Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

A Napkirálytól Batmanig, dzsungeltől a vadnyugatig és alkonyadtól pirkadatig!

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Viasat3, február 16. péntek, 21h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Jumanji – Vár a dzsungel - Moziverzum, február 16. péntek, 21h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos professzor válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, és rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak...

 

Nincs bocsánat - AXN, február 16. péntek, 21h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

X-akták: A film - AMC, február 16. péntek, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Elhurcolva - Filmcafe, február 16. péntek, 21h

Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének _ és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

Batman: Kezdődik - Film+, február 16. péntek, 21h

Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi, és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben, és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel…

 

22 mérföld - Mozi+, február 16. péntek, 21h

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az oda vezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor kiiktatására törnek – bármi áron.

 

Agatha és az éjféli gyilkosságok - Epic Drama, február 16. péntek, 21.45h

Poirot-t a II. világháború viharában megölni szinte rosszindulatúnak tűnik, de Agathának van egy terve: regényét egy privát rajongójának adja el, aki bármit megad az irodalomtörténet e darabjáért.

 

A sellő és a Napkirály - SuperTV2, február 16. péntek, 22.30h

A romantikus történelmi Franciaországba kalauzol el A sellő és a Napkirály, amelyben XIV. Lajos király retteg a saját halandóságától, miután egy merénylő golyója megsebesítette őt. Miután a Napkirály értesül arról, hogy egy mágikus vízalatti teremtmény, egy sellő segítségével halhatatlanná válhat, parancsba adja, hogy fogjanak el neki egy sellőt, és szállítsák az udvarába. Mindez bonyolítja a király kapcsolatát a törvénytelen lányával, egy lázadó, szabad lélekkel, aki barátságba keveredik a foglyul ejtett sellővel.

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, február 16. péntek, 22.55h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

A szobatárs - Viasat Film, február 16. péntek, 22.55h

Sara Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem, és megismerje a nagyvárost. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával. A gazdag pasadenai lány a szárnyai alá veszi, megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik, rosszul esik Rebeccának. Miután összejön a jóképű Stephennel, egyre kevesebb időt tölt a lakótársával. Rebecca egyre nehezebben viseli mindezt, és Sara gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.

 

Terminátor - A halálosztó - Mozi+, február 16. péntek, 23.10h

2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. A történet arról a Terminátorról (Arnold Schwarzenegger) szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók is visszaküldik az időben saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn), hogy védje meg az anyát, Sarah Connor-t (Linda Hamilton). A két fémakarat kegyetlenül összecsap...

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, február 16. péntek, 23.15h

Amikor a Gekko testvérek lába alatt forróvá válik a talaj, Mexikó felé veszik az irányt. Útközben elrabolnak egy prédikátort a gyerekeivel és a lakóautójával együtt. Egy kocsmánál állnak meg, nem sejtve, hogy a hely valójában vámpírtanya.

 

A Sárkány - Bruce Lee élete - Film Mánia, február 16. péntek, 23.20h

Bruce Lee az egyik legdinamikusabb harcművészet, a kung-fu mestere volt. Többször is megsértette az ősi hagyományokat, amikor iskolájában nem csak kínai tanítványokat oktatott valamint egyszerűsítette a kung-fu mozgássorait, és kidolgozta a Jeet Kun Doo-t, az "elhárító örök" módszerét. Hamarosan Hollywood is felfedezte a karizmatikus harcművészt és hamar kiderült róla, hogy színészként is használható. Több óriási filmsiker után 32 éves korában, máig tisztázatlan körülmények között halt meg. A látványos akciófilm Bruce Lee feleségének emlékiratai alapján készült. A fiatal Bruce Leet apja Amerikába küldi, az ígéretek földjére. A tökéletes angolsággal beszélő, kiváló harcművész az egyetemen megismerkedik Lindával, akinek a segítségével kung-fu iskolát alapít. Ám hamarosan nemcsak az amerikaiak előítéleteivel kell megbirkóznia, hanem a kínai hagyomány őrzőivel is, akik megtiltják neki, hogy kínaiakon kívül mást is oktasson. Bár egy élet-halál küzdelemben megvédi igazát, olyan súlyos sérülést szenved, hogy tolószékbe kerül. Már majdnem feladja hitét, amikor a mozi felfigyel elképesztő képességeire.

 

13 óra: Bengázi titkos katonái - Moziverzum, február 16. péntek, 23.25h

Michael Bay filmje lélegzetelállítóan izgalmas, lebilincselő igaz történet hat ex-katonáról, akik szerződéses biztonsági emberek a CIA Bengáziban lévő titkos létesítményében, Líbiában. Amikor 2012. szeptember 11-én terroristák támadták meg az Egyesült Államok kihelyezett diplomáciai létesítményét, és az éppen ott tartózkodó amerikai nagykövetet, ők voltak az a hat ember, akiknek volt merszük felvenni a harcot, amikor minden rosszra fordult.