Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Hangolódj a jövő hétre filmnézéssel az ősz első vasárnapján!

A gömb - Filmcafe, szeptember 1. vasárnap, 8.05h

A Csendes-óceán mélyén egy ismeretlen eredetű, 300 éves űrhajót találnak. Négy fős tudóscsapatot küldenek le a víz mélyére, hogy kiderítsék, van-e élet a hajón. Amikor leereszkednek a mélységbe, egy hatalmas fémgömbre bukkannak, amiről hamarosan kiderül, hogy a jövőben, 2048-ban készült Amerikában. A tudósok behatolnak az űrhajóba, ám nem is sejtik, mi vár rájuk, ahogy azt sem, milyen emberként térnek majd vissza - ha egyáltalán visszatérnek.

 

Alfa Rómeó és Júlia - Magyar Mozi TV, szeptember 1. vasárnap, 10.55h

A csinos doktornő beleszeret páciensébe, akit ráadásul ő ütött el az autójával. A fiatal, jóképű betegen olyan műtétet hajtanak végre, amelyet eddig csak egy kutyán próbáltak ki. Aggodalomra csupán az ad okot, hogy a műtét óta Laci kutya egyáltalán nem mutat érdeklődést a női nem iránt...

 

Nagypapa hadművelet - Film+, szeptember 1. vasárnap, 12.50h

A kis Peter (Oakes Fegley) boldog arcáról hamar lefagy a mosoly, amikor megtudja, hogy szeretett nagyapja, Ed (Robert De Niro) miatt fel kell költöznie a hátborzongató padlásszobába. Mivel mindennek van egy határa, szeretet ide vagy oda, régi birodalma visszaszerzése érdekében kénytelen a nagyfaternak hadat üzenni. Peter a barátai segítségével elképesztő terveket eszel ki, hogy meggyőzze a nagyapát a szoba átadására. De a könnyű prédának tűnő papa keményebb, mint amilyennek látszik, és visszavág.

 

Kísérleti gyilkosság - Filmcafe, szeptember 1. vasárnap, 13.10h

Fiatal nő holttestére bukkannak egy kaliforniai kisváros melletti erdőben. Az ügyet a tapasztalt gyilkossági nyomozó és specialista, Cassie Mayweather (Sandra Bullock) kapja, és vele egy új társat is Sam Kennedy (Ben Chaplin) személyében. Az ügy kapcsán olyan gyilkosokkal találják szembe magukat, akik nem kegyetlenségből ölnek. Nem akarnak pénzt, bosszúvágy sem hajtja őket. Egyetlen céljuk, hogy bebizonyítsák: a tökéletes bűntény elkövethető, ha zseniálisan kitervelik azt.

 

Oltári nő - Prime, szeptember 1. vasárnap, 14.05h

Ike Graham egy New York-i lapnál dolgozik. Az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, amikor éppen nincs semmi ötlete, hogy miről is írjon, visszavonul kedvenc kocsmájába \"gondolkozni". Itt hall egy Maggie nevű lányról, aki valahol vidéken él, és látszólag boldog, de amikor megkérik a kezét, hirtelen elretten a férjhez ménestől. Ike megírja egy cikkben Maggie történetét, aki már három vőlegényt hagyott ott az oltárnál, majd Hale-ba utazik, hogy személyesen is megismerje a nőt. Maggie-t nagyon feldühíti a cikk, ezért azt tervezi, hogy bosszút áll a szerzőjén…

 

Segítség, apa lettem! - VIASAT FILM, szeptember 1. vasárnap, 14.05h

Jack Campbell egy Wall Street-i nagymenő, karrierje csúcsán. Nagystílű, rohanó életmódja azonban egyik pillanatról a másikra drasztikus fordulatot vesz egy havas karácsonyi éjszakán, amikor akaratlanul részesévé válik egy fegyveres rablásnak. Meglepetésében, hirtelen jött bátorságával lefegyverzi a rablót, majd hazafelé indul... Másnap reggel, Jack egy New Jersey külvárosában lévő hálószobában ébred Kate mellett, akibe még egyetemista korában volt szerelmes, és akit a karrierje miatt hagyott el. Amikor két gyermekük, valamint a család kutyája beront a hálószobába, a teljesen megzavarodott és pánikba esett Jack kétségbeesetten rohan vissza Manhattan-be, megszokott életébe. Itt azonban újabb kellemetlen meglepetés éri. Rá kell ébrednie, hogy korábbi élete nem létezik többé. Se lakás, se iroda, se megszokott barátok. Senki sem ismeri fel többé. Kénytelen tehát visszatérnie New Jersey-be, és megpróbálkozni azzal az élettel, ami akkor várt volna rá, ha annak idején nem hagyta volna el Kate-et. Lassan, lassan megszokja a számára idegen külvárosi életet, és kezdi egyre jobban érezni magát új szerepében, mint szerető férj és apa. A kísértés azonban hamarosan újra utoléri Jacket, és ismét választania kell: egy fantasztikus állás a Wall Street-en, vagy a család, akiket imád.

 

Libabőr - RTL HÁROM, szeptember 1. vasárnap, 14.20h

Zach (Dylan Minnette) édesanyjával új városba költözik, szomszédjuk a Libabőr sorozat híres írója, R. L. Stine (Jack Black) lesz. A srác összebarátkozik R. L. Stine lányával, és a segítségével beszökik az író dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. Zach viszont véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fogniuk, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók, mielőtt túl késő lesz.

 

Elhurcolva - Filmcafe, szeptember 1. vasárnap, 15.35h

Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének - és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

Carter edző - AXN, szeptember 1. vasárnap, 15.55h

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket... Az igaz történet alapján készült Carter edző az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter lélekemelő története. Cartert az egekig magasztalták és a sárba döngölték egyszerre, amikor belekerült a hírekbe azzal, hogy az egész veretlen csapatot a kispadra küldte, gyatra tanulmányi eredményük miatt. A kaliforniai Richmondban játszódó cselekmény az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja; arról szól, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön, és igen, még a kosárlabdán is.

 

Ip Man 4: Finálé - Film Mánia, szeptember 1. vasárnap, 16.05h

Egy hongkongi emigráns harcművészeti iskolát alapít, és meglovagolva a Bruce Lee-hisztériát, a sportágat népszerűsítő könyvet ad ki, mely azzal kecsegtet, hogy meg lehet belőle tanulni az eredményes önvédelmet és a harc alapjait. Csakhogy miután egy fegyverbolt tulajdonosának fia életét veszti, mert azt hitte, hogy a könyvekből meg tud tanulni küzdeni, és ezért rátámadt egy csapat kisstílű gengszterre, a fegyverboltos a hongkongi férfin akar bosszút állni. Az emigránsnak minden tudására szüksége lesz, ha túl akarja élni.

 

Bazi nagy francia lagzik 3. - SuperTV2, szeptember 1. vasárnap, 16.10h

Miután a nagyon előkelő és mélyen vallásos Verneuil família két leánya férjhez ment két más vallású férfihoz, a teremtett szituáció nem kevés fejtörést okozott a családok idősebb tagjai számára, sőt. Az ellentétek tovább bonyolódnak…

 

Éjsötét árnyék - RTL HÁROM, szeptember 1. vasárnap, 16.25h

1752-ben a Collins család kivándorolt Amerikába. Meggazdagodtak, és egy várost építettek Maine Államban, ami a nevüket viseli. Húsz évvel később Barnabas (Johnny Depp) vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Elkövet azonban egy hibát, összetöri egy boszorkány (Eva Green) szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabas véletlenül kiszabadul a sírjából. A férfi visszatér a birtokára, és találkozik a számára rendkívül különös viselkedésű utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.

 

Kémek, mint mi - Prime, szeptember 1. vasárnap, 16.30h

Az amerikai nemzetvédelem arra a következtetésre jut, hogy az oroszok készülnek valamire. Hogy igazi felderítési akciójukat leplezzék, úgy döntenek, álkémeket vetnek be. Két jelentéktelen hivatalnokra esik a választásuk: Emmett Fitz-Hume (Chevy Chase) és Austin Millbarge (Dan Aykroyd), a két esetlen figura kapja a megbízást. A furcsa páros egynapos kiképzésen vesz részt, s másnap már Pakisztánban találják magukat, ahol vérszomjas orosz kémek várják a kőkemény amerikaiakat.

 

Két hét múlva örökké - Cool, szeptember 1. vasárnap, 16.45h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

A magas ősz férfi társat keres - Mozi Klub, szeptember 1. vasárnap, 16.50h

A 75 éves Pierre (Pierre Richard) örömmel fedezi fel az online társkereső oldalakat, és egy hirtelen ötlettől vezérelve az unokája barátjának, Alexnek (Yaniss Lespert) a profilképét felhasználva létrehoz egy profilt. Hamarosan megismerkedik a gyönyörű Florával (Fanny Valette), aki lenyűgözve a férfi stílusától valódi randira hívja.

 

Cowboyok és űrlények - Filmcafe, szeptember 1. vasárnap, 17.40h

Különös idegen bukkan fel, rejtélyes bilinccsel a csuklóján a vadnyugati kisvárosban. A helybéliek nem szívlelik a jövevényt, aki semmire sem emlékszik a múltjából. mindenki fél a város kiskirályától, Dolarhyde ezredestől. Egy napon félelmetes, földön kívüli fosztogatók támadják meg a várost, és emberek sorát ragadják magukkal a magasba. Kiderül, hogy az idegen az egyetlen, akire számíthatnak. Dolarhyde kénytelen összefogni az emlékezetét lassan visszanyerő revolverhőssel, együtt indulnak az elraboltak felkutatására.