Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Kezdjük a hétvégét péntek esti tévézéssel!

A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka - Film Mánia, szeptember 29. péntek, 21h

Flynn Carsen ezúttal most egy árverésen szeretne mindenáron megszerezni egy vázát, mivel pontosan tudja, hogy a mindent arannyá változtató bölcsek kövét rejti. Katie, a történész barátnője azonban ezt nem veszi jó néven, ezért elhagyja Flynnt. Az események persze nagyon megviselik őt, ezért Charlene szabadságra küldi. Flynn ekkor furcsa álmot lát, s egy lány hívogatja magához, melynek hatására New Orleansba utazik. Ott találkozik Simone-nal, az álombéli lánnyal, aki egy újabb feladatot bíz a könyvtárosra. A következő küldetése így hát a Júdás kehely felkutatása és a vámpírőserő feltámadásának megakadályozása.

 

Hanussen - Magyar Mozi TV, szeptember 29. péntek, 21h

Az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes után a Hanussennel zárul Szabó István második trilógiája. A különleges akaratátviteli és látnoki képességekkel rendelkező Erik Jan Hanussen (Klaus Maria Brandauer) történetét az első világháború és a Monarchia végnapjaitól Hitler hatalomra kerüléséig követi a film cselekménye, miközben feltárulnak a két világégés közötti korszak Európáját meghatározó szellemi áramlatok.

 

Alkonyat - Újhold - RTL HÁROM, szeptember 29. péntek, 21h

Edward (Robert Pattinson) úgy dönt, hogy elhagyja Bellát (Kristen Stewart), miután a lány élete újra veszélybe kerül. Szerelme érdekében a városból is elköltözik a családdal együtt. Az összetört Bellát jó barátja, Jacob (Taylor Lautner) segíti át a nehézségeken. A hosszú, együtt töltött idő alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Bella lassan kezd megfeledkezni Edwardról. Jacobnak azonban, Edwardhoz hasonlóan van egy szörnyű titka. Kiderül, hogy Jacob vérfarkas, a vámpírok legfőbb ellensége. Ettől kezdve nemcsak Bella, hanem Edward élete is veszélyben van.

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Paramount Network, szeptember 29. péntek, 21h

Riggan Thomson (Keaton), a lecsúszott mozisztár szeretné bebizonyítani, hogy valódi művész, és mindenét kockára teszi, hogy rendező-főszereplőként színpadra vigyen egy darabot a Broadwayn.

 

Tűzparancs - AMC, szeptember 29. péntek, 21h

David Grant (Kurt Russell) terroristaszakértő tudomására jut, hogy a hírhedt Hassan (David Suchet) minden eddiginél halálosabb ideggázbombát helyezett el egy 747-es utasszállító gépen. A kormány két lehetőség közül választhat: hagyják leszállni a gépet Washingtonban, amivel kockára teszik a város lakóinak az életét, vagy megsemmisítik a gépet a levegőben, de ezzel halálra ítélnek 400 utast. Austin Travis ezredes (Steven Seagal) azonban új javaslattal áll elő. Feljuttatná négytagú csapatát a fedélzetre és ártalmatlanítanák a bombát. De csak ketten jutnak fel a gépre, ráadásul elveszítik az összeköttetést a külvilággal.

 

Idétlen időkig - AXN, szeptember 29. péntek, 21h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

Felejtés - Viasat3, szeptember 29. péntek, 21h

Telly (Julianne Moore) igyekszik túlélni azt, amit nem lehet: egy repülőgép-szerencsétlenég során elveszítette 8 éves kisfiát. A pszichológus (Gary Sinise), aki a legtöbbet segített neki, feladja a küzdelmet: bevallja a nőnek, hogy emlékeiből és fájdalmából semmi sem igaz: sosem volt gyereke és így az nem is halhatott meg _ mindez csupán az ő agyában létezett. Ezzel a tudattal még nehezebb együtt élni, mint a gyásszal. Ám a legnehezebb még hátra van. Telly találkozik egy férfival (Dominic West), akivel kísértetiesen hasonló eset történt. Meggyászolta a gyerekét, majd nem sokkal később rá kellett jönnie, nem is volt soha apa. Telly gyanakodni kezd. Szeretné végre tudni, mi az igazság. Szeretné tisztán látni, hogy ő maga őrült-e, hogy volt-e valaha gyereke, hogy ki hazudik neki és ki mond igazat. Hogy ő maga mikor hazudott magának, és melyik emléke igaz. Mindenre képes volna, hogy kijusson ebből a labirintusból.

 

Madarak - Film Mánia, szeptember 29. péntek, 22.45h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Cyrano de Bergerac - M5, szeptember 29. péntek, 22.55h

Cyrano de Bergerac tipikus gascogne-i, kissé korpulens, torkos, nagyivó, és rettentően nagy az orra. Kitűnik a kard- és a szóforgatásban. De nagyhangúsága, gúnyolódó kedve érzékeny lelket takar. Szívszerelme, Roxane egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano _ riválisa kérésére _ csodálatos szerelmes leveleket ír Roxane-nak, aki ezek hatására beleszeret a fiatalemberbe. A film csodálatosan rajzolja meg az önfeláldozó szerelmes, a filozófus, a költő Cyrano de Bergerac alakját. Cyrano de Bergerac tipikus gascogne-i, kissé korpulens, torkos, nagyivó, és rettentően nagy az orra. Kitűnik a kard- és a szóforgatásban. De nagyhangúsága, gúnyolódó kedve érzékeny lelket takar. Szívszerelme, Roxane egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano _ riválisa kérésére _ csodálatos szerelmes leveleket ír Roxane-nak, aki ezek hatására beleszeret a fiatalemberbe. A film csodálatosan rajzolja meg az önfeláldozó szerelmes, a filozófus, a költő Cyrano de Bergerac alakját. A film több Oscar-, César-, Golden Globe és egyéb díjban részesült.

 

Amerikai nindzsa 4.: Az új küldetés - Moziverzum, szeptember 29. péntek, 23h

Amikor Brad Norris-t és három társát elfogják a fekete nindzsák az afrikai őserdőben, Washingtonból két titkos ügynök érkezik a segítségükre: Sean Davidson és Carl Brackston. A kétfős egység alig ereszkedik le ejtőernyőjén, máris rossz híreket kap: a Delta Force legénységét Ali Maksood sejk tartja fogságban egy régi ezüstbányában. A fekete nindzsák azonnal a titkosügynökök nyomába erednek, ám szerencsére az amerikai békehadtest egyik gyönyörű ápolónője védőszárnyai alá veszi őket és elbújtatja hőseinket egy halottasházban. A végső segítség azonban egy egykori CIA-ügynök, Joe Armstrong képében jelenik meg. Joe szemrebbenés nélkül száll szembe a nindzsákkal, míg fel nem bukkan legnagyobb ellenfele, a legyőzhetetlennek tartott szupernindzsa.

 

Hannah Grace holtteste - Viasat6, szeptember 29. péntek, 21h

A történetben egy ördögűzés rosszul sül el, ami egy fiatal nő életét követeli. Hónapokkal később a volt rendőr, Shay Mitchell egy hullaház éjszakai műszakját húzza, amikor is valami gonosz által megszállt testtel kerül összezárásra ott.

 

Egyetlen lövés - Viasat Film, szeptember 29. péntek, 23.05h

Válását követően John Moon West Virginiába költözik, ahol vadászatból tartja fenn magát. Egy nap vadászat közben véletlenül halálosan megsebesít egy erdőben kószáló nőt. Amikor Moon a haldokló nőhöz rohan, a holtest mellett egy pénzzel teli dobozt talál. A férfi rémülten igyekszik eltűntetni a gyilkosság nyomait és magához veszi a pénzt. Hazatérve igyekszik felvenni élete fonalát, ám hamarosan fenyegető levelet kap egy bűnbandától. A banda tudja, mit tett Moon, és tudja, hogy nála van a pénz. A vadásznak rá kell jönnie, hogy ezúttal ő lett a célpont...

 

Hannibal - Mozi+, szeptember 29. péntek, 23.30h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Annabelle - RTL HÁROM, szeptember 29. péntek, 23.40h

John (Ward Horton) különleges ajándékkal lepi meg állapotos feleségét, Miát (Annabelle Wallis). A ritka értékes, hófehér menyasszonyi ruhába öltöztetett porcelánbaba régóta hiányzott már Mia gyűjteményéből. Ám Mia nem örülhet sokáig az ajándéknak, szektások törnek rájuk éjjel, hogy megszerezzék a babát, és a támadás tragédiával végződik. Attól kezdve Miát egy gonosz démon üldözi a babában rejtőzve.

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat3, szeptember 29. péntek, 23.55h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.