Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha a szerda estét a tévé előtt töltenéd

Halálos fegyver 3. - Film+, szeptember 13. szerda, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Agancs - Moziverzum, szeptember 13. szerda, 21h

A rettegett "wendigo" mítosza megrázó életre kel ebben a félelmetes horrorthrillerben. Amikor egy oregoni kisváros tanárnője (Keri Russell) és bátyja (Jesse Plemons), a helyi seriff segíteni akarnak egy problémás fiatal fiúnak, aki különös titkot őriz, a következmények szörnyűbbek, mint azt valaha is gondolták volna.

 

Baywatch - SuperTV2, szeptember 13. szerda, 21h

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik!

 

Csontváry - Magyar Mozi TV, szeptember 13. szerda, 21h

Csontváry Kosztka Tivadar patikus egyszer égi sugallatot kapott: festővé kell lennie. Odahagyott csapot-papot, külföldre utazott, hogy a nagy motívumot megtalálja, megfesse. A kortársak őrültnek tartották, de Csontváry Kosztka Tivadar korszakos jelentőségű műveket festett...

 

Halálfutam - RTL HÁROM, szeptember 13. szerda, 21h

Az elhúzódó gazdasági világválságban elképesztő népszerűségnek örvend a Halálfutam, ahol az életfogytiglanra ítélt bűnözők páncélozott autókkal versenyeznek. Szabályok nincsenek, csak a győztes életének van értéke, aki a három szakaszból álló futam végén egyetlen túlélőként elnyerheti a szabadságát. Az ártatlanul elítélt Jensen Ames (Jason Statham) is hamarosan a harcos versenyzők között találja magát Frankenstein jelmezben. Ám ahogy elkezdődik a verseny, Jensen rájön, hogy csapdába csalták.

 

G. I. Jane - AMC, szeptember 13. szerda, 21h

Ridley Scott, a Gladiátor és a Hannibal rendezője olyan hősnőről forgatott drámaian feszült, pergő akciófilmet, aki az elképesztő katonai szigor és a fizikai megterhelések ellenére is képes kitartani elhatározása mellett, hogy a férfiakkal egyanrangú katona váljon belőle. A katonai költségvetési bizottság elnöke arra kényszeríti a haditengerészet leendő parancsnokát, hogy a katonai szolgálatnál vezesse be a nők teljes egyenjogúságát. A kísérlethez a haditengerészet élgárdájának egyik gyakornokát, a SEALS-kommandó egyik tagját, Jordan O'Neil (Demi Moore) hadnagyot választja. Senki nem bízik a sikerben, mivel a kegyetlen kiképzés során a férfiak 60%-a kiesik a rostán. De O'Neil elszánta magát, mindenképp bizonyítani akar.

 

A vér szava - Filmcafe, szeptember 13. szerda, 21h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

A szerzetes alászáll - Film Mánia, szeptember 13. szerda, 21h

Az Isten veled, ágyasom! elismert rendezőjének harcművészeti akciófilmje egy fiatal szerzetesről, aki kalandos utazásra indul, miután elküldik a kolostorból. Miközben életében először szembesül a való világ megpróbáltatásaival, csapásaival és csábításaival, útja során több mesterrel is találkozik: Boss Zha (Csang Csen, Tigris és sárkány) operaénekessel, a lándzsák mesterével, valamint Zhou Xiyu (ázsiai popsztár, Aaron Kwok) seprűforgató taoistával. Készüljön fel a mesteri és lenyűgöző harcművészeti jelenetekre, melyek új szintre emelik a fizikai harc művészetét, miközben kibontakozik a jó és a rossz meséje.

 

Naplemente - Viasast2, szeptember 13. szerda, 21.05h

Wyatt Earp, a vadnyugat legendás hőse két fosztogatás között lett a törvény embere, aki azután sem vetette meg a könnyű pénzt. A némamozi alkonyán éppen Wyatt Earp történetét filmesítik meg, amikor forgatás közben rájön, hogy az igazi Earp technikai tanácsadóként a film stábjában dolgozik. Barátságot kötnek és amikor gyilkosság történik a díszletfalak között, összefogják erejüket, hogy felkutassák a gyilkost.

 

Magyarok - Duna World, szeptember 13. szerda, 22.35h

1943, dúl a II. világháború. Vendégmunkások kis csoportja megy ki Németországba, hogy a katonáskodó német parasztok helyett dolgozzon. A katonaságtól menekülő nincstelen emberek a meggazdagodás reményében robotolnak a német földeken, és nem akarnak tudomást venni a körülöttük történtekről. A birtokon fogolytábor üzemel, a földeken hullákba botlanak... Fábri Zoltán, a film rendezője 100 éve született. A filmet 1979-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi film kategóriában.

 

Sztálin halála - Paramount Network, szeptember 13. szerda, 22.45h

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkvában. Ám néhány embernek a gyász helyett más feladat jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét.

 

Harry Potter és a Főnix Rendje - Viasat3, szeptember 13. szerda, 22.50h

A kalandosra sikeredett nyári vakáció után Harry Potter visszatér Roxfortba. A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek felbolygatják az iskola életét. Talán ezért éri őket váratlanul a sötét varázslat, amely ellenük fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék otthonukat.

 

Gunman - Filmcafe, szeptember 13. szerda, 22.50h

Jim Terrier (Sean Penn) a kormány volt bérgyilkosa, akit volt munkáltatója megpróbálja eltenni láb alól. Veszélyes macska-egér játék veszi kezdetét Afrika dzsungeleitől London utcáin át a nyüzsgő Barcelonáig, míg Terrier szeme előtt egy cél lebeg: eltegye láb alól azokat, akik holtan akarják látni. De rá kell jönnie, hogy nem ő az egyetlen, aki célponttá vált _ meg kell védenie Anne-t, a gyönyörű nőt, akit évekkel ezelőtt elhagyott. Terrier rájön, csak egyetlen módja van annak, hogy Anne-t és magát megmentse: le kell számolnia a világ legerősebb szervezetével és szembe kell szállnia múltja egyik legnagyobb ellenfelével egy végső játszmában, ahol csak egy ember maradhat életben.

 

A kokainkölyök - Viasat Film, szeptember 13. szerda, 22.55h

A múlt század nyolcvanas éveiben a kábítószer elárasztotta Detroit városát. A drog járványszerűen terjed, és szükségszerűen magával hozza a bűnözési ráta emelkedését, a kábítószer-üzletben érdekelt bandák háborúját. A munkáscsaládból származó Rick tinédzserként kerül összetűzésbe a törvénnyel, kábítószer-kereskedelemért tartóztatják le. Hogy elkerülje a börtönt, elvállalja, hogy az FBI beépített informátora lesz. A film valós eseményeken alapul, Richard Wershe Jr. története ihlette.

 

A kísérlet - Film Mánia, szeptember 13. szerda, 23.15h

Egy kutatócsoport pszichológiai kísérletet folytat. Önként jelentkezőkből választják ki azt a huszonhat embert, akik részt vesznek a börtönben zajló kéthetes kísérletben. Ennek során a részvevőket két csoportra osztják: a rabokra és az őrségre. Az őröknek nincs más dolguk, mint betartatni a szabályokat, ám erőszakhoz sem ők, sem a rabok nem folyamodhatnak, különben vége a kísérletnek. Az emberek idővel egyre jobban beleélik magukat a szerepükbe, és a börtönben szép lassan elszabadul a pokol. Valós történet, a Stanford Egyetemen végrehajtott hírhedt kísérlet alapján.

 

Nico - Film+, szeptember 13. szerda, 23.30h

Nico Toscani (Steven Seagal) nyomozó maga a megtestesült titok: olasz származású bevándorló, aki Chicagóban nőtt fel, Japánban sajátította el a harcművészetet, dolgozott a CIA-nak, megjárta Vietnamot, szerető férj és apa. Amikor azonban megtudja, hogy hatalmas kábítószer-szállítmány várható, nem tud leállni. Anyag helyett azonban robbanószert találnak, méghozzá olyan típusút, amit Nico még Vietnamból ismer. Ezért is éri olyan váratlanul főnökei döntése: a gyanúsítottakat elengedik, Nicótól pedig elveszik az ügyet, aztán szolgálati fegyverét és rendőrjelvényét is. Nico persze felveszi a kesztyűt.