Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha nincs kedved ma kimozdulni és csak a tévé előtt lazulnál...

Tükröm, tükröm... - Film Mánia,  július 20. szombat, 08.10h

Rose Morgan a Columbia Egyetem csúnyácska, ám sziporkázóan vicces, értelmes és művelt oktatója nem sok mindent remél az élettől. Megszokta, hogy ő az a lány, akire úgysem figyel fel senki a külseje miatt. Gregory Larkin a rendkívül sármos, ám időnként unalmas férfi szintén az egyetemen tanít matematikát. Első ránézésre ez a két ember nem is állhatna távolabb egymástól, ám egy nap mégis találkoznak és kiderül, hogy ők ketten egy lélek. Mindketten úgy érzik, hogy soha senkivel nem értették meg magukat ennyire, ezért a férfi feleségül kéri Rose-t. A házasság jól működik, ám egy nap a nő rádöbben, hogy beleszeretett a férjébe és többet szeretne, mint barátságot. Gregory azonban úgy véli, a jól működő kapcsolatukban semmi szükség a szexre. Rose viszont nem hajlandó megalkudni és úgy dönt kezébe veszi az életét.

 

Hova lettek Morganék? - VIASAT Film, július 20. szombat, 10.25h

Mr. Morgan (Hugh Grant) és Mrs. Morgan (Sarah Jessica Parker) egy futó hűtlenség miatt épp válni készülnek. A házaspár a nagy veszekedéseik közepette szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, ezért mindenképp szeretnének eltűnni a világ szeme elől. Az ügyészség a tanúvédelmi program keretében egy békés kisvárosba küldi őket. A civakodó pár kénytelen a helyi seriff rokonának kiadni magát, és hogy az álca tökéletes legyen, boldog szerelmeseknek kell tűnniük.

 

A nagy balhé - Film Mánia, július 20. szombat, 10.45h

Kínában, az 1900-as évek elején járunk. A haditengerészet tehetetlenül nézi egy csempészbanda kalózkodását - az ördögi Lo vezette renegátok rettegésben tartják az egész vidéket. Dragon Ma (Jackie Chan - Csúcsformában, A tiltott királyság) nem nézi tétlenül a haditengerészet kudarcait: elhatározza, hogy mindenáron megállítja a gonosztevőket. Szerencséjére nem marad egyedül e tervével, csatlakozik hozzá egy régi cimborája (a legendás Sammo Hung - A harc törvénye sorozat, Balekok és banditák), és egykori riválisa (Yuen Biao - Vigyázat, nyomozunk!) is mellé áll. Így végül hárman szállnak szembe a gyilkos kalózokkal.

 

Reszkess, Amerika! - AMC,  július 20. szombat, 10.50h

Thibault of Malfete gróf a XII. században élő francia nemesember Rosalindot, a király lányát akarja feleségül venni. Bár nem tud róla, akad egy vetélytársa, aki egy fekete mágiát alkalmazó boszorkány segítségével megakadályozza az esküvőt, ráadásul bűbájt bocsát a grófra, aki hallucinációs állapotában megöli Rosalindot. Thibault szolgája, André azt tapasztalja, hogy gazdája felkészült a halálra, ezért egy angol varázslót hoz a börtönbe, mivel azt reméli, hogy a mágus fel tudja támasztani Rosalindot és kiszabadítja a grófot a börtönből. A varázsló kijelenti, ez meghaladja a képességeit, de vissza tudja küldeni Thibaultot az időben azelőttre, hogy a boszorkány megdelejezte volna, így megelőzheti az eseményt, mielőtt az megtörtént volna. A mágus azonban sajnálatos módon kifelejt egy összetevőt a varázsitalból, így Thibault és André nem a múltba, hanem a jövőbe kerül, és napjaink Chicagójában ébrednek fel, egy múzeum vitrinjében. Először tolvajnak vagy holdkórosnak nézik őket, és már éppen elvitetnék a rendőrséggel, de Thibault kimondja Julia Malfete, a múzeum középkori művészeti osztálya vezetőjének családi jelmondatát. A gróf azt hiszi róla, hogy ő Rosalind.

 

A maflás - Filmcafe,  július 20. szombat, 11.10h

Scott 42 éves, egykedvű, lusta, középiskolában tanító biológiatanár. A férfi megtudja, hogy a gazdasági megszorítások miatt meg akarják szüntetni a zenei programot a suliban, és el akarják bocsájtani barátját, a zenetanárt. Scott aktivizálja magát a hírre, bár ebben az is szerepet játszik, hogy így imponálhat az suliban dolgozó nővérnél. Mivel Marty megmentéséhez pénzre van szükség, elindul egy utcai harcos versenyen. A küzdelmek során felfedezi a bátorságot és elszántságot, példát mutatva diákjainak.

 

A hobbit - Váratlan utazás - Mozi+,  július 20. szombat, 11.20h

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét - Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.

 

Egek ura - Paramount Network, július 20. szombat, 11.55h

Ryan igazán "magas" életet él. Körbeutazza a világot munkája során. Nem áll meg egészen addig, míg találkozik Alex-szel és megtanulja, hogy az élet nem az utazásról, hanem a kapcsolatokról szól, amiket utazás közben alakítunk ki.

 

A WikiLeaks-botrány - VIASAT FILM, július 20. szombat, 12.35h

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) és barátja (Daniel Brühl) elhatározzák, hogy górcső alá veszik a hatalmat gyakorlók kétes tevékenységeit. Filléres büdzséből létrehozzák a WikiLeaks weboldalt, mely lehetővé teszi, hogy név nélkül bárki publikálhasson olyan bizalmas adatokat, melyek az állami bűnözésre irányítják a figyelmet. Publikációikkal globális diplomáciai viharokat okoznak. Munkakapcsolatuk és barátságuk azonban megroppan, amikor birtokukba kerülnek az amerikai titkosszolgálat legnagyobb diszkrécióval kezelt dokumentumai.

 

Már megint Te - Filmcafe, július 20. szombat, 13.15h

A középiskola rémálom volt a csúnyácska Marni számára, a gonoszkodásban élenjáró Joanna pokollá tette az életét. Felnőve Marni vonzó nő és sikeres PR-menedzser lett. A bátyja, Will nősülni készül, ám Marni számára csak útban az esküvőre derül ki, hogy a tesó választottja nem más, mint a középiskola réme. Marniban persze rögtön előtörnek a régi gátlások. Ráadásul betoppan Ramona néni, a menyasszony menő nagynénje, aki Marni és Will anyjával, Gaillel járt egy suliba, megkeserítve annak mindennapjait. A régi sérelmek persze beárnyékolják a közelgő nászt, miközben a társaság egyik fele a megbocsátásért küzd, a másik bosszúért liheg.

 

Hulk - Moziverzum, július 20. szombat, 13.55h

Bruce Banner egy kiváló tudós, a legkorszerűbb géntechnológia a területe, ám ragyogó tudományos pályája és nyugodt élete fájdalmas múltat rejt…Egykori barátnője és hozzá hasonlóan tehetséges munkatársa, Betty már feladta, hogy áttörjön a férfi zárkózottságának falán, és beletörődött, hogy mindössze érdeklődő szemlélője marad visszavonult életének. Egy váratlan esemény azonban mindent megváltoztat! Banner korszakos kutatásainak egyik kísérlete során ugyanis egy figyelmetlenség kritikus helyzetet teremt, és Bruce-nak a másodperc tört része alatt kell cselekednie. Hősies tette megment egy életet, és látszólag ő is sértetlen marad, holott testét halálos dózisú gammasugárzás éri. Valami azonban mégis történt…Megmagyarázhatatlan tünetek…Eszméletvesztések…A félresikerült kísérlet váratlan, káros utóhatásai. Banner egyfajta jelenlétet kezd érezni magában, egy idegent, aki azonban mégis ismerősnek tűnik: veszélyes, de valahogy vonzó is...Az Oscar-jelölt Ang Lee egy kasszasiker forradalmi vizuális trükkjeivel ötvözte rendezői varázserejét, hogy életre keltse ezt a klasszikus Marvel képregény-szuperhőst!

 

A maszk - AMC, július 20. szombat, 14.20h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

Transformers 3. - TV2, július 20. szombat, 14.40h

Az álcák elleni háború hőse, Sam most postázóként dolgozik. Egy nap különös módon tudomást szerez a Hold sötét oldalán lévő titokról, az álcák újabb összeesküvéséről. Mivel emiatt meg akarják őt ölni, ismét az autobotoknál köt ki. Kiderül, hogy az áruló Sentinel Bárkája zuhant le a Holdon. Sentinel Megatron-nal akart találkozni, hogy felajánlja az űrhidat, amelynek segítségével az álcák leigázhatnák a Földet. Ám Sentinel-t elfogják az autobotok, s amikor kiszabadul, aktiválja az űrhidat. Ezen keresztül pedig álcák serege érkezik a Földre, így újra Sam-re és barátaira vár a feladat, hogy megállítsák őket...

 

Féktelenül - Mozi+, július 20. szombat, 14.50h

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne (Dennis Hopper) felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven (Keanu Reeves) speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt, utasokkal tömött száguldó buszt szabadít a városra, ami fékezéskor robban. Őrült hajsza kezdődik az utasok életéért, melyben egy bátor utas, Annie Porter (Sandra Bullock) és Jack Traven minden idők egyik legveszélyesebb és leglátványosabb mentőakcióját hajtják végre...

 

Megjött Apuci 2 - SuperTV2, július 20. szombat, 15.40h

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurt-nak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurt-nak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt?

 

Kutya egy nyár - Prime, július 20. szombat, 16h

Elizabeth (Nina Dobrev) a kutyájával vigasztalódik, amikor rájön, hogy a barátja megcsalja. Ráadásul a műsorába új társat kap az idegesítő Jimmy (Tone Bell) személyében, aki zavarba ejtően vonzó kutyabarát. Grace (Eva Longoria) és férje végre örökbe fogadhatnak egy kislányt, aki csak akkor békél meg, amikor a parkban találnak egy kiskutyát. Tara (Vanessa Hudgens) véletlenül kerül be egy kutyákat mentő intézetbe, amit az egyik törzsvendége, a bolondos Garrett (Jon Bass) vezet. A léha életű Dax (Adam Pally) kénytelen felnőni, amikor állapotos nővére rábízza a kutyáját. A gyászába temetkező Walter (Ron Cephas Jones) pedig végre kilép a házából, hogy megkeresse elveszett blökijét. A nagy kutyamentő rendezvényen a kutyák és a gazdik sorsa is révbe ér.

 

Válótársak - Filmcafe, július 20. szombat, 16.55h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

 

Beowulf - A sötétség harcosa - Film Mánia, július 20. szombat, 17.15h

Sötét kastély áll valahol a jövőben. Vagy a múltban? A nyolcadik századbeli szász epikus költemény képezi a fantasztikus történet alapját. Seregek veszik körül a kastély falait, senki sem távozhat élve. Furcsa lovag töri át a gyűrűt és kínálja fel segítségét a védőknek: Beowulf a neve. Éjjelente megtámadja a kastélyt egy emberevő szörnyeteg, Grendel. Beowulf az egyetlen, aki élve megússza támadását, sőt sebet is ejt a szörny testén. Saját sebei pedig hamarabb gyógyulnak, mint a többi emberé. A kastély bizalmatlan ura és lánya számára lassan nyilvánvaló, hogy csak Beowulf segédletével győzhetik le Grendelt és a gonosz erőket.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, július 20. szombat, 17.45h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Éjsötét árnyék - Film+, július 20. szombat, 17.20h

1752-ben a Collins család kivándorolt Amerikába. Meggazdagodtak, és egy várost építettek Maine Államban, ami a nevüket viseli. Húsz évvel később Barnabas (Johnny Depp) vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Elkövet azonban egy hibát, összetöri egy boszorkány (Eva Green) szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabas véletlenül kiszabadul a sírjából. A férfi visszatér a birtokára, és találkozik a számára rendkívül különös viselkedésű utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.