Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha egész nap ejtőznél a tévé előtt.

Viktória királynő és Abdul - Moziverzum, április 22. szombat, 10h

Az Oscar-díjas Judi Dench új filmje különleges igaz történet egy szokatlan barátságról Viktória királynő jelentős uralkodásának kései éveiből.
Abdul Karim, a fiatal tisztviselő Indiából Angliába utazik, hogy részt vegyen a királynő Arany Jubileumán, és meglepve tapasztalja, hogy maga a királynő veszi pártfogásába.
Amikor a királynő elkezdi firtatni régóta birtokolt posztjának korlátait, váratlan és elkötelezett szövetség jön létre közte és a férfi közt, és olyan lojálisak egymáshoz, hogy az udvartartás és a belső körök megpróbálják szétzúzni ezt a viszonyt. Ahogy a barátság mélyül, a királynő új szemmel kezdi látni a világot, és boldogan nyeri vissza emberi mivoltát.

 

Harmadik fél - Film Mánia, április 22. szombat, 10.05h

Három történet a szerelemről és szenvedélyről, a bizalomról és az árulásról. A New Yorkban, Párizsban és Rómában élő három pár látszólag különböznek, de valójában nagyon is hasonlítanak egymásra, olyan szálak kapcsolják össze őket, mint a szerelem vagy a házastársi elhidegülés. A film azonban sokkal több szerelmi történetek egyszerű gyűjteményénél, egy izgalmas rejtély, egy kirakósjáték, ahol az igazán érdekes dolgok a felszín alatt húzódnak meg, és valójában semmi sem az, aminek látszik.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, április 22. szombat, 12.20h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Még zöldebb a szomszéd nője - AMC, április 22. szombat, 12.45h

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két "öreg harcos" mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony (Sophia Loren).

 

Szamba - Magyar Mozi Tv, április 22. szombat, 13.55h

Szamba Ottó Tiszabottyánban a kulturális és sportélet lelke, motorja. Elsősorban az amatőr színtársulat szervezője, rendezője, színésze. Ő az örök ügyeskedő. Ifj. Szamba Ottót mindez rettenetesen nyomasztja, ezért Budapestre megy, és nevét Tiborra változtatva felvételizik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Amikor végez, egy távoli kisvárosi színházba szerződik. Híre jön, hogy apja börtönbe került a kultúra miatt. Amikor Kisottó meglátogatja, már a börtönbeli amatőr színtársulattal próbál. Szabadulása után meglátogatja fiát, és mint mindig, most is ő lesz azonnal a főszereplő, nemcsak fiát szorítva ezzel a háttérbe. Kisottót és apját ezután autóbaleset éri. A fiú meghal, apja pedig tetőtől talpig gipszben őrzi az emlék

 

Mildred Pierce - Duna Tv, április 22. szombat, 14h

Mildred Pierce alsó-középosztálybeli feleségként, kétgyerekes családanyaként már beletörődött a boldogtalanságba egy átlagos amerikai sorház falai között, lányainak azonban többet szeretne nyújtani ennél. Miután férje is elhagyja, pincérnőként áll munkába, a kemény munka eredményeképp pedig kisebb vagyont spórol össze. A pénzből sikerül vendéglőt nyitnia, néhány év alatt pedig étteremlánctulajdonos gazdag nővé válik. A legnagyobb jólétben is keményen dolgozik, nem vágyik úrinői életre, pénzét pedig nagyigényű, sznob lányára és naplopó, pitiáner élettársára költi. Mildred anyai érzéseitől vezérelve, kihasználva, önmagát feláldozva a bűn vonzásába kerül... James M. Cain regénye nyomán.

 

Nő előttem, nő utánam - SuperTV2, április 22. szombat, 14h

Egy jóképű angol is pofára eshet néhanapján. Colin, a sikeres illusztrátor is átéli a nagy csalódást, határozott mennyasszonyának, Verának köszönhetően. Egy könnyed mozdulattal dobja lelkes udvarlóját. Colin tudja, hogy nehezen lesz képes feldolgozni a történteket ott, ahol minden a szeretett nőre emlékezteti, ezért elhatározza, hogy új életet kezd. Találomra rábök a térképre és már útra is kel, hogy letelepedjen a tengeren túl, egy békés New England-i városkában, Hope Springs-ben. A szerelmi csalódás áldozata hamar új erőre kap, köszönhetően a helyi boszorkának, aki azonnal tudja, mi, pontosabban ki kell a savanyú angolnak: a törött szívek gyakorlott gyógyítója, az élettől majd kicsattanó, minden bulira kapható Mandy, aki ráadásul mindig kapható egy kis szexre. Colin lassan kezdi elhinni, hogy jó irányba fordult az élete, amikor váratlanul felbukkan a városkában egykori szerelme, Vera, aki a maga ellenállhatatlan határozottságával követeli vissza azt, ami szerinte az övé: a férfi szívét.

 

A vágyak földjén - Viasat3, április 22. szombat, 14.20h

Eugene Evans (Finn Cole) a nagy világválság idején arról álmodozik, hogy megszökik a texasi kisvárosból, ahol él, amikor felfedez egy sebesült, menekülő bankrablót, Allison Wellst (Margot Robbie). Eugene két tűz közé szorul, mert csábítja a rabló elfogásáért járó jutalom, ám a vonzó bűnöző hölgy még inkább. Hamarosan meg kell hoznia azt a döntést, amely örökre kihat mindenkinek az életére, akit valaha szeretett.

 

Everest - Prime, április 22. szombat, 14.25h

A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harcává válik...

 

Superman visszatér - RTL, április 22. szombat, 14.30h

Superman (Brandon Routh) öt év után tér vissza a Földre, hogy leszámoljon ősi ellenségével, Lex Luthorral (Kevin Spacey), aki gonosz tervet eszelt ki a hős legyőzésére. Supermannek hamarosan rá kell döbbennie, hogy a világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Ráadásul időközben szerelmének, Lois Lane-nek (Kate Bosworth) fia született, aki most ötéves. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezet.

 

Tolvajtempó - Film+, április 22. szombat, 15.50h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

Kisiklottak - Filmcafe, április 22. szombat, 16.40h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

Felszarvazták őfelségét - Film Mánia, április 22. szombat, 16.40h

Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár, hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát. A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.

Ahol a szivárvány véget ér - Cool, április 22. szombat, 18.15h

Rosie (Lily Collins) és Alex (Sam Claflin) már ötéves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve, vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?