Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Mutatjuk, mit nézz, ha tévézéssel töltenéd a mai napot.

A sas - AMC, március 9. szombat, 9.45h

Időszámításunk szerint 140-ben, a római birodalom kiterjeszti határait egészen Britanniáig. Kaledónia területén a rebellis törzsek még tartják magukat. Marcus Aquila (Channing Tatum) megérkezik Britanniába, feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila megtépázott hírnevét. 20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével, a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza. A légió, és a szimbólum eltűnt az ismeretlenség ködében. Hadrianus, a római birodalom császára dühében egy falat építtetett a terület köré, ez a fal a római birodalom északi részének határát, az ismert világ határait jelzi. Marcus célja, hogy kiváló harcossá váljon. Célkitűzésének elérését segíti legújabb megbízatása: dél-nyugaton egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát.

 

Nagy durranás - Mozi+, március 9. szombat, 10.45h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során _ az Alvó Menyét akcióban _ megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

A tökéletes trükk - Filmcafe, március 9. szombat, 11.40h

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.

 

Ha eljön Joe Black - Prime, március 9. szombat, 12.30h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Bor, mámor, Provence - TV2, március 9. szombat, 12.55h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Vörös Szonja - Film Mánia, március 9. szombat, 13.15h

Szonja (Brigitte Nielsen) békés életének egy csapásra vége szakad, amikor Gedren királynő legyilkoltatja szüleit. A zsarnok uralkodónő bűvös talizmánjával a Föld megsemmisítésére törekszik. Szonja elhatározza, hogy bosszút áll szülei haláláért. Mesterei segítenek neki tervei elérésében, de meg kell esküdnie, hogy sosem lesz szerelmes senkibe, hacsak olyat nem talál, aki erősebb nála. Amikor útra kel, hogy felkutassa Gedren királynőt, megismerkedik Kalidorral (Arnold Schwarzenegger), aki rendkívüli erővel rendelkezik.

 

Annie - VIASAT FILM, március 9. szombat, 14.05h

Annie (Aileen Quinn) tízéves, cserfes és tehetséges kislány az 1930-as évek Amerikájában. Mindenkit képes levenni a lábáról szellemes és értelmes csacsogásával. Miss Hannigan (Carol Burnett) hírhedt árvaházában nő fel, amíg egy megtépázott pénztárcájú és hírű milliomos kiválasztja és meg nem hívja villájába néhány hétre. A milliomos, a szőrös szívű Oliver Warbucks (Albert Finney) vonakodva bár, de örökbe akar fogadni egy kisgyereket, hogy javítsa a róla kialakult negatív képet. Annie kedvessége és tehetséges énektudása leveszi őt is a lábáról. Annie-t választja ki, de tudja, hogy a kislánynak mennyire hiányoznak igazi szülei. Ezért a milliomos pénzdíjat tűz ki az igazi szülőknek, ha jelentkeznek és bizonyítani tudják Annie-hoz való köteléküket. A gonosz árvaházi igazgatónő tervet eszel ki a pénz megszerzésére és felbújtja testvérét, Roostert (Tim Curry) és barátnőjét a szülői szerep eljátszására...

 

Fura farm - AMC, március 9. szombat, 14.15h

Amikor Andy (Chevy Chase) és Elizabeth (Madolyn Smith-Osborne) farmot vesz Vermontban, nem is sejtik, hogy milyen problémák várnak rájuk. Andy, a sportriporter elvonul, hogy végre a vidéki idillben megírhassa élete főművét, a nagyregényt. Ám az olyannyira vágyott béke és nyugalom nem köszönt be, ott a távoli Vermontban az első pillanattól kezdve csupa izgalom és aggódás az életük. Eltéved a holmijukat szállító teherautó, egy hullára bukkannak a kertben, a település lakói nyugtalanítóan viselkednek, ráadásul Andy regénye sem alakul úgy, ahogy kellene.

 

Marley meg én - RTL HÁROM, március 9. szombat, 14.20h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

 

Részeges karatemester 2. - VIASAT3, március 9. szombat, 15h

Néhány mindenre elszánt bűnöző nagyszabású csempészhálózatot épít ki Kínában. Bármit kicsempésznek az országból, amiért megfizetik őket. Egy gátlástalan, semmitől vissza nem riadó angol konzul kihasználja a lehetőséget, és a helybeli tisztviselők mohó közreműködésével megpróbálja kicsempészni a koronaékszereket az országból. Csak egy valakinek, a legendás hősnek, Wong Fei-hungnak (Jackie Chan) van elegendő bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az ősi kultúrát sem tisztelő bűnözőkkel.

 

Én és a hercegem - TV2, március 9. szombat, 15.30h

Egy átlagos, ám őrült motorbicikli-rajongó és mindenféle vadságból szívesen részt vállaló amerikai egyetemista lány bajba kerül. Szerelmes lesz. Pedig eddig a szülővárosában ő volt "az utolsó el nem jegyzett lány". A srác, akivel együtt dolgozik az egyetemi büfében először nagyon utálatos. Azután segít a lánynak felkészülni a Shakespeare-szemináriumára (valahogyan nagyon sokat tud a dán hercegekről), a lány pedig segít a kémia leckéjében és hamarosan egymásba szeretnek. Élnének is boldogan tovább, ha a srácról ki nem derülne, hogy ő a dán főherceg, aki a lesifotósok elől menekült Wisconsin-ba. A lány zavarba jön, megsértődik és szakítana _ de nem tud. Inkább elmegy Dániába, hogy kinyomozza, milyenek a főhercegek a vén Európában, és vajon milyen lehet főhercegnének, vagy később királynénak lenni arrafelé...

 

Kémecském - RTL, március 9. szombat, 15.45h

JJ (Dave Bautista), a profi CIA-ügynök álmában sem gondolta, hogy a karrierje egyszer egy 9 éves kislány kezébe kerül. Miután egy félresikerült bevetést követően lefokozzák, a férfit egy sima üggyel bízzák meg: egy családot kell megfigyelés alatt tartania. Egy nem várt fordulat azonban veszélybe sodorja a látszólag egyszerű küldetést: a família egyik tagja, a leleményes Sophie megtalálja a szobájában a CIA által elrejtett kamerákat. A lány üzletet ajánl: ha JJ megtanítja őt a kémszakma trükkjeire, akkor cserébe nem leplezi le. És bár hősünk minden porcikájával tiltakozik a dolog ellen, mégis belemegy a szokatlan alkuba.

 

Ahol a szivárvány véget ér - Filmcafe, március 9. szombat, 16.10h

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Ünneprontók ünnepe - AMC, március 9. szombat, 16.20h

A két szélhámos jó barát, John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A lányok tapadnak, a pezsgő isteni, és sosem kell a második randira készülni. De aki a tűzzel játszik, az megégeti magát. Márpedig Johnt elönti a forróság, amikor Cleary szenátor lányának az esküvőjén megpillantja álmai nőjét. Claire (Rachel McAdams) szintén a szenátor lánya, és hamarosan az ő fejét is beköti Zach Lodge, a nagyvárosi tapló. Nincs mese, a nászt bármi áron is, de meg kell akadályozni.

 

Spionfióka - Film+, március 9. szombat, 16.30h

A gimis Michael osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes összetevői is...

 

Derült égből család - Mozi Klub, március 9. szombat, 17h

André (Christian Clavier) és Laurence (Catherine Frot), a Prioux házaspár egy este arra érnek haza, hogy egy idegen berendezkedett az otthonukban. Patrick (Sébastien Thiery), a fiatal süket férfi azt állítja magáról, hogy a házaspár fia, és nem habozik mamának és papának szólítani őket. Míg Laurence örül a lehetőségnek, André szeretne mihamarabb megszabadulni tőle.