Ezeket a filmeket ajánljuk szombat estére

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket, neked már csak nézni kell!

Viharfiú - Duna Tv, május 8. szombat, 19.40h

Nálunk talán nem olyan ismertek Colin Thiele ifjúsági regényei, pedig az ausztrál író eléggé megható és tanulságos történeteket vetett papírra. A történet a dél-ausztráliai partoknál, a Murray-folyó szomszédságában zajlik. Amikor Michael Kingley, egy sikeres nyugdíjas üzletember visszatér gyermekkora helyszínére, olyan képeket kezd látni a múltjából, amelyeket nem tud megmagyarázni. Lelkes környezetvédő unokája rádöbbenti arra, hogy szembe kell néznie tragédiákkal teli gyermekkorára. Arra, hogy fiúként hogyan mentette meg és nevelt fel három árva pelikánt, közülük is a legkülönlegesebbet, Mr. Percivalt, aki hűséges barátjává válik. Nemcsak a madár, hanem az apja és Csontmarok Bill, az őslakos is mellette áll, ő nevezi el a fiút Viharfiúnak. Ő jól tudja, hogy ha megölnek egy pelikánt, hatalmas vihar kerekedik.

 

Amerikába jöttem - TV2, május 8. szombat, 20h

Akeem herceg (Eddie Murphy), a kis afrikai ország uralkodójelöltje dúsgazdag ember. Mindene megvan amit csak akarhat, ám úgy érzi üres az élete, mert nincs olyan nő, akibe bele tudna szeretni. A hercegnek pedig feleség kell, méghozzá olyan, aki sem nem a pénzéért, sem nem a hatalmáért megy hozzá. Ezért utazik hűséges barátjával, Semmivel Amerikába, ahol egy gyorsbüfében helyezkednek el takarítónak. A bajok akkor kezdődnek amikor kiderül, hogy a két férfi még soha életében nem látott felmosóvödröt és rongyot.

 

A holnap határa - Film+, május 8. szombat, 20.45h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt _ pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

 

Szárnyas fejvadász 2049 - Viasat3, május 8. szombat, 21h

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért…

 

Vérmesék - Moziverzum, május 8. szombat, 21h

Manzoniéknak, a hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) bízzák meg, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét Maggiet (Michelle Pfeiffer), és két vadóc kamasz gyerekét (Dianna Agron, John D'Leo).

 

Szamárköhögés - ATV Spirit, május 8. szombat, 21h

1956 októberében egy reggel egyetlen gyerek sem ment iskolába. Apa, anya és nagyi Tomival és Annamarival bezárkózik a négy fal közé. Apa elmegy, de visszatér, miután megpofozott valakit. A nagyi is megjön két átlőtt kenyérrel. A két gyerek élete szokatlanul izgalmassá válik: nincs iskola, a felnőttek megzavarodtak."Már lassan két esztendeje, hogy egy társaságban a barátommal azt számlálgattuk, hogy hány pofont is kaptunk eddig életünkben. A nagy nyaklevesekre az ember legalább úgy emlékszik, mint a nagy szerelmekre. És miután nagyjából egykorúak vagyunk, tán nem is furcsa az azonosság: az igazán felejthetetlen frászokat valamennyien az ötvenes évek közepén gyűjtöttük be. Innen a Szamárköhögés ötlete: elmesélni azokat a valóságos és képzeletbeli füleseket, amelyeket _ talán nem hangzik túl szerénytelenül _ egy korosztály, egy generáció kapott kamaszkora küszöbén. 1956 októberének-novemberének három hete _ öt arculcsapás története..." /Gárdos Péter/

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, május 8. szombat, 21h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

Pénzvonat - Viasat6, május 8. szombat, 21h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Demóna - Cool, május 8. szombat, 21h

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

 

Egyik kopó, másik eb - RTL Klub, május 8. szombat, 21.05h

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hooch-ot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa.

 

Eljő az ember fia - Duna Tv, május 8. szombat, 21.25h

A nyolcéves Martina egy kis faluban él Bologna közelében a paraszt szüleivel. Amióta a kisöccse meghalt, a kislány nem beszél. Amikor az édesanyja újból teherbe esik, Martina a születendő kicsit várja. A háború azonban egyre közeledik, még nehezebbé téve az amúgy sem könnyű életet. A partizánok akciójára válaszul a visszavonuló német SS-csapatok 1944. szeptember 28-án, azon a napon, amikor Martina kistestvére megszületik, razziát rendeznek a környéken. Miközben Walter Reder SS-őrnagy vezetésével halomra gyilkolják a falu lakosait, Martina megpróbálja megmenteni a kisöccsét.

 

Ellenállás - TV2, május 8. szombat, 22.35h

Marcel Marceau, minden idők leghíresebb pantomimművészének igaz története, aki kezdő színész korában, a második világháborúban a francia ellenállás tagjaként, társaival együtt több ezer gyermeket mentett meg a biztos haláltól. Nem beszélhetünk klasszikus értelemben vett életrajzi műről: a film kizárólag ennek a viharos korszaknak az eseményeit festi le, kiválóan váltakozva feszültség, dráma és humor között. A film egyik erőssége a színészcsapat: a cím- és abszolút főszereplő Jesse Eisenberg (Közösségi háló, Szemfényvesztők, Zombieland), akinek új arcát ismerhetjük meg a filmben. Mellette meg kell említeni a francia Clemence Poésy-t, illetve a néhány pillanatra Patton tábornokként feltűnő Ed Harris-t. Érdekesség, hogy csodálatos mellékszerepben felbukkan Kerekes Vica, valamint Röhrig Géza is.

 

Hét nővér - Film+, május 8. szombat, 23h

A túlnépesedést megakadályozásáért a világ kormányai bevezetik a csak egy gyerek törvényt, amelynek értelmében egy családban csak egy gyermek születhet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérei napi tennivalóját szem előtt tartva. Egy nap azonban egyikük nem tér haza, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a többiekre nézve.

 

A tökéletes trükk - RTL Klub, május 8. szombat, 23.15h

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.