Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Úgy tűnik ez aszerda is igen alkalmas lesz a tévézésre!

Szemfényvesztők - Film+, január 24. szerda, 21h

A világ négy legjobb illuzionistája Merritt (Woody Harrelson) és Atlas (Jesse Eisenberg) vezetésével nyilvános show-műsorban kirabolja az egyik párizsi bankot, méghozzá nem is akárhogyan! A műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI nyomozója, Dylan (Mark Ruffalo) és a mellé rendelt francia nyomozónő, Alma (Mélanie Laurent) értetlenül állnak az agyafúrt attrakció előtt, ezért Thaddeushoz (Morgan Freeman) fordulnak segítségért, aki a bűvészmutatványok leleplezéséből él. Amikor a bűvészek többször is átejtik az FBI-t, majd mecénásukat, a milliárdos Tresslert (Michael Caine) is kifosztják, megkezdődik a hajtóvadászat.

 

Eszkimó asszony fázik - Magyar Mozi TV, január 24. szerda, 21h

Laci (Bogusław Linda), az ismert zongoraművész beleszeret a gyönyörű Mariba (Méhes Marietta). A titokzatos nő egy süketnéma állatkerti gondozó (Lukáts Andor) felesége. Bár nem tud egyértelműen dönteni a két férfi között, végül Lacihoz költözik. A pár nyaralni megy és zenekart alapít, de az idilli együttlét nem tarthat sokáig. Hamarosan felbukkan a férj, és Mari énekesnői karrierje is egyre magasabbra ível. A közelgő tragédia elkerülhetetlen.

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, január 24. szerda, 21h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

Lidérces mesék éjszakája - Moziverzum, január 24. szerda, 21h

Eljött a Halloween este, és Mill Valley fiataljai az utcákat járják. Stella-nak, az ifjú írónak viszont nem sok kedve van a cukorkagyűjtéshez, azonban barátai unszolására végül beadja a derekát. A csipet csapat azonban csakhamar bajba keveredik, mikor a helyi gimnázium keménylegényei üldözőbe veszik őket. A fiatalok útja rövidesen a városka kísértetházába, a Bellows család egykori rezidenciájába vezet. A bajok akkor kezdődnek igazán, mikor Stella megtalálja Sarah Bellows könyvét, amely szörnyűséges rémtörténeteket rejt magában. Ezt követően hőseink rövidesen azon kapják magukat, hogy a könyvben íródó szörnyűséges rémtörténetek valósággá válnak, a "főhősök" pedig ők maguk lesznek.

 

Karantén - Viasat Film, január 24. szerda, 21h

Egy híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket. Egy bérházhoz riasztották őket, ahol hátborzongató események részesei lesznek. Kiderül, hogy valamiféle vírus támadta meg az embereket. Menekülnének, de a házat karantén alá helyezik. Körülöttük rémült lakók és a megfertőzött, zombiszerű emberek, akik emberhúsra éhesek.

 

A 23-as szám - Filmcafe, január 24. szerda, 21h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Fantomas visszatér - Film Mánia, január 24. szerda, 21h

Fantomas (Jean Marais), az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

Django elszabadul - Viast Film, január 24. szerda, 22.50h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

A Zodiákus - Filmcafe, január 24. szerda, 22.55h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Nyolc tanú - AXN, január 24. szerda, 22.55h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Az utolsó vérig - Mozi+, január 24. szerda, 23h

A Jeges (Ving Rhames), igaz még a börtönbüntetését tölti, de már nagyban tervezgeti az újabb kinti bűnszervezetét. Első lépése a sikerhez, hogy meggyengítik Alexander Coates (Steven Seagal) erejét, aki jelenleg az uralkodó banda vezetője és akinek a területeire fáj a Jeges foga. A terv első célpontja Hurst (Bren Foster), Alexander legjobb embere, akit egy megbízás során fog félrevezetni a Jeges. Alexander az "elkövetett hiba" miatt kénytelen lesz vele példát statuálni, hogy megtarthassa a tekintélyét a kisebb bandavezérek előtt. Hurst a fenyítés után szinte harcképtelen lesz és kénytelen elhagyni a családot, miután idővel már a Jeges is bátran a színre tud lépni, hogy elkezdhesse tervének megvalósítását, azaz leszámolni az Alexander bandával...

 

Sharknado 3. - A végső harapás - Paramount Network, január 24. szerda, 23h

A Cápavihar újra tömegpusztítást végez, ezúttal Washingtonban, majd tovább dörög a keleti parton Floridába.

 

A határ - M5, január 24. szerda, 23.10h

Vannak olyan határok, amelyeket csak egyszer lép át az ember... Ha többször, bizony nagy bajba kerülhet... Bűnügyi thriller a szlovák-ukrán határról érkező embercsempészekről és csempészekről. A Hol a határ? című izgalmas bűnügyi film a határ mentén élők életről szól és arról a határvonalról, amit át lehet vagy nem lehet már átlépni. Adam Krajňák családfő és egyben a szlovák-ukrán határon cigarettát csempésző bűnözői bandának a főnöke. Legidősebb lánya egy Ivor nevű helyi tolvajhoz készül férjhez menni. Adam ukrán élettársa, Jona lázadozni kezd... és egyre veszélyesebb élethelyzetek sorozatába kerülnek. A cigaretta-csempészeten túl megjelenik az embercsempészet és a tiltott kábítószer is a határon. Az egyik szállítás meghiúsulása olyan következmények lavináját váltja ki, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezze saját szabályait, határait, amelyek egyikét sem tervezte eddig átlépni. Díjeső: 9 díj és 10 nominálás a legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválokon 2017 Karlovy Vary: a Legjobb rendezés díja: Peter Bebjak és a Legjobb filmre nominálás

 

A hóhér - Moziverzum, január 24. szerda, 23.20h

Ray Archer (Al Pacino) kitüntetett, nyugdíjas gyilkossági nyomozó és társa, Will Ruiney (Karl Urban) volt FBI-ügynök feladata egy kegyetlen sorozatgyilkos kézre kerítése, aki a gyerekeknek szánt akasztófa játék kiforgatott változatát játssza. Christi Davies bűnügyi újságíró (Brittany Snow) árnyékként követi a nyomozókat, és segíti őket a bűnözők elméjébe való betekintésével.

 

A tolvajok királya - Film+, január 24. szerda, 23.25h

Basil (Charlie Cox), a fiatal riasztószakértő felkeresi Brian Readert (Michaels Caine), a tolvajok királyát azzal az elképesztő ötlettel, hogy rabolják ki a Hattont. A Hattont nem lehet csak úgy kirabolni, a Hatton egy etalon, erre a páncélteremre még gondolni sem mert senki, nemhogy kirabolni . Épp erre van szüksége a 77 éves profinak, aki már rendkívül unja a semmittevést, és újra összehívja nyugdíjaskorú barátait, akik még a régi tolvajiskolában tanulták ki a szakmát. A balhéra a húsvéti ünnepek idején kerítenek sort, amikor kiüresedik a város. Azonban a nosztalgikus hangulatú bankrablás rémálomba csap át, amikor eljön az osztozkodás ideje. Amint kiderül, hogy a legértékesebb zsákmánynak lába kelt, a banda tagjai egymásnak esnek.

 

Mérges pókok - AMC, január 24. szerda, 23.30h

Az álmos amerikai kisvárosban soha nem történik semmi, egészen addig, míg egy baleset folytán veszélyes anyagokkal megrakott teherautó rakományának egy része a helyi vízrendszerbe ömlik. A fertőző anyag eljut a városka egyetlen idegenforgalmi látványosságának számító tarantula-farmjára is. A mérgező anyag hatására a park nyolclábú lakói gigantikus méretűre nőnek, hogy aztán sosem látott öldöklésbe kezdjenek a városka békés lakói között. Szerencsére Chris McCormack bányamérnök (David Arquette) és a helyi seriff megszervezi az ellenállást és a túlélők élén a végső leszámolásra készülnek a mérges pókok ellen.