Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a péntek este, ha csak ejtőznél, kapcsold be a tévét, és fusd át listánkat!

A színésznő - Duna World, február 25. péntek, 19.30h

Anna, az Erdélyből áttelepült színésznő az egyik legnagyobb sztárja a magyar filmeknek és a színházaknak az 1960-as évek közepén, Magyarországon. A Nemzeti Színházban Melindát játssza, amikor egy fogadáson megismerkedik egy olimpiai bajnokkal, egy rendkívül vonzó férfivel. A két ember között szerelem szövődik, ami nem tetszik a hatalomnak. No nem azért, mert az erkölcsöket óvják, hanem azért, mert más terveik vannak a sikeres, vonzó, idegen nyelvet beszélő Annával. "Hófehérkének" szemelték ki, vagyis a hazánkba érkező, baráti országok vezetőit szórakoztató hölgynek. Megindul az apparátus, az élet minden területén hálót sző, manipulál. Ám Anna nem könnyű préda, és szerelmével megerősítve kétséges a titkosszolgálati akció győzelme... Vitézy László filmje.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Viasat3, február 25. péntek, 21h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Az arany iránytű - AXN, február 25. péntek, 21h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

A tűzben edzett férfi - Paramount Network, február 25. péntek, 21h

Mexikóvárosban egy ex-CIA ügynök bosszút fogad azok ellen, akik elképzelhetetlen bűnt követnek el a család ellen, akiknek védelmezésével megbízzák.

Fuss - Filmbox Premium, február 25. péntek, 21h

Egy tini lányt anyja teljesen elszigetelten neveli. Ahogy a lány idősebb lesz, elkezd rájönni, hogy valami nincs rendjén.

 

Ex Machina - Moziverzum, február 25. péntek, 21h

Caleb 24 éves, és programozó a világ legnagyobb internetes cégénél. Megnyer egy versenyt, amelynek díja, hogy egy hetet tölthet egy privát hegyi nyaralóban, amely Nathannek, a cég vezérigazgatójának tulajdona. Ám amikor Caleb megérkezik a mindentől távol eső luxusházba, rájön, hogy tulajdonképpen egy különös és lenyűgöző kísérletben kell részt vennie: kapcsolatba kell lépnie a világ első igazi mesterséges intelligenciájával, amely egy gyönyörű robotlány testében lakik.

 

District 9 - Film Mánia, február 25. péntek, 21h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Apja lánya - Filmcafe, február 25. péntek, 21h

Ollie Trinknek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie egy rutin videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Mayával (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal.

 

Isten hozott Manchesterben! - Jihyun Park története a munkatáborból a szabad világig - ATV, február 25. péntek, 21.55h

Jihyun Park története a munkatáborból a szabad világig. Magyar dokumentumfilm, 2021. Rendező: Berecz Péter. Jihyun Park kétszer szökött meg a világ legelzártabb országából, Észak-Koreából. Lehengerlő történet az élni akarásról, a reményről és az újrakezdésről. Berecz Péter filmje.

 

8 milliméter - Filmcafe, február 25. hétfő, 22.55h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.