Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti kikapcsolódáshoz ezeket a filmeket ajánljuk.

Távkapcs - Viasat3, február 15. szerda, 21h

Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élet irányít _ tartja a mondás. Az egyetlen kivétel Michael Newman. Egy titokzatos feltaláló ugyanis megajándékozza az univerzális távkapcsolóval, melynek tulajdonosa előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit. Elbizakodottságra azonban semmi oka: nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha. A tét a családja, feleségével és a gyerekeivel való viszonya.

 

A diktátor - Paramount Network, február 15. szerda, 21h

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

A visszatérő - RTL HÁROM, február 15. szerda, 21h

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadász súlyosan megsérül egy medvetámadásban. Társai megpróbálnak rajta segíteni, de egyre nagyobb teherré válik, és végül kénytelenek hátrahagyni. Fitzgerald (Tom Hardy) jó pénzért elvállalja, hogy őrzi Glasst, ám valójában más tervei vannak. Amint magukra maradnak, megpróbálja Glasst megölni. A tervét Glass félvér fia, Sólyom (Forrest Goodluck) megakadályozza, ami a fiú életébe kerül. Glass magára marad a vadonban, és ekkor kezdődik el emberfeletti küzdelme önmagával és a természettel. A súlyosan sérült férfi hegyen, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy hazajusson és igazságot szolgáltasson.

 

A cápa - AMC, február 15. szerda, 21h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

 

Léon, a profi - Mozi+, február 15. szerda, 21h

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, aki lemészárolja a szülőket. Az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathilda-ról, mintha a saját lánya lenne. Stansfield azonban nagyszabású kommandós akció keretében készül megostromolni Leon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval. Ám nem számol Leon profizmusával, aki ráadásul az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt...

 

Féktelen harag - Film+, február 15. szerda, 21h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a kicsinyét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a Sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

A vörös sárkány - Moziverzum, február 15. szerda, 21.30h

Thomas Harris regénye alapján! Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

Bizalom - Duna World, február 15. szerda, 22.35h

Katának a második világháború utolsó hónapjában váratlanul el kell tűnnie egy időre. Mint megtudja, orvos férje baloldali tevékenységet folytatott, s illegalitásba kell vonulniuk. Kata új személyi iratokat kap, Bíró János erdélyi menekült felesége nevén. Rémülten és tanácstalanul érkezik új otthonába, egy ismeretlen férfihez. "A film egy kapcsolat története. Arról szól, hogy végletesen kiélezett helyzetben alkalmas-e egy ember arra, hogy megbízzon a másikban, hogy ez a bizalom milyen nehezen megszerezhető és mennyire törékeny." Szabó István _ A Bizalom forgatása közben. A filmet Oscar-díjra jelölték, a Berlini Filmfesztiválon a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat kapta, Tokióban pedig a kulturális miniszter nívódíját.

 

Drive - Gázt! - Film Mánia, február 15. szerda, 22.45h

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

 

Love Story - DUNA Televízió, február 15. szerda, 22.55h

Oliver Barrett gazdag családból származó egyetemista. Szeretné a saját útját járni, és bebizonyítani, hogy nincs szüksége apja segítségére az életben. Mindezt tetézi, hogy beleszeret a szegény családból való Jennybe. A két fiatal, dacolva a köztük lévő társadalmi különbséggel és a szülők ellenkezésével, összeköti az életét. Együtt élnek, a boldogságuk felhőtlen. Vagy mégsem? Amikor Jenny beteg lesz, még semmi rosszra nem gondolnak. Ám kiderül, hogy a baj súlyosabb, mint hitték. Jenny ugyanis halálos beteg, csupán hónapjai vannak hátra.

 

Gyilkos ösztön - Filmcafe, február 15. szerda, 23h

Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) és Katherine Cowles (Abbie Cornish) ügynökök nyomoznak egy különös kegyetlenséggel elkövetett sorozatgyilkosság ügyében. Az áldozatok között ugyan nincs kapcsolat, de a módszer és a rejtélyes üzenetek arra utalnak, hogy a halálesetek összefüggnek. Mivel a gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, Joe és Katherine a lánya halála óta visszavonultan élő, különös képességű pszichiáter Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) segítségét kérik.

 

Harcosok klubja - Film+, február 15. szerda, 23.10h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Ördögűző: Dominium - Viasat Film, február 15. szerda, 23.10h

Maga a Gonosz kel életre egy afrikai ásatáson, akinek semmi és senki nem állhat útjában. Merrin atya (Stellan Skarsgard) az egyetlen, aki képes volna megállítani, ám a papot a háború során olyan trauma érte, melynek hatására felhagyott hivatásával. Azonban most, hogy az ásatás során feltárt 1500 éves templommal együtt az ősi gonosz is felszínre került és megigézett egy fiatal fiút, Merrin kénytelen újra felfedezni hitét, és szembeszállni a halhatatlan ellenféllel.

 

Mortal Kombat - Viasat3, február 15. szerda, 23.20h

Kilenc generáció óta egy ördögi mágus gyakorolja a hatalmat a halandók felett. Amennyiben a tizedszer megrendezésre kerülő Mortal Kombat versenysorozatot is ő nyeri, a világot kipusztulás fenyegeti, s a Gonosz örökké uralkodni fog. Annak érdekében, hogy megmentsék a földet, három elszánt harcosnak kell beneveznie, s mindenáron arra törekedni, hogy legyőzzék az eddig leküzdhetetlen ellenfelet. A három harcosból álló csapat egyik tagja, az egoista, akcióhős Jonny Cage (Linden Ashby), a kemény, de gyönyörű különleges ügynök, Sonya Blade (Bridgette Wilson) és a bosszúra éhes hős, Liu Kang (Robin Shou).

 

Schindler listája - SuperTV2, február 15. szerda, 23.20h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz.

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - AXN, február 15. szerda, 23.25h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.