Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek 13, akkor este tévézés!

A narancs illata - DUNA Televízió, január 13. péntek, 20.45h

Iva Procházková a "Narancsnapok" c. bestsellere nyomán készült romantikus cseh családi mozi _ "Kamaszkorom legszebb nyara…." hangulatú _ többszörös díjnyertes mozi. A 15 éves Darek megözvegyült apjával és kishúgával éli életét az Isten háta mögötti gyönyörűszép Luzsicei hegységben, a cseh-német-lengyel határnál. Darek élete nagyon sokat változott, miután édesanyja leukémiában meghalt. Habár több szabadsága lett, ettől nem lett boldogabb sem. Őrülten hiányzik neki az ő életvidám és gondoskodó anyukája, akire mindig számíthatott. Az apukája, felesége halál óta, elindult a lejtőn lefelé, bánatát alkoholba fojtja, aminek következtében sokkal több terhet tesz fia nyakába, mint amennyit egy kamasz el bírna cipelni. Ennek ellenére ez a tinédszer fiú nem olyan, mint a többi kortársa, sokkal hamarabb válik éretté, elfogadja, amit az élet kínált neki, máltósággal viseli. Darek és Ema jótestvérek. Ema még kicsi, down kóros. Nagyon szeretik egymást. Darek gondoskodik Ema-ról, kis tesója a bátyja védelme alatt áll. Édesanyja leukémiában meghal, apja próbálkozik a gyerekneveléssel, több-kevesebb sikerrel. Az üveggyárban dolgozik, de amikor bezárják az üveggyárat, munkanélkülivé válik. Darek apja, hogy ne veszítse el gyermekeit és házát, lovakban gondolkozik. Beszáll barátja lovardájába. Darek és Hanna kamaszok és szerelmesek. Hanna hajának narancs illata van. Szerinte Ő eleve narancs illattal született. Hanna a narancsos lány és a kamaszszerelemnél nincs is csodásabb és fájdalmasabb. Darek mindenben segíti apját, minden öreg lovat, a ménest is meg akarja menteni. A lovak angyali lények.

 

Ripacsok - M5, január 13. péntek, 21h

Stock és Salamon hosszú ideje társak. Közös kabarészámukkal nagy sikerrel lépnek fel estéről estére. A szilveszteri tévés közvetítésben való részvétel mindkettőjüknek nagyon fontos. Az egész ország előtt elénekelhetik közös számukat a háromlábú nadrágban, "Egyedül nem megy". Salamon váratlanul leváltja Stockot egy új, fiatal táncos lány miatt…

 

A hazafi - Moziverzum, január 13. péntek, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyermekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint az apja, ugyanis kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát...

 

Csapda - RTL HÁROM, január 13. péntek, 21h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Erőnek erejével - Mozi+, január 13. péntek, 21h

Miután Ray Owens egy balsikerű művelet miatt érzett elkeseredésében elhagyja a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát, seriffként vigyáz egy álmos határvároska, Sommerton Junction rendjére. A békés időknek azonban egyik pillanatról a másikra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez elképesztő vakmerőséggel megszökik az FBI rabkonvojából. Kíméletlen zsoldosok segítségével, akiket a jégszívű Burrell vezet, Cortez az amerikai-mexikói határ felé száguld egy felspécizett kocsiban, egy tússzal az oldalán...

 

Sírok között - Film Mánia, január 13. péntek, 21h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Riddick - Film+, mjanuár 13. péntek, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Fék nélkül - Viasat Film, január 13. péntek, 22.55h

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

 

Az éjszaka urai - Paramount Network, január 13. péntek, 22.55h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, Joseph pedig rendőrként szolgál.

 

Bölcsőd lesz a koporsód - AXN, január 13. péntek, 22.55h

A gettó legtechnikásabb betörőjének elrabolják a lányát. A váltságdíj egy különlegesen értékes gyémánt, amelyet neki kell megszereznie. Az idő rövid és a tét túl nagy. A megzsarolt tolvaj minden eddigi szabályt felrúg. Még egy titkosügynökkel is szövetséget köt, hogy megszerezze a gyémántot és megmenthesse a lányát. Az ügynök azonban titkol valamit: ő egy különleges fegyver után nyomoz és abban bízik, hogy új szövetségese segítségével sikerül is megtalálnia.

 

Az ismeretlen rém - Viasat6, január 13. péntek, 23h

Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap.

 

Alien: Covenant - Mozi+, január 13. péntek, 23.10h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Pokoli édenkert - Filmcafe, január 13. péntek, 23.15h

Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) már mindent elterveztek. Épp Hawaiira tartanak, a nászutasok paradicsomába és alig várják, hogy átadják magukat a kalandnak egy csodálatos szigeten. Az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. Kale (Chris Hemsworth) és Cleo (Marley Shelton) majd Nick (Timothy Olyphant) és Gina (Kiele Sanchez) is az ő útjukat járja, amikor néhány rémült túrázótól értesülnek róla, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb. A pattanásig feszült hangulat, a nyomasztó atmoszféra és a sűrűsödő, nyugtalanító előjelek földi pokollá változatják az édenkertet. Idővel mindenkinek már csak egyetlen célja marad: a túlélés.

 

Ha/ver - Film+, január 13. péntek, 23.25h

A tini Dave (Aaron Johnson) rajong a képregényekért. A szuperhősökről olvasva elfelejti, hogy a suliban mindig a nevetség tárgya, és a lányok totál átnéznek rajta. Amikor rájön, hogy gumiból vannak a csontjai, elhatározza, hogy felcsap szuperhősnek. Testhezálló jelmezt rendel a netről, nevet ad magának, és elindul, hogy megtisztítsa a várost a bűntől. Elszántságának csak a szuperképességek hiánya szab gátat. Nevetséges akciói felkeltik az igazi hősök figyelmét. Vérprofi (Nicolas Cage) és a tizenegy éves lánya, Kis dög (Chloë Grace Moretz) számára kínos, amit Dave csinál. A helyi maffiafőnök ellen harcoló páros számára hamar világossá válik, hogy nem tudják Ha/Vert leállítani, ezért beveszik a csapatba.

 

Vas - RTL, január 13. péntek, 23.55h

Cary (Martin Henderson) több motort is ellopott az egyik motoros banda főnökétől, Henrytől (Matt Schulze). Csakhogy a motorokban elrejtve ott lapult valami, ami nagyon értékes volt, ezért Henry meg akarja leckéztetni azt, aki túljárt az eszén. Amikor megölnek egy rivális motorost, Carynek menekülnie kell, mivel minden nyom hozzá vezet. Hogy tisztázza magát, el kell kapnia az igazi gyilkost, persze úgy, hogy közben elkerülje a nyomában járó FBI-ügynököt és a bosszúszomjas Henryt is.