Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A hétvége előestéjén ezek a filmek érkeztek

Kegyetlen faj - Film4, szeptember 20. péntek, 20h

A 16 éves Finnt letartóztatják, miközben kokaint próbál vásárolni drogfüggő anyjának, Liznek. Ezzel egy csapásra szertefoszlanak tervei, hogy kiszabaduljon New Yorkból és a Yanamamo indiánokat (a 'vadembereket') tanulmányozza Dél-Amerikában antropológus apjával. Liz vissza akarja zökkenteni kettőjük életét a rendes kerékvágásba, ezért úgy dönt, pártfogójának, az arisztokrata milliárdos Ogden C. Osbourne-nak a hatalmas vidéki birtokára költözik egy vendégházba. Osbourne-ék világában azonban Finn és Liz egy még vadabb és sokkal rejtélyesebb kultúrát talál. Finn hamarosan szerelmes lesz Osbourne gyönyörű unokájába, Mayába, és barátságot köt Maya karizmatikus bátyjával Bryce-szal. Bekerül a drága ruhák, autók, lovak, szex és drogok világába, miközben Liz azért küzd, hogy leálljon az anyagról és visszaszerezze fia szeretetét és bizalmát. Egyre inkább elszabadul a pokol és Finn kénytelen belátni, hogy a gazdagságnak és barátságnak is megvan az ára.

 

Lady L - DUNA Televízió, szeptember 20. péntek, 20.45h

Lady L., az elegáns és immár idős hölgy fényűző angliai főúri birtokán visszatekint kalandokkal teli pályájára. Pedig egykor a pórias Louise néven, ledér párizsi fruskaként nem így indult neki a világnak. De minden egy csapásra megváltozott, amikor belépett életébe Armand, a szívtipró anarchista, akinek egyetlen pillantás elég volt, hogy bármelyik lányt levegye a lábáról. S miközben a rendőrök és anarchisták fogócskát játszanak egymással, Louise megpróbál magának boldogságot lopni, amikor és ahol csak lehet. Megérkezik az álombeli herceg is Lord Lendale képében, aki vagyont, hírnevet és biztonságot ígér, s ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani. De ugyanakkor ott van Armand, s vele az egyetlen igaz szerelem... Romain Gary tucatnyi kiadást megért bestsellerének klasszikus filmváltozata, Sophia Loren és Paul Newman álompárosával a főszerepben, s sztárok sorával az epizódszerepekben is.

 

Poseidon - Viasat3, szeptember 20. péntek, 21h

Dylan Jones (Josh Lucas) és Robert Ramsey (Kurt Russell) sose lennének jó barátok, egy katasztrófa azonban összehozza őket. Amikor egy viharban váratlanul felborul a luxus óceánjáró, melynek a fedélzetén utaznak, minden megváltozik. A hajótestbe szorult levegőnek köszönhetően néhány utassal és a személyzet néhány tagjával együtt életben maradnak. De reménytelen helyzetben vannak. Csak akkor élhetik túl a katasztrófát, ha összefognak, és a felfordult hajótestben sikerül a vízfelszín fölé jutniuk.

 

Social Network – A közösségi háló - RTL HÁROM, szeptember 20. péntek, 21h

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), a Harvard diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. Így 2003-ban új ötlettel áll elő, s egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat és alkotóját is.

 

X-akták - Hinni akarok - AMC, szeptember 20. péntek, 21h

Virginia államban eltűnik a Szövetségi Nyomozó Iroda egyik embere. A hatóság Mulder és Scully ügynök segítségét kérni. A bűntényt ugyanis olyan különös, megmagyarázhatatlan jelenségek kísérik, amelyekre talán egyedül csak a paranormális esetekben jártas ügynökök képesek választ adni. Egy bukott pap azt állítja, hogy látomása volt. A lelki szemei előtt megjelent az eltűnt, ám ott, ahova az ügynököket vezeti, más áldozatok testrészeit találják. Mulder és Scully hamarosan hátborzongató orvosi kísérlet nyomaira bukkan.

 

Rampage - Tombolás - Mozi+, szeptember 20. péntek, 21h

Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó csatlakozik hozzá. Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, szeptember 20. péntek, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Az utolsó boszorkányvadász - Film+, szeptember 20. péntek, 21h

Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

 

Reclaim - A mentőakció - Film Mánia, szeptember 20. péntek, 21h

Egy elkeseredett amerikai házaspár rájön, hogy nem minden az, aminek látszik, amikor külföldre utazva különös titokra jönnek rá. Hogy felfedjék az igazságot, és hazatérhessenek az Államokba, kockára kell tenniük saját életüket azért, hogy biztonságban tudhassák lányukat.

 

Palimadár - SuperTV2, szeptember 20. péntek, 21.50h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

Észvesztő - Film4, szeptember 20. péntek, 22.20h

1967-ben járunk. A tizenhét éves Susanna semmiben sem különbözik a legtöbb amerikai tinilánytól; bizonytalan, összezavarodott, próbálja megérteni a változó világot. A pszichiáter beutalja a Claymoore kórházba, ahol Susanna egy csapat furcsa, fiatal nő között találja magát. Ők lesznek a legjobb barátai: az elragadó, ám beilleszkedési zavarokkal küzdő Lisa, az elkényeztetett Daisy, és a melegszívű Polly. Egy idő után azonban Susannának választania kell az intézetbeli és a kinti világ között.

 

Az ördög ügyvédje - Filmcafe, szeptember 20. péntek, 23h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Sharknado 3. - A végső harapás - Paramount Network, szeptember 20. péntek, 23h

A Cápavihar újra tömegpusztítást végez, ezúttal Washingtonban, majd tovább dörög a keleti parton Floridába.

 

A tégla - Mozi+, szeptember 20. péntek, 23.10h

Az ír maffia legtehetségesebb fiatal tagja felvételizik a Massachusettsi Rendőrakadémiára. Azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak. Ám egy másik fiatal rendőrtiszt hasonló feladatot kap: neki Boston nagyhatalmú bűnszövetkezetébe kell jelentkeznie, hogy ott lehetőleg a keresztapa közelébe kerüljön. A két beépített ember jól végzi a munkáját. Mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy kéme a közelükben: amelyikük hamarabb leleplezi a másik kémet, az talán életben maradhat végül.

 

Blackhat - RTL HÁROM, szeptember 20. péntek, 23.30h

Nick Hathaway (Chris Hemsworth), a rendkívül tehetséges hekker 15 éves börtönbüntetését tölti egy bank kifosztása matt. Képességeire azonban a kormány is igényt tart, amikor terrortámadás történik a kínai atomerőmű ellen, melyhez az egykor általa írt kódot használták fel. A lehetőség újra összehozza őt egy régi barátjával, akivel együtt az amerikai és a kínai kormány, valamint egy eszelős hekker közötti hatalmi játszmába is belekeverednek. Ha életben akarnak maradni, mihamarabb meg kell találniuk a támadót.