Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Hogy ne teljen el ez a nyári hétvége jó filmek nélkül.

Flash Gordon - Moziverzum, július 13. szombat, 08.20h

Ming, a Mongo nevű bolygó ördögien gonosz uralkodója azt veszi a fejébe, hogy elpusztítja a Földet. Dr. Hans Zarkov, aki egykoron a NASA-nál volt alkalmazásban, mint tudós, tudomást szerez a földönkívüliek tervezett támadásáról. Miután a NASA-tól nem remélhet segítséget, Flash Gordonnal és a szépséges Dale Ardennel szövetkezik a Föld megmentésére. De Ming a mágneseivel a bolygójára vonzza és fogságba ejti őket. Flash és csapata azonban nincs egyedül ebben a harcban. A diktatórikus rendszerben uralkodó Mingnek ugyanis rengeteg ellenlábasa akad az univerzumban, akik készek beállni a földlakók mögé, hogy együttes erővel vessenek véget a könyörtelen császár hatalmának.

 

A mágus - Filmcafe, július 13. szombat, 09.35h

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

 

Valami Amerika - Mozi+, július 13. szombat, 10h

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ö az "amerikai", aki egy jobb-kormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" jelenti. Tamás bátyját, Ákost - a menő építési vállalkozót - és öccsét, Andrást - a világban helyét kereső művészlelket - hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével. Az összeg másik felét -, ami ez esetben hatvan-millió forint - viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel. Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó…

 

A tökéletlen trükk - Paramount Network, július 13. szombat, 10.10h

Buck Howard a kiöregedett bűvész felfogadja asszisztensnek Troy Gable-t, aki otthagyta a jogi tanulmányait, hogy a szórakoztató üzletben dolgozhasson és hogy segítsen Bucknak visszatérni a közéletbe.

 

Utazás a koponyám körül - Duna World, július 13. szombat, 11.35h

Az író megszokott kávéházában üldögél. Egyszerre arra lesz figyelmes, hogy hallucinációk gyötrik. Száguldó vonatok zakatolását hallja. Amikor hallomásai ismétlődnek, szakorvoshoz fordul. A vizsgálatok agydaganatot mutatnak. Betegsége rohamosan rosszabbodik, ezért az író rászánja magát a műtétre. Az operációt Svédországban Olivecrona professzor végzi. Karinthy mindvégig éber figyelemmel kíséri az agyába történő beavatkozás menetét, a világsajtó pedig az író sorsát...

 

A nyár királyai - Paramount Network, július 13. szombat, 12h

Amikor az ember még kicsi, elképzelni sem tudja, hogy a szeretett szülei mennyire idegesítő közellenségekké tudnak válni később. Joe és Patrick gyerekkori jóbarátok, akik a hétköznapi tinik nyomorúságos életét élik őrlődve a suli és család között.

 

Oscar - Film Mánia, július 13. szombat, 12.05h

Christian Martin megkéri főnöke lányának kezét, és az alkalmat megragadva fizetésemelést is kér. Arcátlansága itt még nem ér véget: ha már itt van, egyben azt is közli, hogy eddigi szolgálata alatt csinos kis összeget lopott össze. Csak jóval később derül ki, hogy Christian nem a megfelelő lány kezét kérte meg, s hamarosan nagy kavarodás támad. Ezt tetézi, hogy a szórakozott szobalány összekever három bőröndöt, amelyekben ékszerek, bankjegyek és női fehérneműk vannak. Előbb utóbb persze minden tisztázódik, a kérdés csak az, melyik lány lesz Christian felesége.

 

A virág románca - VIASAT FILM, július 13. szombat, 12.20h

XIV. Lajos (Alan Rickman) 1682-ben áthelyezi udvarát Versailles falujába. Pompa tekintetében nem ismer kompromisszumot, ezért főkertészét, André Le Notre-t megbízza, hogy a kastélypark minden szegletében ligetkéket alakíttasson, amely munkákra pályázatot hirdetnek. A sziklakert-bálhelyszín kivitelezésére a szakmai körökben addig ismeretlen hölgy jelentkezik, Sabine de Barra (Kate Winslet), aki tartásával, egyszerű, de őszinte modorával elbűvöli a Napkirályt.

 

Amerikába jöttem - Mozi+, július 13. szombat, 12.30h

Az afrikai Zamunda jövendő uralkodója nem akarja feleségül venni a szülei által kijelölt lányt, ezért New Yorkba megy megtalálni az igazit, s ott szegény diáknak adja ki magát. Nemsokára alkalmas jelöltre akad egy gyorsbüfé tulajdonosának lányában, ezért beáll a büfébe dolgozni. Ám a jómódú apa nem repes az örömtől, hogy egy csóró afrikai legyeskedik a lány körül, és a herceg szülei is gyanút fognak…

 

Invázió - AMC, július 13. szombat, 12.50h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Transformers: A bukottak bosszúja - TV2, július 13. szombat, 14.45h

Optimus fővezér és katonái legyőzték az Álcákat. Úgy tűnik, hogy végre béke és nyugalom köszönt a Földre. S közben Sam is az egyetemi tanulmányaira készül, ám a nyugalom csak látszólagos. A Scorpinox nevű Álca ugyanis ellopja Megatron holttestét, és föltámasztja halottaiból. Az új életre kelt Megatron és cinkosa, Üstökös így bosszút esküsznek az Autobotok ellen, és minden korábbinál nagyobb erőt gyűjtenek, hogy legyőzzék az ellenfeleiket. Nem számolnak azonban Sam-mel, akinek sorsa továbbra is a robotokhoz van kötve. Sam ekkor ismét összefog az Autobotokkal, hogy felvegye a harcot az Álcákkal...

 

Csúcshatás - AMC, július 13. szombat, 14.45h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Kiképzőtábor - Film Mánia, július 13. szombat, 15.35h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Elátkozott Ella - Filmcafe, július 13. szombat, 16.10h

Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával (Anne Hathaway). Csupa szívjóságból elvarászolja, s míg él engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg (Hugh Dancy) előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral (Cary Elwes).

 

Rumlis vakáció - Film+, július 13. szombat, 16.40h

Bob Munro (Robin Williams) minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro család ugyanis már a várva várt hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

 

Zöld Lámpás - VIASAT FILM, július 13. szombat, 16.45h

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba. Hal Jordan berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

 

Herkules - Mozi+, július 13. szombat, 16.50h

Trákiában véres polgárháború dúl. Rhesus, a gonosz hadúr azzal fenyeget, hogy káoszba taszítja a királyságot. A kétségbeesett Cotys király és a lánya, Ergenia a legendás harcoshoz, Herkuleshez fordulnak segítségért. A mitikus hős egy csapat zsoldossal elindul, hogy helyreállítsa a békét, és visszaültesse a jogos királyt a trónra. Félistenként a földöntúli ereje segíti őt a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. Útjuk során emberekkel és szörnyekkel kell megküzdeniük.

 

Divat a szerelem! - Mozi Klub, július 13. szombat, 16.55h

Alicia (Fanny Ardant) egy neves divatház tervezője és soha nem volt gondja az ötletekkel. Ám egy keserű szakítás után képtelen önmagára találni, miközben vészesen közeledik a show, ahol az új, ám még nem létező kollekcióját kéne bemutatnia. A cég igazgatója kénytelen trükköket bevetni, hogy Alicia kreatív erejét helyreállítsa.

 

Pofa be! - Moziverzum, július 13. szombat, 17h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

 

Kémek a szomszédban - SuperTV2, július 13. szombat, 17.50h

Új szomszédok költöznek Gaffney-ék mellé a külvárosban. Tim könyveket ír, és üvegszobrokat készít, míg Natalie média-tanácsadó, gasztro-blogger és a Sri Lanka-i árvák megmentője. Hamarosan összebarátkoznak velük, nem sejtve, hogy a szomszédok nemzetközi kémek...