Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ne rohanj ma sehová, ez a vasárnap szóljon a pihenésről!

Gyorsabb a halálnál - Filmcafe, június 2. vasárnap, 09.05h

Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A coltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

 

Az utolsó király - Film Mánia, június 2. vasárnap, 09.20h

Norvégiában az 1200-as években kegyetlen háborúk dúltak. A történet középpontjában a norvég király törvénytelen fia áll, Hákon, akit a fél királyság holtan akar láni.

 

Vegasi vakáció - AMC, június 2. vasárnap, 10.20h

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és csábítások ördögi központja is. A család minden tagját rabul ejtik a bűnös városban kísértő szerencselovagok. A papa le is ragad egy játékasztalnál, ahol az egész családi vagyont el lehet verni. A veszteségek összehozzák Clarkot egy másik megkopasztott család tagjaival és együtt keresnek kiutat. Ha Las Vegas átverte őket, ők is átverik Las Vegast.

 

Válótársak - Paramount Network, június 2. vasárnap, 10.25h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Nagy a tét, mikor egymással szembe kerülnek a bíróságon, hiszen veszett ügye, még egyiküknek sem volt.

 

Az új világ - Filmcafe, június 2. vasárnap, 11.10h

A tizenhetedik században kezdetét veszi Észak-Amerika angol gyarmatosítása. A telepesek 1607-ben Virginiában megalapítják Jamestown városát. Közöttük van John Smith kapitány is. A fehérek helyzetét nehezítik a mostoha természeti viszonyok. John Smith felfedező útra indul, de az indiánok fogságába esik. A haláltól a törzsfőnök lánya, Pocahontas közbelépése menti meg, a két ifjú között szerelem szövődik. Jamestownba visszatérve John Smith-t megválasztják vezetőnek. Miután az indiánok rájönnek, hogy az angolok nem akarnak eltávozni, harcra készülnek.

 

Babe - RTL HÁROM, június 2. vasárnap, 11.15h

Babe különös teremtés, kismalac létére elvei, mi több, elképzelései vannak, ami cseppet sem vág egybe Hoggett gazda (James Cromwell) szándékaival. Felismerve a sorsában rejlő veszélyt, szövetkezik a helyi birkákkal, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát a farmon. A szeretetreméltó és önmagát pásztorkutyának képzelő kismalac kitanulja a terelés csínját-bínját, ami annyira elnyeri gazdája tetszését, hogy az év terelőversenyére is benevezi. Az Oscar-díjas családi moziban a háziállatoké a főszerep, és nem kis szerep jut a fergeteges egérkórusnak és egy csapat makacs birkának sem.

 

Az aszfalt királyai - Mozi+, június 2. vasárnap, 11.50h

Az igaz történet alapján készült filmben, 1963-ban Henry Ford II, a Ford Motor Company tulajdonosa arra utasítja az alkalmazottait, hogy álljanak elő jobbító javaslatokkal a cég autóit illetően, amivel növelni lehetne az eladásokat. Az alelnök, Lee Iacocca azzal a javaslattal áll elő, hogy készítsenek egy sportkocsit, amivel meg lehetne nyerni a 24-órás francia Le Mans autóversenyt. Erre a feladatra Iacocca felbérli a látnoki erővel bíró autótervezőt, Carroll Shelby-t. Shelby, a vakmerő és brit születésű autóversenyzőt, Ken Miles-t hozza magával a munkához. Ők ketten együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - AMC, június 2. vasárnap, 12.15h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik.

 

Oviapu - Filmcafe, június 2. vasárnap, 13.55h

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil (Jeff Garlin) új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat és feleségeik kényszerülnek munkába állni. Charlie és Phil azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce (Kevin Nealon) segítségére.

 

Roald Dahl: Boszorkányok - Cool, június 2. vasárnap, 14h

Az árván maradt Hero bűbájos nagymamájához (Olivia Spencer) költözik, aki őszintén hisz a boszorkányokban amióta barátnőjét egy banya elvarázsolta. Hero csak rémisztő mesének képzeli az egészet, ám amikor a luxus szálloda báltermében szemtanúja lesz a boszorkányok összejövetelének, megretten. Menekülni azonban nincs ideje, mert a Főbanya (Anne Hathaway) egérré változtatja, ahogy minden gyereket, aki az útjába kerül. Az egérré változott Hero két barátjával és a nagyival elhatározzák, hogy megfékezik a boszorkányokat, akik aljas tervet szőnek.

 

Családban marad - Paramount Network, június 2. vasárnap, 14.20h

Az életvidám Sylvie drámatanárnőként dolgozik a börtönben, ahol megismerkedik élete szerelmével, Michellel. A férfi hamarosan szabadul, és esküvőt terveznek. A nő fiának ez nem tetszik, így mindent megtesz, hogy kiderítse, mire készül az ex-fegyenc.

 

A Jane Austen könyvklub - VIASAT FILM, június 2. vasárnap, 14.45h

Öt nő és egy férfi találkozik időről időre, hogy megvitassa a kiváló írónő, Jane Austen műveit. A napjaink Kaliforniájában élő klub tagjai lassan ráébrednek arra, hogy bár két évszázad eltelt azóta, és egy óceán választja el őket Angliától, a népszerű írónő regényeinek hősei, Emma, Mr. Darcy és a Bennet-lányok valójában ugyanolyan problémákkal, szívfájdalmakkal és érzésekkel küszködnek, mint ők. Az elvált Sylvia, az idősödő Bernadette, a félrelépésről fantáziáló Prudie és a többiek a könyvekből és egymásból merítenek vigaszt, erőt és bölcsességet.

 

Tucatjával olcsóbb 2. - SuperTV2, június 2. vasárnap, 14.45h

Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingeznek. Kettejük csatájába pedig mindkét család beleavatkozik...

 

Forrest Gump - TV2, június 2. vasárnap, 14.50h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Honey - Filmcafe, június 2. vasárnap, 15.45h

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, szexis, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani.

 

Jack Hunter - A fáraó sírja - Film Mánia, június 2. vasárnap, 15.55h

Jack Egyiptomban ismét találkozik Nadjával és kotnyeles szír segítőjükkel, Tariq-kal. Követik a rendelkezésre álló nyomokat, hogy megtalálják Akhenaton fáraó rejtett sírhelyét, mielőtt hataloméhes kalandorok kezébe kerülnének Ugarit elveszett kincsei. Az odavezető út tele van veszélyekkel és nehéz akadályokkal. Sokan szeretnék megszerezni maguknak a rendkívüli hatalommal bíró ókori ereklyéket és nem riadnak vissza erőszak alkalmazásától sem céljaik eléréséhez. Jacknek, Nadjának és Tariq-nak régi ellenségükön, Lettermanon kívül meg kell küzdeniük a korrupt egyiptomi rendőrökkel és egy titokzatos ellenféllel is.

 

Garfield - Moziverzum, június 2. vasárnap, 15.55h

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Ám egyik nap Jon beállít egy szeretni való, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért amikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép...

 

Nim szigete - Paramount Network, június 2. vasárnap, 16.30h

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni.

 

Képlet - Filmcafe, június 2. vasárnap, 17.45h

Egy iskolai avatóünnepségén elteszik a gyerekek jövőről készült rajzait egy időkapszulába, köztük azt is, amelyik véletlenszerűnek tűnő számsorokat tartalmaz. A kislány elmondása szerint láthatatlan emberek suttogták neki a számokat. Ötven évvel később a kislány által írt számok Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerülnek, aki megmutatja azt az apjának, a híres asztrofizikusnak. John Koestler (Nicolas Cage) megdöbbenve fedezi fel, hogy a számok dátumokat jelentenek, amelyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelzik az elmúlt ötven évben. A számsort összeállító kislány lánya, Diana (Rose Byrne) segítségével John Koestler versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a végső katasztrófát, az apokalipszist, ami előre elrendeltetett. Alex Proyas filmje.

 

A Minden6ó - AMC, június 2. vasárnap, 17.50h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

A testőr - Film Mánia, június 2. vasárnap, 17.55h

Pete Garrison ügynök felel a First Lady biztonságáért. Egyik társa bizalmas információt szeretne közölni vele, mielőtt azonban erre sor kerülne, a férfit holtan találják. Az ügy felderítését David Breckinridge-re, Garrison egykori pártfogoltjára és barátjára bízzák. Nemrég ugyanis összerúgták a port, mivel a férfi azt hiszi, hogy Garrison-nak viszonya van az ő volt feleségével. A főiskola befejezése után így Breckinridge csapatába kerül Jill Marin, az ambiciózus ügynöknő. Amikor kiderül, hogy az elnök ellen merénylet készül, rájönnek, hogy áruló van a titkosszolgálat munkatársai közt. A gyanú pedig egyértelműen Garrison-ra terelődik?