Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A péntek esti tévéműsor gyöngyszemei

Jack Ryan: Árnyékügynök - Viasat3, március 24. péntek, 21h

Jack Ryan látszólag csak egy a sok New York-i banki elemző közül, ám valójában a CIA-nak dolgozik, a veterán ügynök, Thomas Harper keze alatt. Véletlenül egy pusztító terrorista terv nyomára bukkan, az egyik orosz oligarcha pénzügyi manipulációk révén padlóra akarja küldeni az amerikai gazdaságot, hogy ezáltal globális káoszt robbantson ki. Kiderül, hogy csak Ryan tudja megakadályozni a terrorakciót. Így Harper segítségével veszélyes akcióba kell, amelybe a menyasszonya is belebonyolódik.

 

Nicsak, ki beszél! - Viasat Film, március 24. péntek, 21h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Édes Emma, drága Böbe - Magyar Mozi TV, március 24. péntek, 21h

Emma (Johanna ter Steege) és barátnője, Böbe (Börcsök Enikő) faluról költöztek fel Budapestre. Pedagógusszálláson laknak már hét éve, és oroszt tanítanak egy nyolcadik kerületi általános iskolában. A rendszerváltás beköszöntével kénytelenek átképezni magukat angoltanárrá, miközben mellékállást is kell vállalniuk, hogy meg tudjanak élni. Emma péntekenként jómódú családoknál takarít, Böbe filmekben statisztál, és gazdag külföldiekkel próbál megismerkedni. Emma azt reméli, hogy komolyabbra fűzheti kapcsolatát szerelmével, az iskola igazgatójával, de a férfi (Andorai Péter) nem hajlandó elválni a feleségétől.

 

A sárkány csókja - Moziverzum, március 24. péntek, 21h

Liu Jian-t (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkos-ügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liu-t vádolják azzal, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessica-t (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal...

 

Egyiptom istenei - RTL HÁROM, március 24. péntek, 21h

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

 

Barry Seal: A beszállító - Mozi+, március 24. péntek, 21h

Igaz történetet alapján! Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot csempészett a repülőin, majd váratlanul beszervezte a CIA, és az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akcióját hajtotta végre.

 

Moonfall - Film+, március 24. péntek, 21h

Az emberiséget a teljes kipusztulás fenyegeti, amikor a Hold letér a pályájáról és a Földet veszi célba. A mindent elborító káoszban a NASA vezetője, Jo Fowler (Halle Berry) megkísérli a lehetetlent a kiégett űrhajós, Brian Harper (Patrick Wilson) és az amatőr tudós, K. C. Housman (John Bradley) segítségével, akik azt állítják, hogy a Hold egy megastruktúra, amit mesterséges intelligencia hozott létre, és egy törpecsillagból nyeri az energiáját. A reménytelen küldetés során kiderül, hogy mint minden megtervezett rendszernek, ennek is van gyenge pontja. És bár az emberiség a gigászok csatájában csak egy sodródó porszem, ha ez a porszem megfelelő helyre jut, akár leállíthatja az egész folyamatot. Elméletben a terv beválhat, ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk.

 

Kísértet Lublón - M5, március 24. péntek, 21h

Kaszparek Mihály lublói borkereskedő kísértetként ijesztgeti a város békés polgárait. Mint jó szellemhez illik, fordítva üli meg a lovát, és hamis aranyakkal fizet. Ám nem mindenki fél tőle. Csinos felesége kimondottan örül látogatásának, még csókjától sem riad vissza. A titokzatos jelenség nagy vihart kavar, és Strang felügyelőt küldik a rejtély megoldására. A filozófiában is jártas, zseniális detektív csapdát állít a kísértetnek... A film főszereplője, Cserhalmi György ezért az alakításáért a Magyar Filmkritikusok Díját kapta 1977-ben. A film digitálisan felújított változatának premierje.

 

A tiltott királyság - Film Mánia, március 24. péntek, 21.10h

A tizenhét éves Jason Tripitikas (Michael Angarano) egy kínai zálogházban rábukkan a Majomkirály (Jet Li) botjára, melynek hatására átkerül egy ókori kínai faluba, épp egy csata közepébe. Kis híján elkapják és megszerzik tőle a mágikus tárgyat, amikor Lu Yan (Jackie Chan), a megrészegített, halhatatlan harcos megmenti. Jason megtudja, hogy veszélyben az élete, a Jade harcos (Collin Chou) ugyanis bármit megtenne, hogy megszerezze a Majomkirály hatalmát. Hamarosan kiderül, hogy Jason szerepe a hatalomért folytatott harcban sorsdöntő.

 

Holnap lesz fácán - Magyar Mozi TV, március 24. péntek, 22.40h

A térképen sem található dunai kis sziget kitűnő nyári búvóhelyül szolgál egy házaspárnak és egy tudósnak. De a kies helyet hamarosan felfedezik a kempingezők is, és egyre nagyobb tömegben szállják meg. Kozma, "a mindenről gondoskodó rendcsináló", hódolóitól körülvéve, a botcsinálta közösség fejévé nevezi ki magát.

 

Az emlékmás - AXN, március 24. péntek, 22.50h

A Recall nevű cég valóságos emlékké változtatja az emberek álmait. Douglas Quaid gyári munkás is igénybe veszi a szolgáltatást. Bár szép és szerető felesége van, a férfi jelentkezik a vakációra, melynek során a program szerint egy szuperkém emlékeit kapja. Ám a rutinművelet közben probléma merül fel, és Quadnek menekülnie kell. Találkozik egy szabadságharcossal, aki társaival a kolónia zsarnok kancellárja ellen harcol. Együtt indulnak megkeresni a földalatti ellenállás vezetőjét. Philip K. Dick novellájából.

 

Az éjszaka urai - Paramount Network, március 24. péntek, 22.55h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, Joseph pedig rendőrként szolgál.

 

Géppisztolyos prédikátor - Filmcafe, március 24. péntek, 22.55h

Sam Childers az egyik motoros banda tagjaként kábítószerrel üzletelt. A férfi azonban hátat fordít a bűnös életének, és a kelet-afrikai Szudánba utazik, hogy segítsen a polgárháború sújtotta ország újjáépítésében. A kemény férfi megdöbben az ott látott tengernyi szenvedésen, melynek legfőbb áldozatai a gyerekek. Árvaházat akar alapítani, amivel kivívja a környéket uraló milícia ellenszenvét, amelynek tagjai gyerekkatonákat képeznek ki erőszakkal. Sam akciót szervez az elrabolt gyerekek kiszabadítására.

 

Doom - Moziverzum, március 24. péntek, 23h

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül is lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok azonban ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szemben, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben, alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket...

 

Farkasok az ajtónál - Viasat6, március 24. péntek, 23h

Los Angeles, 1969. A szerelem nyara. Négy barát összegyűlik egy elegáns otthonban. Mit sem tudnak a kint ólálkodó halálos ragadozókról. Az est sima búcsúbulinak indul, de terrorba csap át, ahogy a betolakodók elkapják és kínozzák a négy barátot, akik az életükért könyörögnek az értelmetlen erőszak miatt. A híres-hírhedt Manson család története ihlette a filmet, aminek köszönhetően ezután mindig be fogod zárni az ajtót. Amikor az éj leszáll, a farkasok vadászni indulnak. Ne engedd be őket!

 

Elemi ösztön - SuperTV2, március 24. péntek, 23.25h

A San Fransisco-i rendőrség, Johnny Boz-t, a korábbi rock sztár és jelenleg a polgármester jó barátjaként is ismert. Holtan találják az otthonában, meztelenül az ágyában. Nick Curran (Michael Douglas) nyomozó kapja meg az ügyet. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell (Sharon Stone), a titokzatos és kihívó regényírónő, aki nem csak Boz szeretője volt, de a nyomozás során az is kiderül, hogy a gyilkosság részletes leírása megtalálható Catherine egyik könyvében. Viszont Catherine pont ezt hozza fel saját védelmére, így Nick-nek egyre mélyebbre kell ásnia az ügyben. Ami során nem csak egyre több érdekes tényt és bizonyítékot talál, hanem kifogásolható közelségbe is kerül Catherine-hez, aki nem is próbálja tagadni, hogy egy igen veszélyes játszmára hívja ki Nick-et…