Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Végre itt a hétvége, köszöntsük egy kis esti tévézéssel!

Az ördög ügyvédje - Filmcafe, január 12. péntek, 21h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. 

 

A bűnös - Paramount Network, január 12. péntek, 21h

A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. A férfi a veszélyben lévő nő kiszabadításáért versenyt fut az idővel, de hamarosan rájön, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény áll az ügy hátterében.

 

Tökéletes katona - Moziverzum, január 12. péntek, 21h

Valahol egy szupertitkos katonai bázis hibernáló-kamrájában majdnem kopaszra borotvált, acélos izmú férfiak alusszák gépálmukat. Olyan univerzális harcosok ők, akik bármikor, bárhol bevethetők, akikből egy speciális programmal kiirtották a legalapvetőbb emberi érzelmeket is. Nincsenek emlékeik, nem éreznek fájdalmat _ vagy ha igen, nem vesznek róla tudomást -, könyörtelenül és gyorsan ölnek, és ha arról van szó, napokig harcolnak pihenés nélkül. Luc Devreux csak egy közülük, és mégis más, mint a többi. Amikor az egyik akcióban társai lelövik egy tévé riporternő kameramanját, kilép a sorból. Döntésével nem akármilyen hadsereget zúdít magára: a tökéletes katonákat és mániákus parancsnokukat, Andrew Scott-ot _ akit történetesen a világ másik legnépszerűbb akcióhőse, Dolph Lundgren alakít…

 

Az időgép - AXN, január 12. péntek, 21h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.

 

Csapda - Mozi+, január 12. péntek, 21h

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

A titánok haragja - Film+, január 12. péntek, 21h

Tíz éve, hogy Perszeusz (Sam Worthington), a félisten egyszerű halászként éli az életét fiával. Ám a titánok elérkezettnek látják az időt, hogy újra magukhoz ragadják a hatalmat. Hádész (Ralph Fiennes) és Arész összefognak bátyjuk, Zeusz (Liam Neeson) ellen, és segítenek kiszabadulni bebörtönzött apjuknak, Kronosznak, aki a titánok élén a Föld leigázására készül. Az egyetlen, aki szembeszállhat velük, Perszeusz, aki szövetségeseket is talál Androméda (Rosamund Pike), a harcos királynő, és Agenor (Toby Kebbell) személyében.

 

Elárulva - Film Mánia, január 12. péntek, 21h

Will Montgomeryt (Nicolas Cage) elárulják egy bankrablás során, ezért nyolc évre börtönbe kerül. Az FBI és egykori társai szerint Will elrejtette valahol az utolsó akció zsákmányát, tízmillió dollárnyi kötvényt. Régi társa, Vincent (Josh Lucas) viszont mindenképp meg akarja szerezni a pénzt, ezért elrabolja Will lányát, Alisont, és a tízmilliós zsákmányt követeli érte. A frissiben szabadult Will ezért kénytelen a csinos Riley segítségével (Malin Akerman) megtervezni és végrehajtani a tökéletes rablást.

 

Péntek 13 - Viasat3, január 12. péntek, 21.55h

Túrázni indul a Kristály-tóhoz a fiatalokból álló társaság. A kis csapat tagjait azonban brutális kegyetlenséggel lemészárolja egy gyilkos. Hamarosan újabb társaság tűnik fel a környéken, egyikük szüleinek hétvégi nyaralójába készülnek. Útközben találkoznak a motoros sráccal. Clay az eltűnt nővérét keresi _ ő is a korábbi áldozatok között volt -, a nyomait követve jutott a környékre. A felhőtlennek induló táborozás valóságos rémálomba torkollik, amikor titokzatos gyilkos kezdi tizedelni őket. Lehet, hogy a Kristály-tó hírhedt gyilkosa, Jason Voorhees ólálkodik a környéken...

 

Kémek a szomszédban - SuperTV2, január 12. péntek, 22.25h

Új szomszédok költöznek Gaffney-ék mellé a külvárosban. Tim könyveket ír, és üvegszobrokat készít, míg Natalie média-tanácsadó, gasztro-blogger és a Sri Lanka-i árvák megmentője. Hamarosan összebarátkoznak velük, nem sejtve, hogy a szomszédok nemzetközi kémek...

 

Anakonda 4. - Vérvonal - Film Mánia, január 12. péntek, 22.55h

A mutáns óriáskígyók egyik gyilkos ivadéka feléled, és újra támad az Anakonda-sorozat legújabb, akciódús epizódjában. Murdoch (John Rhys-Davies), a haldokló iparmágnás felbérel egy tudóst, hogy a rendkívül ritka és értékes véres orchidea regeneráló hatású nektárjával egy újszülött kígyón kísérletezzen. A hüllő egyetlen éjszaka leforgása alatt akkorára nő, hogy rövid úton végez a doktorral és megszökik a fogságból. Eközben Amanda (Crystal Allen), a szörnyetegekkel való leszámolásra fogadalmat tett gyönyörű hüllőkutató néhány fiatal tudós társaságában szembeszáll Murdoch könyörtelen fegyvereseivel, hogy megszerezze a hőn áhított orchideákat, mielőtt az elpusztíthatatlannak tűnő anakonda mindenkivel végez.

 

Az ügynökség - AXN, január 12. péntek, 22.55h

Edward Wilson céltudatos fiatalember, aki hazájáért, az Egyesült Államokért mindenre képes. Ambiciózus hozzáállása segíti abban, hogy munkát kapjon a II. világháború elején megalakuló hírszerző csoportban. Wilson egyike lesz azoknak, akik létrehozzák a világ legbefolyásosabb kémszervezetét, a CIA-t, és a hidegháború éveiben maga is aktív formálója lesz a kibontakozó fegyveres konfliktusoknak. Miközben látszólag szürke hivatalnokként éli mindennapjait, ifjúkori idealizmusát apránként teljesen felemészti a hírszerzés látszatvilága, amelyben mindenki titkokat őriz, és senkiben sem lehet megbízni. A kubai Disznó-öbölben végrehajtott amerikai invázió után nyilvánvalóvá válik, hogy valaki elárulta a partraszállás tervezett helyét a szovjeteknek. A besúgó utáni kutatás során Wilsonnak élete minden fontos személyes kapcsolatát próbára kell tennie.

 

Vakszerencse - Paramount Network, január 12. péntek, 22.55h

Amikor a princetoni egyetemista, Richie Furst (Justin Timberlake) azt hiszi, hogy egy online pókeroldal becsapta, Costa Ricába indul, hogy szembeszálljon a szerencsejáték-mágnással, Ivan Blockkal (Ben Affleck), aki szerinte felelős.

 

Túl mindenen - RTL HÁROM, január 12. péntek, 23.10h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

 

Gringo - Moziverzum, január 12. péntek, 23.15h

A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív _ így vagy úgy.

 

Alita: A harc angyala - Mozi+, január 12. péntek, 23.20h

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

 

Az ördögűző: A kezdet - Filmcafe, január 12. péntek, 23.45h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.