Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ünnepeld a hét dolgozós felének végét a tévé előtt!

A másik nő - Film4, április 29. péntek, 20h

Emilia, aki a Harvard jogi szakán végzett, feleségül megy a főnökéhez, Jackhez, a sikeres New York-i ügyvédhez. A fiatalasszony élete azonban váratlan fordulatot vesz, miután elveszíti az újszülött kislányát. Nem elég, hogy időre van szüksége, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget, de helyt kell állnia feleségként és mostohaanyaként is. Minden erejével azon van, hogy elnyerje a mostohafia, a koraérett William bizalmát. A legnagyobb problémát azonban a férje dühös és féltékeny volt felesége, Carolyn jelenti számára.

 

A bal lábam - Christy Brown története - Duna Tv, április 29. péntek, 20.45h

A film a súlyosan fogyatékos ír festőművész és író, Christy Brown önéletrajzi írásából készült. A megindító történet nemcsak az élet nehéz oldalát, a mindennapi harcot mutatja be, de helyet ad a finom humornak és az emberi melegségnek is. A címszereplő Daniel Day-Lewis és az anyát alakító Brenda Fricker egyaránt Oscar-díjat kaptak a filmben nyújtott teljesítményükért.

 

Jupiter felemelkedése - Viasat3, április 29. péntek, 21h

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

 

A sötét lovag - Film+, április 29. péntek, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

A tökéletes pasi - Filmcafe, április 29. péntek, 21h

A vonzó Jean Hamilton egyedülálló anyaként neveli két lányát. A nagyobbik, Holly már tinédzser, az élete legbonyolultabb szakaszában jár. Nem csoda, hogy amikor az anyja életében felbukkan egy pasi, az idilli családi kép hamar a feje tetejére áll. Ráadásul Jeannek az a szokása, hogy amikor egy kapcsolata kudarcba fullad, fogja a két lányát, és a család mindent hátrahagyva odébbáll a következő városba, remélve, hogy ott végre tényleg felbukkan a tökéletes pasi. Az állandó költözést megelégelve Holly úgy dönt: kezébe veszi az irányítást, és kerít az anyjának egy tökéletes pasit.

 

Kiadatás - AXN, április 29. péntek, 21h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

Cloverfield Lane 10 - Paramount Network, április 29. péntek, 21h

Az autóbalesetet szenvedett nő egy túlélőbunkerben tér magához. A vele lévő férfi azt állítja, egy apokaliptikus katasztrófától mentette meg őt. A nő azonban gyanakodni kezd, és végül a menekülést, az igazságot választja J.J. Abrams új vérfagyasztó thrillerében.

 

Rókavadászat - Filmbox Extra HD, április 29. péntek, 21h

Egy feltörekvő riporter (Jesse Eisenberg), egy tapasztalt operatőr (Terrence Howard) és egy hitelét vesztett újságíró (Richard Gere) sötét és veszélyes küldetésbe kezd, amikor fel akarják kutatni Bosznia első számú körözött háborús bűnösét, a "Rókát". Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor egy ENSZ-megfigyelő összetéveszti őket a CIA fejvadász különítményével. Az életük riportja lesz _ de vajon túlélik-e?

 

Kutya éji dala - M5, április 29. péntek, 21h

Csaplár Vilmos "Szociográfia" c. novellája nyomán készült Bódy Gábor filmje. A hegyi faluba busszal érkezik a csillagász és az új pap. A két idegen megjelenése felforgatja mindenki életét. Az extanácselnök öngyilkosságot kísérel meg, de a pap és a csillagász megmentik. Különös barátság alakul ki a pap és az extanácselnök között, miközben a faluban rejtélyes halálesetek történnek… Bódy Gábor egyike a német nyelvterületen legjobban ismert magyar rendezőknek. Mint az Infermental csoport tagja, illetve alapítója, széleskörű szakmai kapcsolatokat tartott fenn a világ minden tájáról mindazokkal, akiket érdekelt a videotechnológia sajátos lehetősége. Tragikus hirtelenséggel korán megszakadt pályaívének utolsó darabja volt A KUTYA ÉJU DALA című filmje, melynek érdekessége, hogy nemcsak rendezőként, hanem forgatókönyvíróként és színészként is jegyezte. A filmet felújított változatban sugározzuk.

 

Vaksötét - Viasat6, április 29. péntek, 23h

Két fiatal srác és egy lány a környékbeli házak fosztogatásával egészíti ki a zsebpénzét. Ügyesek, gyorsak, gátlástalanok, így aztán egyre sikeresebbek. Amikor kinéznek maguknak egy a világtól visszavonultan élő vak férfit, akiről az a hír járja, hogy milliókat rejteget otthon, azt hiszik, még az eddigieknél is könnyebb dolguk lesz. Tévednek: az eddigieknél sokkal nehezebb feladattal találják szembe magukat: életben kell maradniuk. A férfi ugyanis őrült. Kegyetlen, gátlástalan pszichopata, és a három betörő fogollyá válik a házában. Attól kezdve a túlélésért küzdenek. A vak férfi azonban mintha olvasna a gondolataikban, mintha látna a sötétben, mindig előttük jár, és mindig okosabbnak bizonyul náluk. Játszik a támadóival. Méghozzá egy nagyon kegyetlen játékot.

 

Álomgyár - M5, április 29. péntek, 23.25h

Igazi melodramatikus német mozifilm az 1960-as évekről, a Barrandov Stúdióról, filmgyárról, miközben 1961-ben egy nap alatt felhúzzák a Berlin Falat. Egy nagy elsöprő és szenvedélyes szerelem története, egy kezdő, önjelölt német filmrendező és egy francia színésznő kapcsolatáról. A két ember sorsán keresztül feltárul a német- és európai történelem fontos korszaka. A film egy igazi cinema paradiso. Mozi a mozifilmben. Látványos, kalandos és magával ragadó igazi mozi, a javából. Az "Álomgyár" egy csodálatos romantikus film. Emilia Schüle, főszereplő méltán nyerte el a német Golden Hen Díjat, 2019-ben. Közönségdíjat kapott a legjobb színésznői alakításáért.