Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Kezdődjön a hosszú hétvége egy maratoni tévézéssel!

Mennyei Királyság - Moziverzum, május 27. szombat, 10h

Balian (Orlando Bloom), az egyszerű kovács felesége halála után, a bosszút követve bűnbe esik. Ami alól egyetlen helyen remélhet bűnbocsánatot, ezért az éppen megismert, korábban sosem látott édesapjával, Godfrey báróval a Szentföldre utazik, Jeruzsálembe. Ám amilyen hirtelen kapta, ugyanolyan hirtelen veszti el az édesapját, aki halálos "ágyán" megesketi fiát, hogy akár az élete árán is szolgálja a királyt és népet. Amire meg is lesz a lehetősége, hisz a haldokló király mellett rengeteg a hatalom és háborúra szomjazó nemes, akik csak a pillanatot várják, hogy kirobbanthassák a háborút a Muszlimokkal. Amely háborútól még több kincset és hatalmat remélnek a mohó "keresztes" lovagok. Ez a háború hamarosan el is érkezik és a meggondolatlan nemesek miatt Balian a keresztes seregek vezére lesz, akinek szembe kell néznie Szaladin (Ghassan Massoud) hatalmas seregével.

 

Híd Terabithia földjére - Paramount Network, május 27. szombat, 11.15h

A Híd Terabithia földjére egy fantasy-kalandfilm, a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény producerei által, és a híres Newbery-díj nyertes novella alapján készült. A film fő témái a barátság, család és a képzelet ereje.

 

Idegroncs derbi - Film+, május 27. szombat, 11.30h

Két férfi élete és szakmai karrierje legfontosabb napján: az egyik üzletember, a másik útonálló. Az, hogy találkoznak, sőt muszáj egy teljes napot egy autóban tölteniük, mindkettejük számára katasztrófa. Az üzletember fontos tárgyalása előtt kénytelen saját és a szomszédja összes nyamvadt csemetéjét elfuvarozni az iskolába. A rabló pedig egy sikertelen bankrablás helyszínéről menekülve éppen az ő kocsijukba ugrik be túszokat szedni. Az még hagyján, hogy nyomában a rendőrség, de most a háta mögött, a hátsó ülésen még öt elviselhetetlen takonypóc is terpeszkedik.

 

Bíbor folyók - Film Mánia, május 27. szombat, 12.45h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Kettőn áll a vásár - TV2, május 27. szombat, 13.40h

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak. A népszerű színészek (Steve Guttenberg, Kirstie Alley) és a két nagyszerű lány (az Olsen ikrek) felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló szórakozást garantálnak!

 

A nő illata - Film Mánia, május 27. szombat, 14.45h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

Koktél - Filmcafe, május 27. szombat, 14.45h

Miután leszerelt, a jóképű, ifjú és ambiciózus Brian Flanigan (Tom Cruise) New Yorkba megy, hogy munkát találjon. De nem talál, diploma nélkül ugyanis nem megy. Beiratkozik, tehát az egyetemre és hogy fedezni tudja a költségeit, mixerkedik egy belvárosi bárban. Itt találkozik Doug Coughlinnal, aki a szakma legapróbb fortélyaira is megtanítja, míg végül a város leghíresebb mixerei lesznek. Brian immár egy saját, exkluzív koktélbárról álmodik, ám ehhez még több pénz kell, mint az egyetemhez. Jamaikába utazik, a mixerek paradicsomába, ahol szépek a nők és vastagok a "jattok". A szépen kitervelt részleteket azonban meglehetősen összekuszálja egy váratlan fordulat: Brian fülig szerelmes lesz.

 

Szájhős.tv - Prime, május 27. szombat, 14.55h

Ádám beolvas főnökének, ezért az kirúgja. Judit egy céget irányít, amit társa (Zoli) el akar adni. Új munkahelyén Ádám beolvas a főnöknek, ez felkerül a netre. Ádám és Judit összejönnek. A beolvasó híres lesz, Zoli megkeresi Ádámot, hogy olvasson be főnökének is. Hősünk vállalja, majd rájön, hogy a célpont a lány. Félreértések, ármánykodások eredményeképp az ellenőrzésen elmérgesedik a helyzet, a pár összevesz, mindketten összeomlanak. Kiderül az összeesküvés, a céget az utolsó pillanatban megmentik és újra együtt lesznek.

 

A séf - Paramount Network, május 27. szombat, 15.15h

Egy főszakács abbahagyja éttermi munkáját és gyorséttermi kocsit vásárol, hogy visszaszerezze saját kreativitását, miközben újra egyesíti széthullott családját.

 

Kutyák és macskák - RTL, május 27. szombat, 16.05h

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos.

 

Diszkópatkányok - Moziverzum, május 27. szombat, 17.20h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.

 

Az arany iránytű - Cool, május 27. szombat, 17.35h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

Házibuli 2. – A házibuli folytatódik - Film Mánia, május 27. szombat, 17.55h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...