Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a négy fal között pihennéd ki a hét fáradalmait.

Szerelemre hangszerelve - Filmcafe, - szeptember 17. szombat, 10.10h

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki, melynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

 

Belle és Sébastien – A kaland folytatódik - Duna Tv, szeptember 17. szombat, 10.15h

Az eredeti történet páratlan sikere nyomán Belle és Sébastien megható kalandjai egy új fejezetben folytatódnak. A korábban megismert szereplők új kalandokkal és izgalmakkal néznek szembe, ahol ismét próbára kell tegyék bátorságukat, barátságukat és ismét tanúbizonyságot kell tenniük emberségből. A kalandok során pedig Sébastien családi titkaira is fény derül.

 

Közelebb - Viasat2, szeptember 17. szombat, 10.25h

Amikor a segítőkész, ám alkotói válságban lévő író, Dan Woolf (Jude Law) egy karambol után kórházba viszi a titokzatos Alice-t...

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - Paramount Network, szeptember 17. szombat, 10.50h

Új taggal bővül a család, Morticia egy édes babának ad életet. Pubert igazi Addams csemete: az anyjától örökölte a hollófekete haját, Fester bácsikájától a hullafehérséget, az apjától pedig a bajuszát. A kamaszodó nagyobbak féltékenyek a kicsire, ezért mindent megtesznek, hogy eltegyék láb alól. Gomez és Morticia végül _ a kölykök nagy bosszúságára _ egy dadust szerződtet a kicsi mellé. A kéjsóvár Debbie szemet vet Fester bácsikára.

 

Háry János - Duna World, szeptember 17. szombat, 11.10h

Háry János, a magyar Münchhausen báró története elevenedik meg ebben a filmben. A nagyabonyi kocsmában az öreg Háry János az ivócimboráit és a diákokat szórakoztatja hihetetlen történeteivel. Miután a burkus határon megsegítette Mária Lujzát, a császár lánya magával vitte a Burgba, és ettől kezdve meg sem áll a majlandi csatamezőig, ahol még a híres Napóleont is megleckézteti. Garay János és Kodály Zoltán népszerű daljátéka filmen.

 

Felpörgetve - Filmcafe, szeptember 17. szombat, 12.20h

Jimmy Bly (Kip Pardue) újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg (Til Schweiger) elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker érdekében, Beau még régi barátnőjét, Sophia Simone-t is dobja, mivel szerinte a lány akadályozza a koncentrálásban. Bly csapatának tulajdonosa, Carl Henry (Burt Reynolds), a mára tolószékbe kényszerült egykori autóversenyző úgy dönt, hogy az újonc társát egy másikkal helyettesíti, s visszahívja a veterán Joe Tantót (Sylvester Stallone). Joe évek óta nem ült versenyautóban, de Carl bízik benne, különösen azért, mert régebben hosszú időn át együtt versenyeztek. Joe Tanto azonban felejteni próbál _ megpróbálja elfelejteni a hibáit, az elszalasztott lehetőségeket, nem is beszélve arról a balesetről, amelynek ő és egy másik autóversenyző majdnem áldozatul esett. De a fájdalom és a sebhelyek minden nap emlékeztetik Joe-t valamikor ígéretes autóversenyzői pályafutására, így enged Carl unszolásának, és visszatér a pályára.

 

Az első ember - Prime, szeptember 17. szombat, 13.25h

A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

 

Space Jam – Zűr az űrben - RTL Klub, szeptember 17. szombat, 13.35h

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

 

Időről időre - TV2, szeptember 17. szombat, 13.40h

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot...azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk. Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwall-ból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Mary-vel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra... és újra... de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét. Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a hatalmas közlekedési dugó ellenére is. Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet...

 

Ház a sziklák alatt - Duna Tv, szeptember 17. szombat, 14h

Kós Ferenc betegen érkezik haza a szovjet hadifogságból. Felesége meghalt, kisfiát pedig sógornője, Tera neveli. Kósról is ő gondoskodik, és miközben ápolja, beleszeret a férfibe, akit rokonai és ismerősei nősülésre bíztatnak. Hamarosan feleségül is veszi a csodaszép Zsuzsát. Az egyszobás kis ház azonban szűk a négy embernek, de Ferenc nem bírja elküldeni Terát, aki lassan megmérgezi még a boldog pillanatokat is. Zsuzsára közben az erdész vetette ki a hálóját, és Ferenc nem lát más kiutat, egy véletlen alkalmat kihasználva a szakadékba löki Terát… A film a San Francisco-i Nemzetközi Filmfesztiválon 1958-ban Golden Gate díjat nyert.

 

A párizsi vonat - Viasat3, szeptember 17. szombat, 14.05h

2015 augusztusában a világ döbbenten értesült egy újabb terrorista támadásról. A Párizsból Brüsszelbe tartó expressz vonaton egy állig felfegyverzett terrorista lendült támadásba. Egyszerű és kegyetlen terve volt, de valamit kifelejtett a számításból: hogy az utasok között bátor emberek lehetnek. Három amerikai srác is a vonaton utazott. Egyszerű, békés fiúk, akik gyerekkoruk óta barátok, és együtt határozták el, hogy katonák lesznek, és a szabadságuk idején együtt vágtak neki, hogy felfedezzék Európát.

 

Downton Abbey - Moziverzum, szeptember 17. szombat, 14.30h

A világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és az eredeti szereplőket láthatjuk viszont a mozivásznon is.

 

Folt a zsákját - Filmcafe, szeptember 17. szombat, 14.45h

Eddie (Richard Pryor) a börtön árnyékában elvállalja egy szanatóriumi beteg kíséretét. Csakhogy George (Gene Wilder) notórius hazudozó, aki ha egyszer beindul, a világ a sarkaiból is kifordul. Épp hogy kilépnek a klinika ajtaján, George máris egy hatalmas tévedés középpontjában találja magát. Összetévesztik a milliárdos Abe Fieldinggel, és bár George szabadkozik, végül Eddie kedvéért belemegy a játékba. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy csőbe húzták és hazug életének egyetlen szereplője sem az, akinek mondja magát.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Film+, szeptember 17. szombat, 15.40h

Lloyd Christmas (Jim Carrey) Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat…

 

Angyalok városa - Filmcafe, szeptember 17. szombat, 16.40h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Spartacus - Film Mánia, szeptember 17. szombat, 17.20h

I.e. 72-ben, amikor a Római Birodalom hatalmas ereje messze elért, minden leigázott ország új rabszolgákat jelentett, kik római uraik akaratát teljesítették. Spartacus, akit kisfiúként adtak el rabszolgának, miután apja meggyilkolását végignézte, idővel a hatalmas római vezérek és politikusok elleni rabszolgalázadás vezérévé növi ki magát. Spartacusnak a béke nevében indított, megrázó kihívásának hatását a Római Birodalom több éven át érezte.