Ray mit sem sejt tervezői valódi szándékáról, és annak tudatában ered a felesége gyilkosa után, hogy ez az ő döntése. Csakhogy hamarosan rá kell döbbennie, hogy játékszerként használják, és senkiben sem bízhat, legfőképpen saját magában nem.

 

Minden, mindenhol, mindenkor - Filmcafe, szeptember 6. péntek, 22h

Megállíthatatlan fenyegetés készül elsöpörni az összes multiverzumot… de talán nincs minden veszve. A létezésünket fenyegető sötétségnek ugyanis van valaki, aki képes útját állni: egy középkorú, kínai bevándorló, Evelyn (Michelle Yeoh). A bökkenő csak az, hogy a mosodatulajdonosnak jelenleg nincs ideje ilyen apróságokon aggódni, mivel azzal van elfoglalva, hogy időre befejezze az éves adóbevallását.

 

Sztriptíz - AMC, szeptember 6. péntek, 22.30h

Erin Grant (Demi Moore), a volt FBI-ügynöknő sztriptízt táncol egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja szerezni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck (Burt Reynolds) is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia (Armand Assante) nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad (Ving Rhames), a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje (Robert Patrick), aki kisstílű tolvajként tengeti életét.

 

Egy gyilkos agya - Film Mánia, szeptember 6. péntek, 23.10h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Automata - Film+, szeptember 6. péntek, 23.20h

2044, az emberiség a túlélésért küzd a lassan pusztuló környezetben. A civilizáció hanyatlásával párhuzamosan azonban eljön a mesterséges intelligencia felemelkedése, köszönhetően az ROC nevű vállalatnak, amely megalkotja az első kvantum-számítógépes aggyal rendelkező androidokat. Miközben a cég biztosítási ügynöke, Jacq Vaucan (Antonio Banderas) rutinmunkaként vizsgál olyan eseteket, ahol biztonsági protokolljukat megsértő robotokra érkeznek panaszok, egy nagyszabású manipuláció nyomára bukkan, amelynek végzetes következményei lehetnek az egész emberiség jövőjére nézve.

 

Focus - A látszat csal - AXN, szeptember 6. péntek, 23.20h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

Sharknado - Cápavihar - Paramount Network, szeptember 6. péntek, 23.20h

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat.

 

Doom - Moziverzum, szeptember 6. péntek, 23.20h

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül is lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok azonban ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szemben, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben, alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket...