Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Terminátor, Djangó, a Szellemlovas, vagy Párizs császára...vajon ki a menőbb?

A híd túl messze van - Film Mánia, február 23. péntek, 20h

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint többezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot.

 

Egészséges erotika - Magyar Mozi TV, február 23. péntek, 21h

A ládagyárban ezerszám állítják elő az eladhatatlan ládákat, ezért aztán nem árt valami jövedelmező melléküzemág után nézni. Hamarosan megszületik a nagy ötlet: ipari kamerákat kell szerelni a női öltözőbe, máris megoldódik a vállalat és főképp a vezetők minden gondja.

 

Amnézia - Filmcafe, február 23. péntek, 21h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

Farkasok öröksége - Jocky TV, február 23. péntek, 21h

Henry, annak ellenére, hogy régóta nyugdíjas, még mindig a világ egyik legveszélyesebb és legkeresettebb bérgyilkosa. Az emberektől távol eső tóparti kunyhójában éli életét. Egyik nap egy sérült nőt talál a házához közel és ahhoz, hogy megmentse, saját életét is kockáztatnia kell.

 

A sötét lovag - Film+, február 23. péntek, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Fehér pokol - Mozi+, február 23. péntek, 21.20h

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

 

Django elszabadul - Moziverzum, február 23. péntek, 21.25h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Volt egyszer egy Mexikó - AMC, február 23. péntek, 22.25h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

Napfogyatkozás - M5, február 23. péntek, 22.30h

Vittoria véget vet Riccardóval való hosszú és kiüresedett kapcsolatának, és magára marad a fullasztóan meleg római nyárban. Fáradt, megalázott, csalódott. Anyja keresése közben vetődik el a tőzsdére, ott ismeri meg Pierót. A fiatal bróker épp az ő ellentéte: energikus, cinikus, magabiztos. Vittoriát pontosan a mássága vonzza, a szeretője lesz. A két világ, a két értékrend között azonban teljes a kommunikációképtelenség. Az utolsó randevúra egyikük sem megy el. A napfogyatkozástól homályba borult utcán hiába várjuk őket...

 

Újoncok napja - Viasat3, február 23. péntek, 23h

Sonny Weaver egy amerikai futball csapat menedzsere, akinek az a feladata, hogy Clevelandben helyrerázza a sportágat. Csakhamar azonban olyannyira összemosódnak a határok munkája és magánélete között, hogy döntenie kell, melyiket áldozza fel a másikért.

 

Fűrész - Paramount Network, február 23. péntek, 23h

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos megszállottan akarja megtanítani áldozatait az élet értékére.

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - RTL HÁROM, február 23. péntek, 23.20h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

A bűn árfolyama - Viasat Film, február 23. péntek, 23.30h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Párizs császára - Film Mánia, február 23. péntek, 23.35h

Napóleon uralkodásának idején François Vidocq többször is sikeresen megszökött az ország leghírhedtebb börtönéből, ezzel legendás hírnévre tett szert. Utolsó látványos szökését követően egyszerű kereskedőként próbál láthatatlanná válni. Múltjától azonban nem szabadulhat: volt fegyenctársa hamisan vádolja meg gyilkossággal. Ártatlanságát bizonyítandó egyezséget köt a rendőrséggel. Szabadságáért cserébe pedig vállalja, hogy levadássza Párizs szélhámosait és gyilkosait.

 

Terminátor 2. - Az ítélet napja - Mozi+, február 23. péntek, 23.45h

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. A megmaradt emberiségnek hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre: ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú Johnt. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.