Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Otthonmaradós naphoz ajánljuk szeretettel.

Ali Baba és a 40 rabló - Film Mánia, június 10. szombat, 8.50h

Ali Baba szegénylegényként éli életét, mígnem véletlenül mesés kincsre lel egy rablóbanda rejtekhelyén, egy barlangban. A rablóbanda által összelopott kincsek között Ali talál egy lámpást, s abban egy évszázadok óta ellustult jótékony szellemet, a Dzsinn-t. Amikor a rablók felfedezik néhány kincsük eltűnését, bosszút akarnak állni. Ali-nak azonban sikerül visszavernie a rablók támadását az elmés és mulatságos Dzsinn segítségével.

 

Gyalog galopp - AMC, június 10. szombat, 9.40h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

 

Winnetou és barátja, Old Firehand - Duna Tv, június 10. szombat, 9.57h

Winnetou és Old Firehand egy mexikói határvárosba tartanak, hogy megkeressék a bűnösöket, akik megtámadták az apacsokat. Kiderül, hogy a helybéliek ugyanattól a bandától szenvednek. Elfogják a bandavezér öccsét, így akarják a városba csalni az ellenséget. Néhány rettegő mexikói megpróbálja megszöktetni a férfit a békesség reményében, ám menekülés közben véletlenül lelövik. A banditák bosszúja immár elkerülhetetlen, ezért Winnetou és Old Firehand megszervezi a város védelmét. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Az istenek a fejükre estek 2. - Mozi+, június 10. szombat, 10.10h

Egy előkelő New York-i hölgy, aki eddig csak könyvekből csodálta Afrika szépségeit, a sivatag fölött kényszerleszállást hajt végre, de egy fa tetején landol. Kényszerpihenője alatt különös állatokkal kerül szorosabb ismeretségbe, közben megismerkedik Xixóval, a busmannal, egy csapat gyerkőccel, néhány orvvadásszal, na meg azokkal a marcona katonákkal, akik időnként túszul ejtik egymást. Mindeközben persze iszonyú hőség van, tűz a nap és bármilyen könnyű is a repülőgép, nem akar lekerülni a fa tetejéről...

 

Grease - Paramount Network, június 10. szombat, 12.40h

A hetvenes évek népszerű sztárjai, John Travolta és Olivia Newton-John, néhány másik kedvelt hollywoodi személyiséggel együtt elhozza a filmvászonra a Broadway egyik legnépszerűbb musicaljét, amiben a Rydell középiskola élete felkavarodik, amikor Danny rájön, hogy a lány, akivel a nyara töltötte a városba költözött.

 

Nő a baj - RTL HÁROM, június 10. szombat, 13.45h

Darren (Jason Biggs) nagy csalódása után meg van győződve róla, hogy soha többé nem lesz szerelmes. Gyerekkori barátaival, J.D.-vel (Jack Black) és Wayne-nel (Steve Zahn) alakít egy zenekart, és Neil Diamond feldolgozásait játszák. Egy nap megismerkedik a gyönyörű Judith-tal (Amanda Peet), aki eléri, hogy a fiú ne találkozzon a barátaival. Mi több, már esküvőről szólnak a pletykák! J.D. és Warren barátjuk érdekében akcióba lépnek: elrabolják Judithot és újra össze akarják hozni barátjukat ifjúkori szerelmével, mielőtt a lány végleg apácának állna.

 

10 dolog, amit utálok benned - Moziverzum, június 10. szombat, 14.20h

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. A csöppet sem szent cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Katet. A terv nem egyszerű, de végrehajtása sokkal bonyolultabb. Újabb szerelmes ifjoncok kerülnek elő, a párok kicsit átrendeződnek, senki nem ért semmit és végül hátha mindenki rátalál arra, akit megérdemel.

 

My Girl - Az első szerelem - Viasat3, június 10. szombat, 14.25h

Vada Sultenfuss életében a halál nagy szerepet játszik, ami rögeszméjévé válik. Az édesanyját elveszítette és az édesapja egy temetkezési vállalkozásból tartja el a családját. Részt vesz egy költészettel ismerkedő nyári kurzuson, hogy elkápráztassa az angol tanárját, akibe szerelmes. Thomas J., a legjobb barátja "mindenre allergiás", de mindvégig kitart mellette, a lány gátlásait figyelmen kívül hagyva. Vada apja felveszi a temetkezési vállalkozásába Shellyt, a sminkszakembert és lassan szerelmes lesz belé. Vada őrjöng dühében és mindent megtesz annak érdekében, hogy szétválassza őket.

 

Pókember 2. - Paramount Network, június 10. szombat, 15h

Peter Parkernek nem egyszerű az élete, egyrészt rosszul alakulnak a szerelmi ügyei, másrészt meg kell küzdenie Otto Ocatviusszal, a zseniális tudóssal.

 

Batman - RTL, június 10. szombat, 15.05h

Bruce Wayne (Michael Keaton), a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, kihasználva a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker (Jack Nicholson) sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t (Kim Basinger), a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s előmerészkednek Gotham bűnözői, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba.

 

Lesz ez még így se! - RTL HÁROM, június 10. szombat, 15.45h

Melvin (Jack Nicholson) a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon (Greg Kinnear) kórházba kerül, és kiskutyája Melvinre marad. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol (Helen Hunt), a csinos pincérnő személyében. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Addams Family - A galád család - SuperTV2, június 10. szombat, 15.55h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Fantomas - AMC, június 10. szombat, 16.35h

Fantomas (Jean Marais), az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Női vonalak - RTL KETTŐ, június 10. szombat, 16.50h

A három nővér, a női magazin tulajdonos Giorgia (Diane Keaton), a partiszervező Eve (Meg Ryan) és a színésznő Maddy (Lisa Kudrow) összegyűlnek mogorva apjuk, Lou (Walter Matthau) közelgő halála miatt, aki egyikükkel sem bánt valami jól. Eve az egyetlen, aki minden fájdalom dacára lelkiismeretesen foglalkozik apja hosszúra nyúló kórházi kezelésével, és mielőtt végleg összecsapnának a feje fölött a hullámok, ki kell találnia, hogyan őrizze meg saját józan eszét, miközben a testvéreivel is meg kell küzdenie, akik a kisujjukat sem mozdítják, hogy segítsenek.

 

Nem látni és megszeretni - Film Mánia, június 10. szombat, 17.20h

Walter Davis egy fontos üzleti vacsorára készül, ám partnere nincsen. Ezért bátyja megszervezi neki a szükséges hölgytársaságot, az ellenállhatatlanul gyönyörű Nadia Gates személyében. Csak egy baj van a hölggyel: egyetlen pohár pezsgőtől vadmacskaként veti magát a hozzá legközelebb eső férfira, ezért fontos, hogy Walter ne hagyja inni. Walter persze nem fogadja meg a komolytalannak tűnő tanácsot, és mire feleszmél, egész élete romokban hever. Ráadásul halálosan beleszeret Nadiába, akinek őrülten féltékeny udvarlója háborút hirdet.

 

Szex és New York - RTL KETTŐ, június 10. szombat, 18.50h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Jelek - Prime, június 10. szombat, 18.50h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.