Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Végignéztük a csatornák, kínálatát, és megcsináltuk aktuális listánkat.

Mint a villám - Paramount Network, augusztus 14. szombat, 10.15h

Cole Trickle (Tom Cruise), a nagyágyú autóversenyző délen nemcsak hírnevet, hanem szerelmet is talál egy idegsebész (Nicole Kidman) személyében. Tony Scott rendezésében.

 

Szuperzsaru - Film+, augusztus 14. szombat, 10.40h

David Speed (Terence Hill) átlagos nyomozó, ám egy rendkívüli akció során megváltozik az élete. Egy egykori indián rezervátumban teljesít szolgálatot, amikor a magasban egy rakétára figyel fel. A nukleáris töltetű rakéta sugárzása új, szinte földöntúli képességekkel ruházza fel a zsarut. Dave ezentúl képes a telepátiára. Elég egy gondolat, s bármilyen tárgyat képes elmozdítani. Újonnan szerzett tulajdonságai segítségével nem okoz számára nehézséget a legrejtélyesebb bűntény felderítése sem, s ha a helyzet azt kívánja, egy felhőkarcoló tetejéről is leugrik. Míg más a nyakát törné, neki egy haja szála sem görbül meg. De varázserő ide vagy oda, hősünknek van egy gyenge pontja.

 

Minden, minden - Moziverzum, augusztus 14. szombat, 10.45h

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében, és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra. Az ingerszegény környezetben élő Maddy bármit megtenne, hogy minél többet megtapasztalhasson a külvilágból, és átélhesse első románcát. Miközben az ablakon át kémlelik egymást és telefonos üzenetekben kommunikálnak, Olly és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek _ még ha mindent el is veszíthetnek.

 

A Pendragon legenda - Duna World, augusztus 14. szombat, 11.15h

Bátky János a londoni könyvtárakban a rózsakeresztesek titkát kutatja, esténként pedig a szépnemnek hódol. Mígnem Walesben, a Pendragonok várkastélyában egy hihetetlen kísértethistóriába nem keveredik… A magyar filmjátszás nagyjait láthatjuk ebben a habkönnyű filmben.

 

Üzenet a palackban - RTLII, augusztus 14. szombat, 11.20h

A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake (Kevin Costner) még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Osztály, vigyázz! - Filmcafe, augusztus 14. szombat, 13.55h

Richard Clark (Jon Lovitz) azt állítja, hogy neveletlen kölykök nincsenek. Olyannyira hisz ebben, hogy feladja biztos és kényelmes állását az apja vezette elegáns főiskolán, és elszegődik abba a gimnáziumba, amelyet mindenki csak a közoktatás legsötétebb bugyrának tart. Néhány nap, sőt, már néhány perc is elegendő Clarknak ahhoz, hogy rádöbbenjen, hamis az előbb említett elképzelés, ugyanis az itteni diákok még a legsötétebbnél is sötétebbek. De vajon mit keres egy ilyen helyen a gyönyörű Victoria (Tia Carrere), akinek fel sem tűnik, hogy mennyire abszurd az a tény, hogy a sulinak saját temetője van.

 

Austin Powers - Aranyszerszám - Viasat6, augusztus 14. szombat, 14.25h

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal (Mike Myers), hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Fuxxi Kleopátrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót.

 

Ízlések és pofonok - Viasat3, augusztus 14. szombat, 14.45h

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

 

A nagy zsozsó - Film+, augusztus 14. szombat, 14.50h

Jack (Owen Wilson), a Hawaii-on éldegélő, önelégült selyemfiú békés életét egy lélegzetelállítóan gyönyörű nő, Nancy Hayes (Sara Foster) forgatja fel egy szép napon. A laza szörfös, aki naphosszat csak a hasát süttette eddig, és piti lopásokkal segítette át magát egyik napról a másikra, élete nagy bulijához érkezik. A titokzatos nő terve roppant egyszerű: egy zsák pénzt szerezhetnek, ha Jack most az egyszer szót fogad és megcsinálja, amire kéri.

 

Kate és Leopold - Film Mánia, augusztus 14. szombat, 14.55h

Kate volt barátja, Stuart, különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor a házuk környéke. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművésszel van dolguk. Hamarosan Leopold beleszeret Kate-be...

 

Csárdáskirálynő - Duna Tv, augusztus 14. szombat, 15.15h

Edvinnek nevelőanyja, Marie-Louise Stázi grófnőt szánja jövendőbelijéül, nem törődve azzal, hogy ő az Orfeum Csárdáskirálynőjét, Szilviát imádja. A pompás eljegyzésen váratlanul megjelenik Szilvia és Bóni gróf is, mint "házasok"… Kálmán Imre világhírű operettjének filmváltozata.

 

Ikrek - Moziverzum, augusztus 14. szombat, 16.45h

Julius és Vincent Benedict különös ikertestvérek: egy, a tökéletes gyermek létrehozását megcélzó kutatási programnak köszönhetik létüket. Kettejük közül Julius a tökéletes atléta megtestesítője, az apró, tömzsi Vincent pedig a kakukktojás…Vincent árvaházba kerül, Julius pedig a dél-tengeri szigetekre, ahol filozófusok nevelik fel. Vincent piszkos üzelmekbe keveredik és veszélyben az élete. Ám szerencsére Julius-nak akkorra már tudomására jut, hogy van egy testvére, és nekiindul, hogy felkutassa soha nem látott ikerpárját...

 

Lelkes testcsere - Paramount Network, augusztus 14. szombat, 16.45h

Woody és Nell egész életükben ellenségek voltak. Egy reggel azonban igen furcsa helyen találják magukat: egymás testében. Ezután mindketten azon fáradoznak, hogy tönkretegyék a másik hírnevét, de közben olyasmi történik, amire egyikük sem számított.

 

A függetlenség napja - Mozi+, augusztus 14. szombat, 18.10h

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

 

Keménykalap és krumpliorr - Duna Tv, augusztus 14. szombat, 18.15h

Az állatkertből kismajmokat lopnak el. A Vadliba őrs tagjai szövetkeznek az eltűnt állatok felkutatására, megpróbálják rendbe hozni, amit a felnőttek elrontottak. A nyomozás során állandóan az elátkozott fagylaltos, Bagaméri keresztezi az útjukat, aki csellel, szeretne hozzáférni az ellopott majmok kézre kerítéséért beígért jutalomhoz. További értetlen, álomszegény felnőttek kerülnek a gyerekek útjába, akik sok mulattság közepette folytatják a munkát... A filmben nyújtotta egyik legemlékezetesebb alakítását Lópici Gáspár szerepében a nemrég elhunyt, felejthetetlen színész, Szilágyi István.

 

Gengszterosztag - AMC, augusztus 14. szombat, 18.50h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.