Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha péntek este otthon maradsz, nézd a tévét!

R.I.P.D. - Szellemzsaruk - Moziverzum, szeptember 9. péntek, 19h

Roy (Jeff Bridges) és Nick (Ryan Reynold) két élőhalott zsaru, akiket a túlvilági Nyugodj Békében Osztag, azaz a R.I.P.D. küldött, hogy megvédjék világunkat azon pusztító lények egyre szaporodó hadától, akik nem hajlandók békében távozni az árnyékvilágba...

 

Kezedben a sorsod - DUNA Televízió, szeptember 9. péntek, 20.45h

A párizsi pályaudvar forgatagában hirtelen megáll az élet, amikor a tizenéves fiú, Mathieu (Jules Benchetrit) leül a peron mellé kitett zongorához. Káprázatos játékát meghallja a konzervatórium igazgatója, Pierre Geithner (Lambert Wilson) is. De a rossz hírű környékről származó Mathieu hallani sem akar arról, hogy a zeneakadémiára járjon: szomszédja és mentora, az idős Jacques halála óta a zene csak titkos menedékként létezik számára. Egy nap letartóztatják egy bolti lopás miatt, de a megint felbukkanó Geithner révén váratlanul új esélyt kap: ha a konzervatóriumi képzést választja, elkerülheti a börtönt. Az ország legjobb és legkönyörtelenebb zongoratanára (Kristin Scott Thomas) lesz a mestere, de a két ellentétes világ közt őrlődve Mathieu hamar válaszút elé kerül...

 

Fekete-tenger - Viasat Film, szeptember 9. péntek, 21h

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak, kirúgják a hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz tengeralattjáróról, amely állítólag negyvenmillió dollár értékű aranyat szállított. Robinson csapatot szervez, és némi segítséggel vásárol egy öreg tengeralattjárót, hogy a kincs nyomára bukkanjon, mielőtt mások is szemet vetnének rá.

 

Jupiter felemelkedése - Viasat3, szeptember 9. péntek, 21h

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

 

Mad Max 2. - Az országúti harcos - AMC, szeptember 9. péntek, 21h

Az elpusztított, kietlen vidéken Maxnek (Mel Gibson) épphogy csak sikerül megmenekülnie Humungus (Kjell Nilsson) vérszomjas motorosai elől. A menekülés során megismerkedik a kissé hibbant pilótával, Kapitánnyal, aki elvezeti őt ahhoz a menekültekből álló csoporthoz, akik egy olajfinomítót működtetnek. A maroknyi közösséget időközben bekerítik, és egy nap haladékot kapnak arra, hogy élve elhagyják a telepet, ám Max figyelmezteti őket, hogy Humungus nem tartja be az ígéretét. Végül a kétéségbeesett emberek Maxtől kérnek segítségét, aki vakmerő tervet eszel ki.

 

Fék nélkül - AXN, szeptember 9. péntek, 21h

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

 

Kickboxer: A bosszú ereje - Mozi+, szeptember 9. péntek, 21h

Kurt Sloane (Alain Moussi) és testvére, Eric (Darren Shahlavi) kiváló harcművészek. Amikor Eric megnyeri a karate világbajnokságot, meghívást kap Hongkongba. Ugyan Kurt ellenzi a dolgot, testvére mégis odautazik. Nem sokkal később levelet kap Erictől, aki azt kéri tőle, találkozzanak Bangkokban. Kurt gépre száll, de nem sokkal érkezése után testvérével végez a hírhedt Tong Po (Dave Bautista). Kurt bosszút fogad, s hogy revansot vehessen testvére gyilkosán, és elszántan edzeni kezd a híres Durand thai bokszmester (Jean-Claude Van Damme) irányításával.

 

Szerencsés Dániel - M5, szeptember 9. péntek, 21h

1956 decemberében a tizenhat éves Dániel Amerikába készülő szerelme után indul Nyugatra. Vele tart a házukból Gyuri, akit a fegyveres harcban való részvétel késztet menekülésre. A határállomás szállodájában várnak vezetőre az országból távozni akarók. s itt még utoljára tehetik fel a sorsdöntő kérdést: menni vagy maradni. A garázsban dolgozik Gyuri apja, akinek fia kíméletlenül kemény kérdéseket tesz föl: "Miért álltál be a kommunistákhoz?, Miért falják fel egymást is a kommunisták?" Mikor a teherautó végre elindul Nyugat felé, Dani inkább a Budapestre tartó vonatra száll fel. Hírtelen Gyuri is felszáll, de aztán kiugrik a robogó vonatból. a kalandos, különböző karaktereket felsorakoztató történet lehetőséget ad az 1956-os forradalom sorsdöntő következményeinek átgondolására. Az egészen kitűnő színészgárda pedig emlékezetes alakításokkal ajándékozza meg a nézőket. A film díjai: Magyar Játékfilmszemle társadalmi zsűrijének fődíja és színészi díja Végvári Tamásnak, a szakmai zsűri díja Bodrogi Gyulának és Törőcsik Marinak, Cannes Fipresci-díj, a Magyar Filmkritikusok Díja a legjobb férfi alakításért Bodrogi Gyulának, Gdansk 1986, a legjobb külföldi film díja.

 

Csillagok között - Film+, szeptember 9. péntek, 21h

Joseph Cooper (Matthew McConoughey), az egykori NASA-pilóta képtelen tétlenül szemlélni, ahogy a Földön lassan mindent betemet a por. Már csak a gazdálkodás maradt, ám lánya, a tízéves Murphy rajong a tudományért, és biztos benne, hogy a házukban történő különleges üzenetre van magyarázat. Cooper megfejti a kódokat és ráakad a NASA titkos kísérleti telephelyére. A bázis vezetője egykori professzora, Dr. Brand (Michael Cain), aki felkéri arra, hogy legyen a Lazarus misszió vezetője. A nemrégiben feltűnt féreglyukon keresztül három lakható bolygóról gyűjtöttek adatokat, az egyik Dr. Mann (Matt Damon) bolygója, aki a program megalkotója. Három tudós, köztük Amelia Brand (Anne Hathaway) kísérik el, hogy kiválasszák a megfelelő bolygót. Sikerüktől függ az emberiség sorsa.

 

Poseidon Rex - Szörny a mélyből - Film Mánia, szeptember 9. péntek, 21h

Három búvár robbant a helyiek által csak Kék Lyuknak nevezett helyen, hogy felszínre hozhassák a spanyolok elsüllyedt aranyát. A detonáció hatásárára azonban kiszabadul börtönéből a mélyben szunnyadó T-Rex, és követve ősi ösztöneit hatalmas pusztításba kezd Belize partjainál.

 

Casino - Film Mánia, szeptember 9. péntek, 22.25h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Anakonda - AXN, szeptember 9. péntek, 22.55h

Terri Flores (Jennifer Lopez) és kis csapata a brazíliai őserdőbe érkezik, hogy dokumentumfilmet készítsenek egy titokzatos indián törzsről. Csatlakozik hozzájuk egy magányos vadász, Paul Sarone (John Voigt), aki karizmájának köszönhetően hamarosan átveszi az expedíció irányítását. Vezetésével egyre mélyebbre hatolnak az őserdő sűrűjébe, mire a filmesek rádöbbennek, hogy Sarone csapdába csalta őket. A megszállott vadászt ugyanis egyetlen cél hajtja: megtalálni és foglyul ejteni a folyó gyilkos urát, a 16 méteres anakondát.

 

Bohém rapszódia - SuperTV2, szeptember 9. péntek, 23h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Dredd bíró - Mozi+, szeptember 9. péntek, 23h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró, a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét. Munkálkodása azonban nem arat osztatlan sikert, mindenre elszánt ellenfelei, akiknek az útjában áll, megpróbálják tőrbe csalni. Tervük sikerrel jár, és Dredd börtönbe kerül, ahonnan csak legközelebbi barátai és munkatársai segítségével szabadulhat ki, hogy tisztára mossa nevét és legyőzze ellenfeleit.

 

Bosszú szeretetből - Filmcafe, szeptember 9. péntek, 23.15h

Július 4-én, az esti kerti partit követően Teena és 12 éves lánya, Bethie hazafelé sétálnak. Elhatározzák, hogy levágják az utat a találkozóhelyen át, ahová Teena is kijárt középiskolás korában. Ám találkoznak egy bandával, és a négy férfi szexuálisan bántalmazza Teenát a lánya előtt. A helyszínre érkezik Dromoor nyomozó, akivel Teene korábban már találkozott. Az özvegy, Öböl-háborús veterán mindent megtesz, hogy igazságot szolgáltasson, különösen, miután a banda felbéreli a rámenős ügyvédet.

 

A megtorló - Viasat Film, szeptember 9. péntek, 23.25h

Frank Castle (Tom Jane) túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége (Samantha Mathis) és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint (John Travolta) gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia (Laura Harring) bosszút fogadnak fiuk halála miatt és a Castle család kiirtására törnek.