Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A pénteki tévézés aranyat ér!

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, november 3. péntek, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Jumanji – Vár a dzsungel - AXN, november 3. péntek, 21h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

 

A keresztapa - Moziverzum, november 3. péntek, 21h

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul...

 

Superhero Movie - AMC, november 3. péntek, 21h

Rick Riker (Drake Bell) kész istencsapása, de hát mit lehet várni egy olyan sráctól, akit Albert nagybácsi (Leslie Nielsen) nevelt fel. Azon a napon, amikor feldúlja az állatkert kísérleti laboratóriumát, egy mutáns szitakötő a nyakába harap, s ettől gyökeresen megváltozik az élete. Szuperhőssé válik, és a nagy segítségben romba dönt mindent.

 

Csapda - RTL HÁROM, november 3. péntek, 21h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Godzilla - Viasat Film, november 3. péntek, 21h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.

 

A nyakörv - Mozi+, november 3. péntek, 21h

Bart (Bob Hoskins) 4 éves korában elrabolta Danny-t (Jet Li), s azóta úgy bánik vele, mint egy állattal. Danny képes az első parancsszóra rátámadni bárkire, a legcsekélyebb esélyt sem adva ellenfelének. Egy nap azonban Danny véletlenül találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahangolóval. Sam és a mostohalánya, Victoria (Kerry Condon) megismertetik vele az emberi természetnek azt az oldalát, amely számára eddig ismeretlen volt. Így Danny életről alkotott képe lassan megváltozik. Megpróbál hát önmaga lenni és múltjának titkait felderíteni, immár Bart-tal és annak bandájával szembeszállva...

 

A titánok haragja - Film+, november 3. péntek, 21h

Tíz éve, hogy Perszeusz (Sam Worthington), a félisten egyszerű halászként éli az életét fiával. Ám a titánok elérkezettnek látják az időt, hogy újra magukhoz ragadják a hatalmat. Hádész (Ralph Fiennes) és Arész összefognak bátyjuk, Zeusz (Liam Neeson) ellen, és segítenek kiszabadulni bebörtönzött apjuknak, Kronosznak, aki a titánok élén a Föld leigázására készül. Az egyetlen, aki szembeszállhat velük, Perszeusz, aki szövetségeseket is talál Androméda (Rosamund Pike), a harcos királynő, és Agenor (Toby Kebbell) személyében.

 

Solomon Kane - AMC, november 3. péntek, 22.25h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.

 

Solo - A tökéletes fegyver - Film Mánia, november 3. péntek, 22.50h

Solo a tökéletes katona! Profi harcos, nincs családja, nincsenek barátai, sőt még személyazonossága sincs. Ha megsebesül, parancsnokai sorsára hagyják _ ugyan ki hullatna egyetlen csepp könnyet is egy gyilkoló androidért? De ezt az emberszabású fegyvert úgy programozták, hogy képes legyen tanulni _ akár az emberi élet tiszteletét is. Amikor egy szupertitkos akció során latin-amerikai lázadók ellen akarják bevetni, nem engedelmeskedik a parancsnak, mert a célpontok között ártatlan civilek is vannak. A megtorlás elől Solo Latin-Amerika őserdeibe menekül, ahol egy falu lakói fogadják maguk közé. Amikor megindul a hajtóvadászat az "áruló" után, Solo egyszerre veszi fel a harcot a falut terrorizáló lázadókkal és az üldözőivel szemben.

 

Mészárszék rulez - Viasat6, november 3. péntek, 21h

Egy jeles brit nevelőintézet véres csatatérre változik, amikor egy rejtélyes víznyelő jelenik meg a közeli telken, szabadjára engedve ezzel a szörnyű horrort.

 

Éjféli cowboy - DUNA Televízió, november 3. péntek, 23.05h

Joe (Jon Voight) otthagyja Texast, a nyomort, a nyomasztó emlékeket és telve nagy és szép reményekkel New Yorkba utazik. Selyemfiúnak áll, ám hamar rá kell jönnie, hogy a csakis őrá váró gazdag hölgyek mögött romlott és hazug világ lapul. Egy különös barátra akad (Dustin Hoffman), aki halálos tüdőbajban szenved és próbálja egyengetni Joe karrierjét. A film 1970-ben elnyerte a Legjobb filmnek és a Legjobb rendezőnek és a Legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat.

 

300 - A birodalom hajnala - AXN, november 3. péntek, 23.25h

Xerxész, a Perzsa Birodalom uralkodója hatalmas haddal a görög városállamokra támad. Themisztoklész (Sullivan Stapleton), az athéni hős vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek a perzsák feltartóztatására.

 

Minden héten háború - Filmcafe, november 3. péntek, 23.30h

Mindegy, hogy ki az ember, mindegy, miből él, mindig lesz valaki, aki fiatalabb, gyorsabb és erősebb. Erre döbben rá az idősödő Tony D'Amato, a négy éven át bajnok Miami Sharks focicsapat vezető edzője. A legújabb bajnokságon a csapat háromszor egymás után veszít, a rajongók elpártolnak, a jól bevált, idősebb csapat kapitánya és sztárja súlyosan megsérül, ám ennek ellenére ragaszkodik a sportban szerzett hírnevéhez. D'Amatónak eközben elromlott házasságával, tőle elpártoló gyerekeivel és a csapat fiatal társtulajdonosával, Christina Pagniaccival is meg kell küzdenie. Pagniacci az apjától örökölte a csapatot, és a marketing diktálta feltételeket szem előtt tartva akarja a Sharkst menedzselni. Márpedig egy vesztes csapat rossz befektetés. 

 

A titkos ablak - Viasat Film, november 3. péntek, 23.50h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.