Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este a tévében lesznek.

A titkos ablak - Viasat3, január 25. szerda, 21h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Geronimo hadművelet - Viasat Film, január 25. szerda, 21h

Amerika több mint tíz éve vadászik Oszama bin Ladenre, őt tartják felelősnek a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásért. A felderítő jelentések szerint a terroristavezér Pakisztánban tartózkodik. A haditengerészeti kommandósok egyik csapatát jelölik ki a feladat végrehajtására, a célpont likvidálására. A felkészülés során a csapat tagjai különleges kiképzésen esnek át. A kommandósok kezdetben nem is tudják kire vadásznak. Azután rájönnek, hogy személyesen nekik adatott meg a lehetőség, hogy végrehajtsák Amerika bosszúját.

 

Sztálin halála - Paramount Network, január 25. szerda, 21h

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkvában. Ám néhány embernek a gyász helyett más feladat jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét.

 

Tomboló ököl - Film Mánia, január 25. szerda, 21h

Sanghaj, 1908. A sanghaji harcművészeti iskola mesterét brutálisan meggyilkolják, az általa vezetett intézményt pedig terrorizálják. Chen, a mester legtehetségesebb tanítványa a rivális japán iskolát gyanúsítja a tett elkövetésével, és mivel a rendőrség a támadók oldalán áll, bizonyítékokat gyűjt, majd elhatározza, hogy életét nem kímélve megmenti az iskolát és igazságot szolgáltat.

 

A specialista - Film+, január 25. szerda, 21h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Az Útvesztő: Tűzpróba - Mozi+, január 25. szerda, 22.40h

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogyha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott. A rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek. A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést. A perzselt földön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak...

 

A túlélő - Filmcafe, január 25. szerda, 22.50h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Édes Emma, drága Böbe - DUNA Televízió, január 25. szerda, 22.55h

Emma és Böbe, a két vidéki lány jó barátnők. Oroszt tanítanak Budapesten és a pedagógusszállón laknak. 1989-et írunk. Emma szerelmes az igazgatóba, de a férfi nem vállalja a lányt, nem hajlandó elválni a feleségétől. Emma eközben megélhetési gondokkal küzd, kénytelen takarítást is vállalni, majd belekezd az átképzésbe, angolt tanul. Helyzete egyre rosszabb, szeretője kerüli és barátnőjét is ritkán látja. Böbének nincs stabil kapcsolata, váltogatja a férfiakat, meztelen statisztának megy, majd valutázás és prostitúció miatt börtönbe kerül. Emmának eközben új barátja akad, és a kapcsolat talán nem reménytelen. Ekkor tér vissza Böbe a szállásra… Szabó István Ezüst Medve díjas alkotása nagy nemzetközi sikert aratott. A Berlini Filmfesztiválon kívül több Félix díjat, és az Olasz Filmkritikusok Díját is megkapta.

 

Vámmentes házasság - Duna World, január 25. szerda, 23h

Mari, a pesti taxisofőr lány elviszi vőlegényét a határig, ahol a férfi átszáll egy svéd rendszámú kocsiba. Itt elbúcsúznak egymástól, mert Dini úgy dönt, hogy nem jön többet vissza Magyarországra. Nemsokára levelet és csomagot küld Marinak egy finn fiúval, Pekkával. A fiú egy hétig marad Magyarországon, és ez alatt Mari barátnői rábeszélik, kössön névházasságot a lánnyal, aki így kijuthat Dinihez. Pekkának tetszik Mari, így beleegyezik a dologba. A három lány kimegy Finnországba, ahol minden szép rendben halad, egészen addig, míg Pekka szülei tudomást szereznek a készülő házasságról és Mari érzelmei is összekuszálódnak..

 

Üvegtigris 2. - SuperTV2, január 25. szerda, 23h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot _ de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

Hajtóvadászat - Moziverzum, január 25. szerda, 23h

Egy 14 éves utcakölyköt tartóztat le a dán határőrség egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt. A rendőrség Q-ügyosztálya és Carl Mørck felügyelő kapja a feladatot, hogy megtalálja a kapcsolatot az eltűnt köztisztviselő és a tinédzser között. A helyzetet nehezíti, hogy az útlevél birtokosát közvetlenül eltűnése előtt pedofíliával vádolták meg, majd az ügyét szokatlan gyorsasággal lezárták. A csendes, traumatizált fiú azonban nem hajlandó beszélni a rendőrségen, miközben menekülnie kell a banda elől is, akiktől elszökött, hogy új életet kezdjen. Mørck felügyelő egyszerre szeretne a végére járni a titokzatos eltűnésnek, és segíteni a bajba jutott fiúnak.

 

A röpülő falu - M5, január 25. szerda, 23.10h

Babits Mihály 1921-ben írt novellája elevenedik meg ebben a vegyes technikával készült kisfilmben. A helyszín az 1920-as éveket idéző polgári kisvendéglő. Az italozó és beszélgető emberek között feltűnik Babits Mihály (Adorjáni Bálint), valamint a film főszereplője, az ismeretlen, de sok ember sorsát megjelenítő menekült (Sinkovits-Vitay András), kinek fájdalmas története a valóság és a képzelet határán játszódik. Menekülését meséli el egy erdélyi faluból, amelynek lakói egy éjszaka alatt hagyták el házaikat, tulajdonukat, sokszor idős szeretteiket is, akik már nem akartak megválni otthonuktól, abban a földben akartak nyugodni, ahová apjukat, anyjukat is temették…

 

Django elszabadul - Viasat Film, január 25. szerda, 23.15h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

A Zodiákus - AMC, január 25. szerda, 23.20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

John Rambo - Film+, január 25. szerda, 23.25h

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnami veterán húsz évvel az utolsó kalandjai után Thaiföld északi részén, a burmai határhoz közel telepedik le. Visszavonultan él, halászik és kígyóméreggel kereskedik. Sarah (Julie Benz), egy humanitárius szervezet munkatársa megkéri, vezesse át őket az elaknásított határvidéken, hogy a külvilágtól elzárt törzseket gyógyszerrel és élelemmel láthassák el, de Rambo nemet mond. Mikor azonban két hét múlva a visszatérő lelkész elmeséli, hogy az önkénteseket a burmai hadsereg foglyul ejtette, Rambo pontosan tudja, mit kell tennie.

 

Kéjlak - RTL HÁROM, január 25. szerda, 23.30h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy segítsenek összerakni, mi történhetett. Miközben a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, kiderülnek az árulások, féltékenységek, és a megdöbbentő igazság.