Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha pénteki buli helyett inkább a tévézést választod, akkor ez a lista neked készült.

A félelem országútján - Paramount Network, március 11. péntek, 20h

Jeff (Kurt Russel) és felesége (Kathleen Quinlan) új életet kezdene Kaliforniában, de a kocsijuk lerobban egy elhagyatott országúton. Egy szimpatikus kamionos a segítségükre siet _ és Jeff felesége nyomtalanul eltűnik…

 

Tűzszekerek - Duna Tv, március 11. péntek, 20.45h

A film, amely igaz történetet mesél el, két megszállott futó vérre menő küzdelméről szól. Ők képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatoknak és ellentéteknek lehetünk szemtanúi. Varázslatos és felemelő képsorokban kísérhetjük végig e két csodás sportember elszánt, bátor harcát a személyes és az olimpiai diadalért. A film minden korosztály számára feledhetetlen élményt nyújt.

 

Féktelen harag - Sony Movie Channel, március 11. péntek, 21h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a gyermekét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - Viasat3, március 11. péntek, 21h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

A 23-as szám - Filmcafe, március 11. péntek, 21h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Pacsirta - M5, március 11. péntek, 21.20h

Vajkayék hosszú évek óta görcsösen reménykednek abban, hogy szerencsétlen, csúf lányuk végre megtalálja társát s a boldogságot. Most is azért küldik el Pacsirtát néhány napra a rokonokhoz, hogy bemutassák egy özvegy agronómusnak. A magára maradt házaspár kicsit fellélegzik, visszatérnek régi szokásaikhoz. Étterembe mennek és találkoznak a régi barátokkal, kedves ismerősökkel. Színházba is elmennek, ahol már évek óta nem jártak, mert Pacsirta nem bírja a színházszagot. Az előadás után Vajkayt meghívja a kaszinóba hajdani asztaltársasága. Az idős ember, aki már évek óta lemondott mindenről, most átmulatja az éjszakát, s hajnalban, a keserű kijózanodás pillanataiban először néz szembe a maga és felesége elrontott életével, lányukért feláldozott, elvesztett boldogságukkal... Kosztolányi Dezső drámájának tévéfilmes változata.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, március 11. péntek, 22h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Viridiana - Duna Tv, március 11. péntek, 22.50h

Luis Bunuel, a szürrealizmus mozgóképes mestere és a filmművészet kultikus figurája.Viridiana című, különös atmoszférájú műve egy fiatal lányról szól, aki hinni szeretne az emberekben. A szép apácanövendék meglátogatja özvegy nagybátyját, mielőtt végleg kolostorba vonulna. A nagybácsinak viszont más tervei vannak a lánnyal. Miután beteg lelkületű nagybácsija meghal és rá és törvénytelen fiára hagyja vagyonát, Viridiana szegényházat nyit hajléktalan csavargók számára. Ezek a torz érzelmű emberek azonban csak kihasználják és erkölcstelen tetteikkel a lányt is más útra késztetik. Jorge is hiába nyitott az újra, modern útkereséséből hiányzik a valódi érzelem. Az egyházi képviselők felháborodásukat fejezték ki a keresztény szimbólumokkal forgatott, sokkoló jelenetek miatt. Számos országban csak cenzúrázott változatát mutatták be a mozikban, míg Spanyolországban a filmet húsz évig teljes egészében betiltották. Maga a rendező erről így nyilatkozott: "Nem állt szándékomban blaszfémiát elkövetni, de az ilyen dolgokat jobban meg tudja ítélni XXIII. János pápa, mint én." 1961-ben a Cannes-i fesztiválon a rendező Arany Pálma díjat kapott, míg 1996-ban a filmkritikusok és filmkészítők a legjobb 20. századi spanyol filmnek választották.

 

Börtönregény - Mozi+, március 11. péntek, 23h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...