Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

A Nagy Vasárnapi Semmittevéshez adunk egy kis muníciót.

A Herceg haladéka - RTLII, január 16. vasárnap, 8.45h

Alidára (Szabó Gabi), a negyven körüli modellre egy utcai rabló rálő, de még mielőtt a golyó a nő szívébe fúródna, valami hihetetlen dolog történik vele. Megjelenik a pokol hercege (Gáspár Tibor), aki felajánlja Alidának, hogy egy percre visszakaphatja az életét. Ha ezalatt a perc alatt bárkit rá tud venni, hogy haljon meg helyette, akkor megmenekül. De vajon ennyi idő alatt, kit lehet meggyőzni?

 

Beverly Hills-i zsaru - Mozi+, január 16. vasárnap, 10h

Axel Foley olyan rendőr, aki mindig bajba keveredik. Különösen akkor, amikor nem tudja megtagadni természetét és a Detroit-i rendőrségen állandóan összetűzésbe kerül a főnökével. A főnök legfőbb gondja Foley-val kapcsolatban az, hogy a zsaru szinte soha sem tartja magát a kiadott utasításokhoz, hanem sokkal inkább a saját elképzelései szerint végzi dolgát. Igaz, így is sikeresen! Egy napon megölik az egyik legrégebbi barátját a Los Angeles-i Beverly Hills-ben. Foley pedig nem tehet mást, odarepül és elkezdi a nyomozást…

 

Tucatjával olcsóbb - Moziverzum, január 16. vasárnap, 11.15h

A Baker család nem nevezhető átlagos famíliának: a szülők mellett tizenkét gyerekből, két kutyából, néhány állatból, pár futó vendégből és örökös botrányból áll. Az őrület tetőfokára hág, amikor az anya állást vállal és az apa marad otthon, hogy vigyázzon a lurkókra. De hamarosan rájön, hogy egyszerre legfeljebb egy dologra tud vigyázni: saját magára. Mert a tucatnyi pajkos gyerek végtelen számú veszélyt rejt számára. Az apa minden csapdába beleesik, minden tréfának felül, minden versenyben alulmarad és közben többnyire el is találja valami...

 

Alfie - Paramount Network, január 16. vasárnap, 12.40h

A klasszikus, 1960-as eredeti film stílusos, modern változata. Egy filozofikus nőcsábász (Jude Law) humoros, szexi, gyakran megható története, aki kénytelen újragondolni látszólag gondtalan életét.

 

A takarítógép - Filmbox, január 16. vasárnap, 12.45h

Benoit és Charles, a két tinédzserfiú szeretne egy kis zsebpénzhez jutni a nyár folyamán, ezért úgy döntenek, hogy alapítanak egy háztakarító-brigádot. Az üzlet akkor indul be igazán, mikor az unatkozó Marie is csatlakozik hozzájuk: a trió nagy népszerűségre tesz szert a környéken, egyik megbízás követi a másikat, és gyűlik a pénz, de egyszer aztán minden jónak vége szakad, mikor a "céget" belső viszályok _ féltékenység, irigység, lázadás és szerelmi kálvária dúlja fel.

 

Szerelem a végzeten - TV2, január 16. vasárnap, 13.15h

1990 telének egy, az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar. Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást _ kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsukat?

 

A Noszty fiú esete Tóth Marival - Duna Tv, január 16. vasárnap, 14.15h

Noszty Feri (Mécs Károly) váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé, Vilmát, Feri húgát adják férjhez egy vagyonos emberhez. De Ferit ez már nem menti meg, le kell mondania tiszti rangjáról. Ugyan szolgabírói állást kap, de ez a jövedelem nem elégíti ki a fiatalember igényeit. Nem marad más hátra, mint egy jó házasság, és a hatalmas hozomány… Mikszáth Kálmán a magyar irodalom egyik meghatározó és rendkívül népszerű alakja. A film alapjául szolgáló, azonos című művét többször is megfilmesítették. Először a harmincas években, Székely István rendezésében.

 

Arthur király - A kard legendája - RTL Klub, január 16. vasárnap, 15.10h

A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Ambíciózus bandavezérként nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben. Ám amikor bajba kerül és kihúzza a sziklába döfött kardot, fény derül a származására. Az Excalibur ereje teljesen megváltoztatja az életét, egy titokzatos szépség, Guinevere (Astrid Berges-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. Hamarosan készen áll arra, hogy visszavegye a királyságát, és a kard segítségével egyesítse népét, amely felett a trónbitorló zsarnok, Vortigern (Jude Law) uralkodik.

 

A Pogány Madonna - Mozi+, január 16. vasárnap, 16.50h

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégis csak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül _ Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével _ persze felgöngyölíti a bűnügyet...

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.