Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Advent negyedik vasárnapján kijár mindenkinek a pihenés!

Batman visszatér - Viasat6, december 19. vasárnap, 10.40h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

Dobjuk ki anyut a vonatból! - Film Mánia, december 19. vasárnap, 10.55h

Owen a moziban, Hitchcock klasszikusa, az Idegenek a vonaton megtekintése közben döbben rá, hogy akár ő is nyugodtan elkövethetné a tökéletes gyilkosságot. Ilymódon megszabadulhatna édesanyjától, aki minden otthon töltött pillanatát pokollá teszi. Mert hát a kedves mama egy igazi szörny, aki okkal, ok nélkül, ám mindig elviselhetetlen fejhangon utasítja rendre egyetlen fiacskáját. Owen eddig csak képzeletben játszott el a gondolattal, hogy lúgot kever Anyu üdítőjébe, vagy fülön szúrja a szabóollóval. Most pedig már csak egy tettestársra van szüksége, akivel, a filmen látott minta szerint áldozatot cserélve elkövethetik egymás gyilkosságát.

 

Az arany bűvöletében - Film Mánia, december 19. vasárnap, 12.45h

Pierre Augagneur (Jean-Paul Belmondo) a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett és legjobb katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát. A német hadsereg előrenyomulása miatt Tunéziában az ott elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését kell a légiónak elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt véghez kell vinnie. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk.

 

Van az a pénz, ami megbolondít - Filmcafe, december 19. vasárnap, 12.45h

Bridget túl az ötvenen, a kertvárosi, jómódú, középosztálybeli nők életét éli. Gyerekei már felnőttek, ő évtizedek óta háztartásbeli. Sajnos több mint egy éve már a családfenntartó férje is munkanélküli, és elfogytak a tartalékaik. Ami még nem lenne nagy baj, de az elmúlt egy évben nem változtattak költekező életmódjukon, így teljesen eladósodtak. Dobra kerül a szép ház, oda az eddigi életük. Bridget állást keres, és mivel filozófia szakos diplomája semmit sem ér a piacon, takarítónőként helyezkedik el. Igaz, nem akárhol, az állami pénzverdében. A munkahely rendkívül termékenyen hat Bridget gondolkodására, és hamar rájön, hogy tudna pénzt szerezni. Ráadásul társakat is talál hozzá.

 

Meglesni és megszeretni - RTLII, december 19. vasárnap, 13.45h

Sam (Matthew Broderick) egy kisvárosban él, csillagász és született álmodozó. Maggie (Meg Ryan) New York-i, fényképész és végtelenül cinikus. Egymás tökéletes ellentétei, akiknek mégis akad egy közös vonásuk: mindketten eszeveszetten szerelmesek. A baj csak az, hogy választottjaik nem elég, hogy nem viszonozzák érzelmeiket, hanem éppen most hagyták el mind a kettejüket, méghozzá egymásért. Már össze is költöztek és boldogan élnek New York egyik divatos negyedében. Sam mindent megtenne, hogy visszaszerezze Lindát (Kelly Preston), gyermekkori szerelmét, Maggie pedig mindent el akar követni, hogy bosszút álljon Antonon (Tcheky Karyo), egykori vőlegényén. Akkor találkoznak először, amikor mindketten felderítő útra indulnak, hogy kiderítsék hogyan él nélkülük volt szerelmük. Maggie rábeszéli a vonakodó Samet, hogy ha vissza akarja szerezni Lindát, meg kell keseríteniük a turbékoló pár életét. A bosszúhadjárat elkezdődik.

 

Szerepcsere - Prime, december 19. vasárnap, 14.15h

Billy Ray Valentine kisstílű szélhámos a gettóból, Lewis Winthorpe III pedig a Wall Street-i Duke Testvérek cég tehetős befektetési tanácsadója. A Duke testvérek fogadást kötnek, hogy a született vesztes Valentine lehet-e olyan sikeres üzletember, mint Winthorpe, ha megfelelő környezetbe kerül, illetve az öntelt Winthorpe elveszítheti-e mindenét és bűnözővé válhat-e, ha fordul a kocka. A két Duke intézkedik, hogy ez megtörténjék. Ily módon Valentine lesz a cégnél az aranyifjú, Whinthorpe pedig pillanatok alatt az utcán találja magát. A két fickó aztán egyszer összetalálkozik, és megpróbálnak rájönni, ki teszi ezt velük, és végül akcióba kezdenek, hogy kidolgozzák saját tervüket a visszavágásra...

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - SuperTV2, december 19. vasárnap, 14.25h

Az Addams család most a megszokottnál is egy kicsit furcsább lett… Amikor Gomez és Morticia egy új tagot üdvözölhetnek az Addams háztartásban Pubert-et, a pihe-puha, ennivaló, bajuszos kisbabájukat akkor ez szerelem első látásra. Fester eközben teljesen belezúg a kéjsóvár dadusba, Debbie Jilinsky-be, Wednesday és Pugsley azonban rájönnek, hogy a nő egy fekete özvegy típusú gyilkos, aki a halott férjei gyűjteményébe szeretné betenni Fester-t is. A család jövője még kilátástalanabbá válik, amikor a mihaszna dada hozzámegy Fester-hez, és elküldi a gyerekeket nyári táborba. De Wednesday tarsolyában még mindig van egy-két hasznos dolog…

 

Hintónjáró szerelem - Duna Tv, december 19. vasárnap, 14.35h

A Balaton-parti kis faluban Peczöliék az egyetlenek, akik nem léptek be a szövetkezetbe. Ráadásul a szövetkezet vezetői azzal idegesítik Peczölinét, hogy mindenhová hintón járnak. Miközben a család és a tsz között viszály dúl, Vilma, Peczöli lánya és Berci, a tsz elnök fia egymásba szeretnek…

 

A hét mesterlövész - AMC, december 19. vasárnap, 15.15h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Viasat3, december 19. vasárnap, 15.45h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Az utazó - AXN, december 19. vasárnap, 16.55h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

A titkos ablak - Sony Movie Channel, december 19. vasárnap, 16.55h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Terhes társaság - Film+, december 19. vasárnap, 18.30h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.