Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha elmenekülnél egy kicsit a hétvégi feladatok elől.

Csillagkapu - Moziverzum, január 27. szombat, 8.55h

1928-ban, Egyiptomban egy régészeti expedíció különös, kör alakú tárgyra bukkan. A tudósok nem tudják megállapítani a származását, se a rendeltetését, így megoldatlan ügynek nyilvánítják. Hatvan évvel később, az egyiptológus Daniel Jackson merész elmélettel áll elő, mely szerint a titokzatos lelet földönkívüliek által épített, távoli világba nyíló csillagkapu. A szenzációs hír hatására az amerikai kormány elhatározza, hogy Jack O'Neill vezetésével egy sokat próbált katonai alakulatot küld az ismeretlenbe...

 

Nagy zűr kis Kínában - Mozi+, január 27. szombat, 9.20h

Jack Burtont (Kurt Russell), az országutak császárát megkeresi régi barátja, Wang Chi (Dennis Dun) és a segítségét kéri. Wang zöld szemű menyasszonyát ugyanis a gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) emberei elrabolják. Lo Pant kegyetlen átok sújtja: örök életre van ítélve. Akkor és csak akkor lehet belőle újra földi halandó, ha talál magának egy zöld szemű feleséget. Jack Burton és Wang Chi régi barátai, Egg Shen és Wong, mindent elkövetnek, hogy kimentsék a lányt a kínai varázsló kezéből. Az események újabb fordulatot vesznek, amikor kiderül, hogy immár Jack munkaeszköze, a teherautója is az ellenfél kezére jut.

 

Cliffhanger - Függő játszma - Mozi+, január 27. szombat, 11.20h

Gabe Walker a Sziklás-hegységben tevékenykedő mentőosztag tagjaként bármennyire igyekezett, nem tudta megakadályozni egy amatőr hegymászó halálát, és a tragédia miatt önszántából távozott a csapatból. Most, nyolc hónappal a baleset után lelkiismeret furdalástól gyötörten búcsúzni tér vissza a szirtekhez. Miközben barátnője hiába próbálja maradásra bírni, hívást kapnak: egy kis utasszállító gép kényszerleszállásának túlélői kérnek kétségbeesetten segítséget. Walker vonakodva bár, de egykori társával elindul a küldetésére. Az már csak a megérkezéskor derül ki, hogy az utasok egytől-egyig veszélyes terroristák, és a gépen rajtuk kívül még körülbelül százmillió dollárt is szállítottak, ami a leszállás közben három bőröndben lehullott a Sziklás-hegység hatalmas csúcsaira. Senki sem számít rá, hogy útban a jószerével megközelíthetetlen szirtre Gabe pokoli sakkjátszmába kezd, melyben élő emberek a bábuk, a játéktér pedig a hegység halálosan veszélyes meredélye.

 

Aloha - Moziverzum, január 27. szombat, 11.25h

Brian Gilcrest, az ünnepelt hadi-felszereléseket értékesítő vállalkozó Honoluluba utazik, hogy újabb sikereket érjen el a szakmájában. Hawaii azonban nemcsak a munkát nézve bizonyul izgalmas helyszínnek. A férfi találkozik volt szerelmével, akivel újra közelebbi viszonyba kerül. Mindeközben szépen, lassan beleszeret a segítőként mellérendelt Allison Ng vadászpilótába...

 

Részeges karatemester 2. - VIASAT3, január 27. szombat, 12.05h

Néhány mindenre elszánt bűnöző nagyszabású csempészhálózatot épít ki Kínában. Bármit kicsempésznek az országból, amiért megfizetik őket. Egy gátlástalan, semmitől vissza nem riadó angol konzul kihasználja a lehetőséget, és a helybeli tisztviselők mohó közreműködésével megpróbálja kicsempészni a koronaékszereket az országból. Csak egy valakinek, a legendás hősnek, Wong Fei-hungnak (Jackie Chan) van elegendő bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az ősi kultúrát sem tisztelő bűnözőkkel.

 

A mélység titka - Film Mánia, január 27. szombat, 12.20h

Megszakad az összeköttetés az egyik amerikai nukleáris tengeralattjáróval. Még az is lehet, hogy az oroszok keze van a dologban. Fölkutatására a közelben tartózkodó víz alatti olajfúró bázis személyzete kap utasítást. A felszínen eközben nemzetközi válság alakul ki és tovább rontja a helyzetet, hogy akik tisztázhatnák a félreértést, a vihar miatt a mélyben rekednek. Az idő múlik, fogytán a levegő, a tetejébe még különös esemény is történik. Odalent valami olyasmi várakozik némán, amit még nem látott emberi szem. A kutatók egy idegen civilizációra bukkannak.

 

Valami Amerika 2 - TV2, január 27. szombat, 13.15h

A lottónyereménynek hála, Tamás megcsinálhatta a filmjét, ami azonban a várakozásokkal ellentétben nagyot bukott. A három fiú egy képeslap révén Alex nyomára jut, aki most szabadult a börtönből Amerikában és ismét álnéven, ezúttal egy színdarab jogait akarja megszerezni. A fiúk azt remélik, hogy megtalálják Alexet, megveszik előle a jogokat és végre visszaszerzik a hatvan milliójukat, amivel a férfi lelépett. Irány Amerika! Ám természetesen a dolgok megint nem az elképzelések szerint alakulnak. Végül Tamásra vár a feladat, hogy Budapesten rendezze meg a darabot.

 

Forrest Gump - Moziverzum, január 27. szombat, 13.30h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Jákob rabbi kalandjai - Mozi Klub, január 27. szombat, 13.40h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek, és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat…

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, január 27. szombat, 14.50h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

A boldogító talán - SuperTV2, január 27. szombat, 15.20h

Lehet-e barátság férfi és nő között? Talán igen, illetve nem, egészen pontosan csak átmenetileg. Tom vonzó pasi, habzsolja az életet és falja a nőket. Az állandóságot pedig Hannah jelenti a számára. Kettejük érdek- és szexmentes barátsága azonban csak addig tart, míg a jó pajtás hosszabb üzleti útra nem utazik. Kiderül ugyanis, hogy milyen üres Tom élete nélküle, s ő az egyetlen, akit igazán szeret. Rögvest el is határozza, hogy megkéri majd a kezét. Erre viszont beüt a mennykő: a szerelme tárgya azzal érkezik vissza, hogy végre megtalálta az igazit. Tom persze mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt az esküvőt...

 

Apafej - VIASAT FILM, január 27. szombat, 15.20h

A 32 éves Sonny legfontosabb feladatának azt tartja, hogy olyan távolról kerülje el a felnőtt életet, amennyire csak lehetséges. Aztán a sors közbeszól, amikor a barátnője megelégeli idétlenségét, és faképnél hagyja, mire Sonny, hogy imponáljon neki, magára vállalja nősülni készülő barátjának ötéves fiát. Ám lehetetlen életmódján továbbra sem változtat, gyermeknevelési módszerei pedig enyhén szólva is meghökkentőek. Így hamarosan összecsapnak felette az óvodástársak, az idétlen gyerekdalok és az örök kialvatlanság keltette hullámok…

 

Hadak útján - Filmcafe, január 27. szombat, 16.10h

Michael Morpurgo War Horses című regénye alapján, a színpadi adaptációt Nick Stafford készítette el. A "Hadak útján" nem mindennapi utazásra invitálja a nézőket a vidéki Devon mezőin át egészen az első világháborús Franciaország lövészárkaihoz. Ez az erőteljes, mozgalmas és ötletes dráma, rendkívüli találékonyságával különleges élményt nyújt a nézők számára. Az előadásban a lovakat speciális, valós méretben készült bábokat használtak a South Africa's Handspring Puppet Company jóvoltából, amik lélegző, ügető, vágtázó életet visznek a színpadra. A történetből Steven Spielberg nagy sikerű filmprodukciót készített 2012-ben, mely bejárta az egész világot és ismerté tette ezt a fantasztikus regényt.

 

Fekete arany - AXN, január 27. szombat, 16.25h

Háború dúl az Arab-félszigeten az 1930-as években. A két állam vezetője, Nesib emír és Amar szultán végül megállapodik egymással. Az országaik közötti Sárga-övezetet senkiföldjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később a két fiúból délceg ifjú lesz, Saleeh harcos természetű, Auda viszont tudós alkat. Egy nap az emírt meglátogatja egy amerikai. Azt mondja, hogy a földje tele van olajjal, melynek révén olyan gazdag lehet, amiről nem is álmodott. A gond, hogy az olaj a senkiföldjén van.

 

Elrabolva - Prime, január 27. szombat, 16.50h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Egyszerűen bonyolult - SuperTV2, január 27. szombat, 17.30h

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Ráadásul tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd ex-férjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefutnak egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki. A helyzet egyszerűen bonyolult, hiszen Jake-nek csinos, ifjú felesége van, meg egy mostohagyereke. Jane-nek viszont egy félszeg, elvált építész csapná a szelet. A férfi pedig megint belehabarodik a volt asszonyába, akinek az életében nincs igazán helye az exnek...