Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda estére bízd magad a tévére!

Agatha és az éjféli gyilkosságok - Epic Drama, szeptember 6. szerda, 21h

Poirot-t a II. világháború viharában megölni szinte rosszindulatúnak tűnik, de Agathának van egy terve: regényét egy privát rajongójának adja el, aki bármit megad az irodalomtörténet e darabjáért.

 

A sas - Film Mánia, szeptember 6. szerda, 21h

Időszámításunk szerint 140-ben, a római birodalom kiterjeszti határait egészen Britanniáig. Kaledónia területén a rebellis törzsek még tartják magukat. Marcus Aquila (Channing Tatum) megérkezik Britanniába, feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila megtépázott hírnevét. 20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével, a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza. A légió, és a szimbólum eltűnt az ismeretlenség ködében. Hadrianus, a római birodalom császára dühében egy falat építtetett a terület köré, ez a fal a római birodalom északi részének határát, az ismert világ határait jelzi. Marcus célja, hogy kiváló harcossá váljon. Célkitűzésének elérését segíti legújabb megbízatása: dél-nyugaton egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát.

 

Az utolsó vakáció - Paramount Network, szeptember 6. szerda, 21h

A konyhai felszereléseket árusító Georgia (Queen Latifah) megtudja, hogy már csak egy hónapja van hátra, ezért európai álomutazásra indul. Ezt bizony megemlegeti az Óhaza...

 

Parker - RTL HÁROM, szeptember 6. szerda, 21h

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. Utolsó akciója során azonban társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig kishíján a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy megszerzi a zsákmányt. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, belevaló ingatlanügynököt, Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást.

 

A negyedik - AMC, szeptember 6. szerda, 21h

John Smith egy különleges képességekkel megáldott fiú. Valójában egy idegen a Lorien bolygóról, akinek hazáját leigázták a mogok. Csak kilenc fiatalnak sikerült elmenekülnie, a szökevények nyomában azonban ott lihegnek az üldözőik. Hármat már levadásztak, most a negyediken a sor. John egy ohiói kisvárosban húzta meg magát a védelmezőjével. Miközben egyre jobban kibontakoznak képességei, megismeri a barátság és a szerelem érzését. Hamarosan rájön, hogy nem menekülhet egész életében, szembe kell néznie az üldözőivel.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, szeptember 6. szerda, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Préda - Moziverzum, szeptember 6. szerda, 21.45h

Képzeld el, hogy egy hatalmas hurrikán tart a szüleid háza felé, és apád egyik pillanatról a másikra már nem veszi fel a mobilját. Pár kilométernyire behatolsz kocsival az evakuációs zónába, hogy megnézd, mi van vele, és rájössz, hogy csapdába esett a ház alatti alacsony szervíztérben. Amikor lemászol hozzá, hogy segíts neki, te is csapdába esel, a víz egyre emelkedik, aligátorok bukkannak fel, és egy hatalmas példány elzárja a biztonságba vezető lépcsőt...

 

Egy szerelem három éjszakája - Duna World, szeptember 6. szerda, 22.30h

A II. világháború végén Bálintot, a fiatal költőt is besorozzák. Vonatja már a front felé halad, amikor felidézi a közelmúltat. Megszökött, hogy még néhány szép napot szerelmével, Júliával tölthessen. A dolgok azonban másként alakulnak… A film 1968-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját, a Magyar Játékfilmszemle közönségdíját és rendezői díjat kapott Buenos Airesben.

 

Beowulf - A sötétség harcosa - Mozi+, szeptember 6. szerda, 22.55h

Sötét kastély áll valahol a jövőben. Vagy a múltban? A nyolcadik századbeli szász epikus költemény képezi a fantasztikus történet alapját. Seregek veszik körül a kastély falait, senki sem távozhat élve. Furcsa lovag töri át a gyűrűt és kínálja fel segítségét a védőknek: Beowulf a neve. Éjjelente megtámadja a kastélyt egy emberevő szörnyeteg, Grendel. Beowulf az egyetlen, aki élve megússza támadását, sőt sebet is ejt a szörny testén. Saját sebei pedig hamarabb gyógyulnak, mint a többi emberé. A kastély bizalmatlan ura és lánya számára pedig lassan nyilvánvaló, hogy csak Beowulf segédletével győzhetik le Grendel-t és a gonosz erőket...

 

A gépész - Filmcafe, szeptember 6. szerda, 22.55h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - Viasat3, szeptember 6. szerda, 23h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

A fejvadász - Viasat Film, szeptember 6. szerda, 22.15h

Allan Campbell mérnökként dolgozik egy nagyvállalatnál és éppen a beigért előléptetésére vár. De minden a feje tetejére áll amikor házasságtörésen kapja a feleségét a legjobb barátjával, Mike-al. Betér egy bárba és összebarátkozik Jonas-szal aki igen rövid idő alatt felvázolja előtte gyengesége valódi okait. Allan egy jó viccnek hiszi a Jonas által mondottakat és megirja a listát. És ezután minden pokoli rémálommá válik.

 

Defekt - Magyar Mozi TV, szeptember 6. szerda, 23.15h

A fiatal nyomozónak meggyőződése, hogy összefüggés van három nő eltűnésének körülményei között. Kiszámítja a következő lehetséges bűncselekmény idejét és helyét, és lesbe áll. A potenciális áldozat pedig már beült a Trabantjába…

 

Visszavágó - Film+, szeptember 6. szerda, 23.25h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

A boncolás - Moziverzum, szeptember 6. szerda, 23.30h

Egy apa és fia halottkémként dolgoznak. Egy fiatal női holttestről kell megállapítaniuk a halál okát, de láthatóan semmi sem utal olyan sérülésre, amely halálos kimenetelű lehetne. Milyen sötét titkot rejteget vajon a lány története?

 

A mandzsúriai jelölt - AXN, szeptember 6. szerda, 23.50h

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.