Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha otthon, a négy fal között tervezed tölteni a szombatot.

Gyalog galopp  - AMC, február 4. szombat, 9.20h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

 

Csenő manók - Duna Tv, február 4. szombat, 10.25h

A Borrower család tagjai négy hüvelyk magasak és egy nagy ház padlódeszkái alatt élnek. Borrowerék életének szerves része az, hogy dolgaikat az "emberi" család tagjaitól, Joe és Victoria Lendertől, valamint fiuktól, Pete-től veszik kölcsön. Egy napon Arrietty Pete karjaiba sétál, akitől megtudja, hogy a ház tulajdonosa meghalt és senki sem találja a végrendeletet. A gonosz helyi ügyvéd, Ocious Potter hamar rá is teszi a kezét a házra, ám a költözködés napján Arrietty megpillantja amint az ügyvéd a rejtekhelyről előveszi a végrendeletet. Nincs más esély a két család megmentésére, a végrendeletet bármi áron meg kell szerezni. Díjak és jelölések BAFTA-díj 1998 Legjobb speciális effektusok jelölés BAFTA-díj 1998 Legjobb brit film jelölés: Tim Bevan

 

Műkedvelő műkincsrablók - Film+, február 4. szombat, 10.45h

Charles (Morgan Freeman), Roger (Christopher Walken) és George (William H. Macy) hosszú évtizedek óta dolgozik biztonsági őrként a múzeumban. Ez idő alatt nemcsak életük részévé váltak a kiállítási tárgyak, de a szívükhöz is nőttek. A szeretett tárgyakat azonban veszély fenyegeti. Az új kurátor át akarja szervezni a gyűjteményt, és így a régi tárgyakat máshová szállítanák. A három öreg elhatározza, hogy megmentik az ereklyéket. Sajátos tervet dolgoznak ki, betörnek a múzeumba, és hamisítványokra cserélik ki az értékes tárgyakat. A műkedvelő műkincsrablók munkához látnak, ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - Mozi+, február 4. szombat, 11.25h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik...

 

Hook - Viasat3, február 4. szombat, 11.50h

Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket.

 

Mr. Holmes - RTL HÁROM, február 4. szombat, 12.10h

Sherlock Holmes (Ian McKellen) abban a reményben tér haza Japánból, hogy megtalálta a gyógyírt elhatalmasodó szenilitására. Házvezetőnője, Mrs. Munro (Laura Linney) és annak fia, Roger (Milo Parker) aggódva figyelik ahogy marcangolja magát egy megoldatlan ügy miatt. A harminc éve történt megmagyarázhatatlan események felkeltik Roger érdeklődését is, és segít megfejteni, hogy mit takarnak a foszlányos emlékek, egy összetűzés egy dühös férjjel, és egy titkos kötelékre a gyönyörű, de instabil feleségével.

 

Kutyám, Jerry Lee - Moziverzum, február 4. szombat, 13.15h

A mindenre elszánt Dooley-nak már-már sikerül a nyomára bukkannia egy 50 millió dolláros kokainszállítmánynak. Ám a rendőrségen a kollégái túlságosan őrültnek tartják, s nincs, aki hajlandó lenne vele együtt dolgozni. Kivéve egyvalakit, Jerry Lee-t, a tökéletesen kiképzett rendőrkutyát, akinek igazán jó orra van, ha kábítószerről van szó. A szokatlan páros tagjai kezdetben nem igazán szívlelik egymást, de néhány lövöldözés, némi balszerencse, egy kis verekedés és romantikus kaland kölcsönös tiszteletet ébreszt bennük egymás iránt…

 

Vissza a gyökerekhez - TV2, február 4. szombat, 13.25h

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

 

A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége - RTL, február 4. szombat, 13.45h

A vendégként náluk időző Gandalf mágus (Ian McKellen) felismeri az ékszerben az Egy Gyűrűt, mellyel a Sötétség ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. A varázsló Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond (Hugo Weawing) dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell pusztítani Mordorban, a Végzet-katlanban. A szabad népek tanácsán megújul a szövetség, és Gandalf vezetésével Frodo és társai nekivágnak a reménytelen küldetésnek. A jövő attól függ, hogyan alakul a szövetség sorsa.

 

Bástyasétány hetvennégy - Duna Tv, február 4. szombat, 14.05h

Dezső úr és Rezső úr új operettet írnak, amihez hősöket keresnek. Különböző stílust képviselnek, ezért folyton vitatkoznak a történet alakulásán és a karaktereken. Egy fiú és egy lány csapat lakáskiutalást kap. Ám nem örülhetnek túlságosan, mert ugyanazt a házat kapják meg. Miközben ők a házért harcolnak, a korrupt Patkó Bernát hivatalnokot megvesztegetik pénzzel és szerelemmel, így egy harmadik fél kapja meg a házat. Ám a fiatalok nem adják fel…. Gazdag Gyula Eisemann Mihály operettje alapján készült groteszk komédiája tíz évig várta a dobozban, hogy bemutassák.

 

Zűrangyalok - Filmcafe, február 4. szombat, 14.50h

Antoine (Gérard Depardieu) egy jól menő párizsi mulató dörzsölt tulajdonosa. Él, mint hal a vízben, és ideje nagy részét a lányoknak szenteli. Megrázkódtatásként éri, midőn kalandos múltjából váratlanul előbukkan egy régi cimbora. Golyó ütötte sebtől haldokolva Hongkongból kéri, vegye magához ötéves kisfiát, és őrizze meg a gyerek számára több millió dolláros vagyonát. A csillagászati összeg átlendíti Antoine-t a félelem, a gyanakvás meg a kelletlenség korlátján, és útnak indul. A helyes kínai kisfiúval nem is lenne semmi baj, de hogyan hozzon haza ennyi pénzt, miközben bérgyilkosok vadásznak a bőrére? Amint megérkezik Hongkongba, azonnal üldözőbe veszik a gengszterek, akik barátjával is végeztek. Egy katolikus missziónál talál menedéket. Itt a gyereket egy pap (Christian Clavier) gondjaira bízza, aki éppen Párizsba indul.

 

La Bamba - Paramount Network, február 4. szombat, 16.30h

A mexikói bevándorlók gyermeke, Ricardo Valenzuela gyümölcsöt szed a kaliforniai San Joaquin-völgyben. A tizenhét éves srác arról álmodik, hogy híres rockénekes lesz belőle. A családja minden segítséget megad neki ehhez. A fiú Ritchie Valens néven lesz ismert, karrierje az ötvenes évek második felében kezd felívelni. A La Bamba és a Donna című dalával meghódítja a slágerlistákat, a legnagyobb sztárok közé emelkedik. Pályája tragikus véget ért, 1959-ben repülőgép-katasztrófa áldozata lesz a barátjával és zenésztársával, Buddy Hollyval.

 

Lángelmék - AMC, február 4. szombat, 17h

Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre) valós eseményeken alapuló akcióvígjátékában a mindennapi mókuskerékbe belefásult, együgyű David Ghantt (Galifianakis) olyan kaland részese lesz, amiről korábban még csak nem is álmodott. David nap mint nap vezeti páncélozott járművét, benne más emberek millióival, és nem tűnik úgy, hogy valaha bármi is megváltozna. Csöppnyi izgalmat unalmas hétköznapjaiban a kacér kolléganőjével, Kelly Campbell-lel (Wiig) való közös munka jelent számára, amíg a nő egy napon életre szóló balhéba nem rángatja bele... Egy nevetségesen elbaltázott tervvel és pár féleszű bűnözővel, élükön Steve Chambersszel (Wilson), David végrehajtja az elképzelhetetlent és meglép 17 millió dollárnyi készpénzzel. De sajnos naivan elköveti azt a hibát, hogy a pénzt rábízza a kétszínű bandára, akik csúnyán átverik. Miközben a banditák ordító nyomokat hátrahagyva élik világukat a zsákmányból, David próbálja menteni az irháját a hatóságok, meg egy haláli bérgyilkos, Mike McKinney (Sudeikis) elől, és visszavágni azoknak, akikben őszintén megbízott.