Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Állati jó filmekkel dobhatod fel a napot, ha az otthon maradsz és tévézel.

2020: A tűz birodalma - AMC, július 27. szombat, 10.50h

Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást. Húsz évvel később a Föld elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő maradt csupán, de már ők sem harcolnak. Barlangok mélyén, elhagyott erdőkben bujkálnak. Quinn (Christian Bale) lett ennek a kis közösség vezére: egy elhagyott várkastélyban igyekeznek ellenállni a meg-megújuló támadásoknak, és a legfőbb céljuk, hogy megmentsék a gyerekeik életét. Ám a néptelen felföld felől különös vendégeik érkeznek. Sárkányölők. Van Zan (Matthew McConaughey) és emberei felveszik a harcot. Quinn a túlélésre játszik, szeretné elkergetni őket, de nemsokára belátja, neki is harcolnia kell.

 

Az erdő harcosa - TV2, július 27. szombat, 12.15h

A legenda szerint Tanglewood szépsége annyira lenyűgözte az odaérkező harcosokat, hogy megesküdtek, örökre ottmaradnak és megvédik mindenáron. Tanglewood erdői felett ma is ott lebeg a titokzatos köd. Amikor az odalátogatók elhatározzák, hogy betörnek erre az érintetlen területre, még nem tudják, hogy kikkel állnak szemben. A legenda életre kel...

 

Képlet - AMC, július 27. szombat, 12.50h

Egy iskolai avatóünnepségén elteszik a gyerekek jövőről készült rajzait egy időkapszulába, köztük azt is, amelyik véletlenszerűnek tűnő számsorokat tartalmaz. A kislány elmondása szerint láthatatlan emberek suttogták neki a számokat. Ötven évvel később a kislány által írt számok Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerülnek, aki megmutatja azt az apjának, a híres asztrofizikusnak. John Koestler (Nicolas Cage) megdöbbenve fedezi fel, hogy a számok dátumokat jelentenek, amelyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelzik az elmúlt ötven évben. A számsort összeállító kislány lánya, Diana (Rose Byrne) segítségével John Koestler versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a végső katasztrófát, az apokalipszist, ami előre elrendeltetett. Alex Proyas filmje.

 

A nyár királyai - Paramount Network, július 27. szombat, 12.50h

Amikor az ember még kicsi, elképzelni sem tudja, hogy a szeretett szülei mennyire idegesítő közellenségekké tudnak válni később. Joe és Patrick gyerekkori jóbarátok, akik a hétköznapi tinik nyomorúságos életét élik őrlődve a suli és család között.

 

Flipper - RTL, július 27. szombat, 13.05h

Az elkényeztetett 14 éves Sandy (Elijah Wood) kénytelen a vakációját a világ legtávolabbi csücskében, egy kis szigeten tölteni. Ráadásul a haverok helyett az öreg bácsikájával (Paul Hogan) kell beérnie, aki egykor a Beach Boys cuccait pakolászta, mielőtt kivonult volna a civilizációból. Csalódottságát és dühét meg sem próbálja leplezni, de amikor összeismerkedik a hozzá hasonlóan bosszús delfinnel, Flipperrel, az egész nyaralás megváltozik. Csodálatos barátság szövődik közöttük, és amikor Flipper életveszélybe kerül, Sandy félelmet nem ismerve akcióba lendül.

 

A szomszéd nője mindig zöldebb - Film+, július 27. szombat, 13.10h

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és Goldman (Walter Matthau) is ilyen szomszédok, akik legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon a versengés azonban komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony, Ariel (Ann-Margret).

 

Lassie - SuperTV2, július 27. szombat, 13.15h

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah-völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történek főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, s együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét…

 

Transformers: A kihalás kora - TV2, július 27. szombat, 14.20h

A Transformers-trilógia zárásaként a nagyszabású összecsapásnak ugyan áldozatul esett egy nagyváros, de sikerült megmenteni a világot. A veszély elmúlásával az emberiség újra kezdi megszokott életét. Felbukkan azonban egy titkos csoport, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Mintha ez nem lenne elég, új veszedelem fenyegeti a Földet. Optimusz Fővezér és az Autobotok az eddigi legfélelmetesebb kihívással kénytelen szembenézni, melyben csak az emberek segítségére számíthatnak.

 

Kutyám, Skip - RTL HÁROM, július 27. szombat, 14.45h

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Álmaink lova - RTL, július 27. szombat, 15.15h

A kisvárosi walesi csapos, Jan Vokes (Toni Collette) imádja a lovakat és minden pénzét az általa tenyésztett, ám esélytelen fiatal lóra költi. A szakértők véleményével ellentétben Jan hisz Dream képességeiben, és meggyőzi a szomszédait, hogy csekély jövedelmükkel segítsenek a felnevelésében. A csoport befektetése kifizetődik, Dream ugyanis egyre magasabbra jut a ranglétrán, és a Welsh Grand National Kupán, mindenki megdöbbenésére, versenybe szállhat az elittel.

 

Farkasokkal táncoló - Film Mánia, július 27. szombat, 15.15h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Még zöldebb a szomszéd nője - Film+, július 27. szombat, 15.20h

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két "öreg harcos" mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony (Sophia Loren).

 

Az utazó - AXN, július 27. szombat, 16.45h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

Életrevalók - Mozi+, július 27. szombat, 16.55h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Pszichoszingli - VIASAT FILM, július 27. szombat, 16.55h

Mavis Gary egykor a kisvárosi gimnázium szépségkirálynője volt. Később lányregények írására adta a fejét. Miközben a könyveivel sikert sikerre halmozott, a házassága tönkrement. A válása után a harminchét éves szépasszony visszatér a minnessotai szülővárosába, hogy újraélje dicsőséges napjait, és meghódítsa egykori szerelmét. A férfi azonban boldog házasságban él, és egy újszülött kislánya van. Viszont Mavis találkozik egy másik régi osztálytársával, akitől mindig egy világ választotta el. Különös barátság alakul ki kettejük között.

 

A rózsaszín párduc - Moziverzum , július 27. szombat, 17h

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben végeznek a francia focicsapat edzőjével, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a Rózsaszín Párduc. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő (Steve Martin) kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert (Jean Reno) Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. A gyanúsítottak sora hosszú, az edző volt barátnőjétől (Beyoncé Knowles) kezdve egy mellőzött focista, egy milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os is szóba jöhet...

 

Ne zavarjatok! - Mozi Klub , július 27. szombat, 17.20h

Michael (Christian Clavier) egy igazi ritkaságot talál a lemezboltban. Alig várja, hogy hazaérjen és meghallgassa a különleges albumot. Azonban úgy tűnik, minden összeesküdött ellene, mert mindenki éppen ma akar tőle valamit. Michael ezért minden tőle telhetőt megtesz, hogy legyen egy kis nyugalma.

 

A bakancslista - Film+, július 27. szombat, 17.30h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.