Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A péntek mindig buli, a tévében is!

Harry Potter és az azkabani fogoly - Viasat3, szeptember 1. péntek, 21h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Mad Max - AMC, szeptember 1. péntek, 21h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Circus Maximus - Magyar Mozi TV, szeptember 1. péntek, 21h

A II. Világháború vége felé járunk. Carlotta, a lepusztult vándorcirkusz tulajdonosnője embercsempészetből tartja fönn magát és családját. A fura társasághoz ezúttal egy professzor is csatlakozik, akit Carlottának el kell juttatnia a jugoszláv partizánokhoz.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, szeptember 1. péntek, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

Az utolsó erőd - AXN, szeptember 1. péntek, 21h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

A pusztító - Film+, szeptember 1. péntek, 21h

Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

Meztelen vagy - M5, szeptember 1. péntek, 21h

Gera, a sikeres cigány festő otthagyja kivételezett helyzetét és festményei elégetése után visszatér nyomorban tengődő társai közé. Az a terve, hogy megreformálja a cigányok életét. De senki sem lehet próféta a saját hazájában. Szándékait, céljait nem értik meg, és nem tud hatni a többiekre. Aztán egy öngyilkos kislány halotti torán elszabadulnak az indulatok... A film a cigányság 70-es évekbeli világának dokumentarista jellegű bemutatása. A főszerepet Oszter Sándor játssza.

 

A Sakál árnyéka - Filmcafe, szeptember 1. péntek, 22.40h

Carlos _ a Sakál _ a világ legelvetemültebb, legveszélyesebb terroristája, aki gondolkodás nélkül, hidegvérrel képes kézigránátot hajítani gyerekek közé, aki szabályosan sportot űz abból, hogy borsot törjön az ot üldözők orra alá, és akit évtizedek óta hiába próbál csapdába csalni a CIA. Egy napon azonban egy amerikai tengerészgyalogos tiszt kerül az egyik CIA-ügynök figyelmének középpontjába. A férfi megdöbbentően hasonlít Carlosra. A terroristát évtizedek óta üldöző CIA ügynök agyafúrt tervet eszel ki a nagy ellenfél legyőzésére, és ehhez a tervhez szüksége lesz a Sakál hasonmására is!

 

Megalodon - A megacápa - AMC, szeptember 1. péntek, 22.45h

Egy katonai hajó egy azonosítatlan tengeralattjáró után kutatva szembe találja magát egy óriási cápával.

 

Fortress 2.: Pokoli űr - Viasat Film, szeptember 1. péntek, 22.55h

John Brennick az egyetlen, aki képes volt megszökni a diktatorikus kormányzat földalatti börtönéből. Ezúttal azonban valóban lehetetlennek tűnik a szökés: állandóan figyelik, a testébe riasztót ültettek.

 

A pap - Háború a vámpírok ellen - Viasat6, szeptember 1. péntek, 22.55h

Az egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék.

 

Négy tesó - Moziverzum, szeptember 1. péntek, 23h

Valakik kirabolnak egy élelmiszerboltot. Szinte mindennapos eset. Ám a brutális támadók akciója áldozatot is követel, egy asszonyt, akinek négy gyermeke van. Négy örökbefogadott fia, akik a saját anyjukként szerették ot. Így a Mercer fivérek, a forrófeju Bobby, a kokemény Angel, a családapa és üzletember Jeremiah és a kemény rocker Jack összejönnek, hogy anyjuk halálának ügyét a saját kezükbe vegyék. Azonban a gyilkos után nyomozva hamarosan rájönnek, hogy "ügyintézésük" megszokott, régi módszerei újfajta következményekkel járnak…

 

Ultraviola - Film+, szeptember 1. péntek, 23.25h

Valamikor a nem is olyan távoli jövőben polgárháború dúl a kormány és a mutánsok között. A kegyetlen küzdelemben egyik harcoló fél sem kér és ad könyörületet. A mutánsok csoportja egy járvány következményeként alakult ki, ezek az emberek különféle szuperképességekre tettek szert. Közéjük tartozik Violet (Milla Jovovich) is, a csinos fiatal nő. Egyik nap megmenti egy halálra ítélt fiú életét, amikor egymaga száll szembe a túlerőben lévő kormánykatonákkal. Ettől kezdve Violet és Six élete állandó küzdelem és menekülés. Az összecsapások sorozatában csak magukra számíthatnak.

 

Az igazság védője - Mozi+, szeptember 1. péntek, 23.45h

Egy sikeres kommandós karriert hagyva maga mögött, Alexander (Steven Seagal) visszavonul, amikor egy bevetés során a kínai maffiózó célszemélynek sikerül elmenekülnie, viszont a rejtekhelyre légicsapást mérnek. A ház tele volt asszonyokkal és gyerekekkel, akiket élő pajzsként tartottak fogva. Alexander nem tudta elviselni ezt az igazságtalanságot. Kelet-Európában éldegél, amikor kedves fiatal szomszédaira rászáll egy orosz gengszter. Alexander nem tud nem beleavatkozni, és csakhamar egy orosz-kínai maffiaháborúba közepén találja magát. Ráadásul esküdt ellensége, Csen (Tzi Ma) is felbukkan, és úgy gondolja, itt az idő, hogy megszabadítsa tőle a világot...

 

Christine - Paramount Network, szeptember 1. péntek, 23.45h

Egy egyszerű fiú egy furcsa autót vesz, aminek önálló akarata van. A sárc jelleme hamarosan elkezd hasonlítani az autóéra.

 

Űrvihar - Viasat3, szeptember 1. péntek, 23.55h

A globális klíma irányítására fejlesztett műholdhálózat támadást indít a Föld ellen. Fel kell deríteni a háttérben megbúvó valódi fenyegetést, mielőtt egy világméretű űrvihar mindent elpusztít a bolygón.