Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A dologhét közepén így telik az este a tévében.

Winnetou - Apacsok földjén - Viasat2, április 19. szerda, 20h

A rendkívül befolyásos Sanders család örököse nem riad vissza semmitől, hogy bizonyítson apjának. Egy véletlen folytán felfedezi, hogy az indiánok földje olajban gazdag. A fiatalabb Sanders ördögi tervet eszel ki, hogy megszerezze az apacsok földjét. Old Shatterhand és Winnetou hamarosan rájönnek, hogy az olajra kiéhezett amerikaiakat az apacsok nem tudják megállítani. Csak a többi törzzsel szövetkezve van esélyük megmenteni az otthonukat. Ám az apacsok és a komancsok időtlen idők óta ellenségek.

 

Ajándék ez a nap - Magyar Mozi TV, április 19. szerda, 21h

Zéman Irén óvónő sorsa végre rendeződni látszik, amikor a néni, akivel eltartási szerződést kötött, meghal. Irén nős szerelme azonban továbbra sem akar elköltözni otthonról, az örökölt lakást pedig elárasztják a néni rokonai. Irén próbál megoldást találni, de egyre zavarosabb helyzetekbe bonyolódik.

 

Mad Max 2. - Az országúti harcos - AMC, április 19. szerda, 21h

Az elpusztított, kietlen vidéken Maxnek (Mel Gibson) épphogy csak sikerül megmenekülnie Humungus (Kjell Nilsson) vérszomjas motorosai elől. A menekülés során megismerkedik a kissé hibbant pilótával, Kapitánnyal, aki elvezeti őt ahhoz a menekültekből álló csoporthoz, akik egy olajfinomítót működtetnek. A maroknyi közösséget időközben bekerítik, és egy nap haladékot kapnak arra, hogy élve elhagyják a telepet, ám Max figyelmezteti őket, hogy Humungus nem tartja be az ígéretét. Végül a kétéségbeesett emberek Maxtől kérnek segítségét, aki vakmerő tervet eszel ki.

 

A karate kölyök - Viasat3, április 19. szerda, 21h

Detroitból Pekingbe költözik a tizenkét éves Dre az édesanyjával, aki a kínai fővárosban kapott állást. A fekete bőrű kiskamasz nem örül a környezetváltozásnak; az egyetlen pozitív élménye Mei Ying. Első pillantásra beleszeret bájos osztálytársába, ami persze nem marad következmények nélkül: összetűzésbe kerül a környék nagymenő srácával, a kungfuban jártas Chenggel. A megaláztatást csak akkor tudná kiheverni, ha legyőzi a kínai fiút. Ehhez azonban meg kell tanulnia a távol-keleti harcművészet fogásait. Szerencsére ott van a karbantartó Han úr, aki a szárnyai alá veszi az elszánt Dre-t, és kitartó munkával igazi tehetséget farag belőle: olyat, aki képes szembeszállni az ellenfelével...

 

Egyedül a vadonban - Moziverzum, április 19. szerda, 21h

Egy fiatal nő egyedül küzd a túlélésért egy titokzatos járvány miatt, amely a lakosság nagy részét kiirtotta, és mélyen a kíméletlen vadonba kényszerítette.

 

Visszavágó - RTL HÁROM, április 19. szerda, 21h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

A szörny - Filmcafe, április 19. szerda, 21h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

A mestergyilkos - Film+, április 19. szerda, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

Te rongyos élet - Duna World, április 19. szerda, 22.35h

1951-ben vagyunk, Sziráky Lucy csinos, ambícióval teli operettszínésznő. Szépen ívelő karrierjét keresztbe töri a kitelepítés. Volt férje grófi rangja miatt el kell hagynia a fővárost. Számára kétszeresen is nehéz a beilleszkedés a kényszerű, falusi életbe: távol van valódi lételemétől, a színháztól és meg kell küzdenie arisztokrata társai ellenszenvével is, akik betolakodónak tekintik. De Lucy vérbeli színésznő és igazi nő. Hamarosan megtalálja a megfelelő hangot a kitelepítettekhez, az őt csodáló férfiakhoz valamint a falusi párttitkárhoz és a járási rendőrkapitányhoz is. De egyszer csak elege lesz...

 

Víkend - Magyar Mozi TV, április 19. szerda, 22.45h

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök _ és mindenki csak magára számíthat.

 

Halálos hajsza - Film Mánia, április 19. szerda, 22.50h

Ray és Danny, a két nagydumás chicagói zsaru nappal a bűnt üldözi, éjjel meg nők után kajtat. Igaz, néha sajátosan értelmezik a szolgálati előírást, ám az eredmény őket igazolja. Amikor az egyik akció alkalmával túllépik a hatáskörüket, feljebbvalóik úgy döntenek, hogy egy időre kivonják a párost a forgalomból, kényszerszabadságra küldik őket Floridába. Az édes élet annyira megtetszik nekik, hogy hazatérve benyújtják a lemondásukat. A hátralévő néhány napot ennek megfelelően, kockázat nélkül szeretnék átvészelni. Az egyik régi ügyfelük azonban másként gondolja.

 

Philadelphia - Az érinthetetlen - Viasat Film, április 19. szerda, 22.50h

Andrew Beckett _ egy jólmenő nagyvállalat tehetséges ügyvédje _ homoszexuális. Ezt sikerül egészen addig titokban tartania, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat elbocsátja Beckett-et, persze koholt vádak alapján. Andrew nem nyugszik bele a döntésbe, felkéri Joe Miller ügyvédet, vállalja el az ügyet. Joe először elutasítja a felkérést előítéletei miatt, de azután ügyvéd énje kerekedik felül, s elvállalja az ügyet.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - AXN, április 19. szerda, 22.50h

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja az egész világot.

 

A sötét tengeren - Mozi+, április 19. szerda, 23h

Egy beépült ügynök fogságban, egy tengeralattjáró cellájában tér magához. Egy másik fogoly és egy amatőr ügynök segítségével kell versenyt futnia az idővel, hogy kijuthasson a hajóról, ahová ártatlanul került.

 

Hivatali eltávozás - Paramount Network, április 19. szerda, 23h

Az ehető evőeszközöket gyártó cégvezető Lucy (Demi Moore) úgy érzi, ideje kicsit összekovácsolni az irodai dolgozókat, aminek a legjobb módja egy minőségi és profin kivitelezett csapatépítő nap Új-Mexikó mesés hegyvidékén.

 

A gyermek - Moziverzum, április 19. szerda, 23h

Sarah és kisfia Chris, hátra hagyják a nagyvárosi életet és vidékre költöznek, hogy új életet kezdjenek. Nem sokkal a beköltözést követően a fiúnak nyoma veszik a közeli erdőben. Mikor Sarah rátalál fiára egy óriási gödör mellett, úgy tűnik, Chrisnek kutya baja sincs. A fiatal nő ugyanakkor érzi, valami nincs rendben. Egyre erősebb benne a gyanú, hogy a gyermek, akit hazavitt a gödörtől, nem az Ő fia.