Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Az ünnep előtti péntek ezeket hozza a tévébe.

Ida regénye - DUNA Televízió, december 23. péntek, 20.50h

Az 1900-as évek elején Ó Ida _ a tizennyolc éves, fiatal lány, aki hosszú évek óta az apácáknál nevelkedett _ hazatér apja házába. Ó Péter azonban nem örül a lányának, mert épp nősülni készül, ezért minél előbb férjhez akarja őt adni. Felad egy apróhirdetést, amiben nagy hozomány ígéretével csábítgatja a kérőket. A hirdetésre jelentkezik egy fiatal festő, Balogh Csaba, aki a családja birtokát próbálja megmenteni a hozománnyal. A fiatalok kényszerből összeházasodnak, de nem is titkolhatnák jobban egymás iránt érzett ellenszenvüket. Ida megveti Csabát, amiért pénzért nősül, miközben _ úgy hiszi _ másba szerelmes, Csaba pedig úgy véli, a felesége nem lehet tisztességes nő, ha hirdetés útján kellett férjhez adni. A kényszerű együttélés azonban szép lassan egyre közelebb hozza egymáshoz az ifjú házasokat. Először megtanulják elfogadni, majd tisztelni egymást, és szép lassan a szerelem is kivirágzik.

 

A bárányok hallgatnak - SuperTV2, december 23. péntek, 21h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nemcsak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

A doboz - Film Mánia, december 23. péntek, 21h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.

 

Pókember 3. - Viasat Film, december 23. péntek, 21h

Komoly bajba keveredik Pókember. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom és Homokember összefog ellene, egy gyönyörű, szőke lánnyal is találkozik. Peter szeretne hű maradni régi szerelméhez, Mary Jane-hez, de úgy tűnik képtelen ellenállni a csábításnak. A mindenre képes szökött fegyenc, a Peter nyomában szaglászó paparazzo, a fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jóbarát _ Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban.

 

Apafej - AXN, december 23. péntek, 21h

A 32 éves Sonny legfontosabb feladatának azt tartja, hogy olyan távolról kerülje el a felnőtt életet, amennyire csak lehetséges. Aztán a sors közbeszól, amikor a barátnője megelégeli idétlenségét, és faképnél hagyja, mire Sonny, hogy imponáljon neki, magára vállalja nősülni készülő barátjának ötéves fiát. Ám lehetetlen életmódján továbbra sem változtat, gyermeknevelési módszerei pedig enyhén szólva is meghökkentőek. Így hamarosan összecsapnak felette az óvodástársak, az idétlen gyerekdalok és az örök kialvatlanság keltette hullámok…

 

Zöld Lámpás - Film+, december 23. péntek, 21h

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba. Hal Jordan (Ryan Reynolds) berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll (Blake Lively) segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

 

Gyertek el a névnapomra - M5, december 23. péntek, 21h

Karinthy Ferenc Házszentelő című drámája szolgál irodalmi alapul az 1970-es évek társadalomrajzának, amelyben egy gyilkosság tárul föl egy újságírónő magánnyomozása során. A kisváros gazdasági és politikai hatalmasságai László-napi ünneplésre gyűlnek össze egy luxusvillában. Minden úgy kezdődik, ahogy máskor, ám egy incidens ezúttal megzavarja a férfimulatságot. Bíró Andrea barátja kíséretében bejelenti édesapjának, a Vasmű igazgatójának, hogy elköltözik otthonról. Bíró egy keze ügyébe akadt vadászfegyverrel, felindultságában meglövi a fiút. A jelenlévők véletlen balesetként állítják be az esetet. Péteri Luca, a helybeli lap újságírója az akadályok és életveszélyes fenyegetések ellenére nyomozni kezd...

 

Polar Expressz - Viasat3, december 23. péntek, 21h

Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot...

 

Inferno - Moziverzum, december 23. péntek, 21.25h

Langdon professzor felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. _ mint eddigi kalandjai során mindig _ ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti _ és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

 

Géppisztolyos prédikátor - Filmcafe, december 23. péntek, 22.50h

Sam Childers az egyik motoros banda tagjaként kábítószerrel üzletelt. A férfi azonban hátat fordít a bűnös életének, és a kelet-afrikai Szudánba utazik, hogy segítsen a polgárháború sújtotta ország újjáépítésében. A kemény férfi megdöbben az ott látott tengernyi szenvedésen, melynek legfőbb áldozatai a gyerekek. Árvaházat akar alapítani, amivel kivívja a környéket uraló milícia ellenszenvét, amelynek tagjai gyerekkatonákat képeznek ki erőszakkal. Sam akciót szervez az elrabolt gyerekek kiszabadítására.

 

Grindhouse: Terrorbolygó - Paramount Network, december 23. péntek, 22.50h

Egy kísérleti bio-fegyver elszabadulása után az emberek tömegével változnak át élőhalott lényekké és foglalják el a városokat. Egy kis radikális csoporton van most a sor, hogy megállítsák a zombikat és azokat, akik a világra szabadították őket.

 

Vonat Busanba - Zombi expressz - Film Mánia, december 23. péntek, 23.05h

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal _ ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. A híradásokból kiderül, hogy egy rejtélyes vírus elterjedése miatt egész országban ugyanez a helyzet, a kormányzat szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett, mindenhol káosz és pánik uralkodik. Busan állítólag még biztonságos, ezért a mozdonyvezető elhatározza, hogy a közel 500km-re fekvő városig már sehol sem állnak meg _ azonban korántsem biztos, hogy ott élőket találnak majd...Őrült tempójú hajsza kezdődik a túlélésért.

Amerikai história X - RTL KETTŐ, december 23. péntek, 23.15h

Az én Mein Kampfom _ ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard (Edward Furlong), aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátyja, Derek (Edward Norton), aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely mintául szolgál lesz a neonáci, skinhead bandáknak. A rácsok mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, december 23. péntek, 23.15h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

Ad Astra – Út a csillagokba - Film+, december 23. péntek, 23.20h

Roy McBride (Brad Pitt) asztronautát merész küldetésre kérik fel, amin az emberiség túlélése múlik. McBride tisztában van azzal, hogy sem a vezetés, sem a legénysége nem bízik benne tudós apja (Tommy Lee Jones) miatt, aki húsz éve bujkál a Naprendszer peremén és kísérletével halálos veszélyt jelent a Földre. McBride átszeli a galaxist, hogy megfékezze apját és leállítsa a láncreakciót. Az út során azonban a bizalmatlanság tragikus események sorozatát indítja el, és nem is sejti, hogy az apjával kapcsolatos igazságra még nincs felkészülve.

 

Bedrótozva - Viasat Film, december 23. péntek, 23.55h

Autóbalesetben meghal Luke Gibson terhes felesége, Luce-ot (Cuba Gooding Jr.) pedig életveszélyes állapotban kórházba szállítják. Életét a Hexx vállalat legújabb csúcstechnológiája, egy agyba ültethető mikrocsip menti meg. A gyógyulásnak azonban kemény ára van. Felépülését követően Luce-ot furcsa víziók gyötrik, a múltjára pedig képtelen visszaemlékezni. Ráadásul, a vállalat zord tekintetű titkos megbízottja (Val Kilmer) minden lépését követi. Szerencséjére segítségére siet egy hacker csoport, a Hexx vállalat régi ádáz ellenségei. Luke új szövetségeseivel próbálja meg emlékeit visszaszerezni és kideríteni, hogy mik Hexx cég valódi sötét céljai.