Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha jó filmeket néznél vasárnap, nem is kell végigböngészni a tévéműsort, mi kigyűjtöttük neked a legjobbakat.

Mielőtt felkel a Nap - RTLII, február 13. vasárnap, 10.30h

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkedik össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba, és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk...

 

Alibi.com - Filmcafe, február 13. vasárnap, 11.15h

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.

 

Mellékhatások - Film Mánia, február 13. vasárnap, 11.45h

Emily tökéletesnek hitt élete összeomlik, amikor a férje börtönbe kerül. Négy évvel később szabadul, ám Emily képtelen örülni ennek, depresszióba esik. Az öngyilkossági kísérletét követően az asszony felkeresi Jonathan Banks pszichológust, azt remélve, hogy majd segít rajta. A kezelések ellenére Emily állapota tovább rosszabbodik. Dr. Banks ekkor új gyógyszert ír fel neki, ám annak mellékhatásaként Emily alvajárás közben megöli a férjét. Mindez megingatja Dr. Banks praxisát, aki nyomozni kezd az ügyben.

 

Csajok Monte Carlóban - RTLII, február 13. vasárnap, 12.40h

Néhány vagány amerikai csaj egy párizsi vakációval szeretné megünnepelni a gimi befejezését. A nagy kaland azonban nem egészen úgy alakul, ahogy azt Grace, a legjobb barátnője, Emma és a nyafka féltestvére, Meg elképzelték. Ám egy napon Grace-t összetévesztik az elkényeztetett brit örökösnővel, és ezzel minden megváltozik. A lányok kapva kapnak az alkalmon. A helyzetet kihasználva a gazdag arisztokraták életét élik. Végül a Riviéra gyöngyszemén, Monte-Carlóban kötnek ki, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részük.

 

Földre szállt boszorkány - Sony Movie Channel, február 13. vasárnap, 12.40h

Isabel normális, egyszerű és hétköznapi életet szeretne élni. Mindennapos történet, mondaná az ember, ám Isabel boszorkány. A lány hátat fordít a boszivilágnak és halandók közé költözik. Persze a váltás nem megy zökkenők nélkül, a varázslást nem lehet egyik napról a másikra elfelejteni. Az élet más meglepetéseket is tartogat számára, Isabel véletlenül egy televíziós sorozat sztárja lesz.

 

A Jaguár - Filmcafe, február 13. vasárnap, 13.05h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

Szerelem a Fehér Házban - TV2, február 13. vasárnap, 13.20h

A liberális Andrew Shepherd, az Egyesült Államok elnöke immár három éve ül az elnöki székben, s most készül az új választásokra. A kampányidőszakban Sheperd megismerkedik egy felettébb vonzó és intelligens nővel, Sydney Ellen Wade-del, aki környezetvédelmi aktivista, s mélyen megveti a politikát. Andrew mégis úgy dönt, hogy ezért a szerelemért minden következményt vállal. Persze a várt és nem várt következmények sem maradnak el _ a republikánus tábor ugyanis támadásba lendül...

 

Bazi rossz Valentin-nap - SuperTV2, február 13. vasárnap, 14h

A manhattani virágbolt tulajdonos, Genevieve Gernier sajátos és szigorú randiszabályokat követ: összesen öt alkalommal találkozik egy férfival, hogy elkerülje az esetleg kialakuló kötődést, s így a csalódást és a fájdalmat. Amikor jóképű, kedves Greg Gatlin megveszi a közeli éttermet, azonnal megtetszenek egymásnak. Találkozni kezdenek, és az ötödik randevú után Genevieve úgy érzi, mégsem jó a maga kreálta szabály. Lehet, hogy felül kéne írnia szerelmi filozófiáját?

 

Fűszer és csemege - Duna Tv, február 13. vasárnap, 14.25h

Letűnt világról, egy pesti kereskedőcsalád életéről szól a Csathó Kálmán színdarabja nyomán készült film. Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe, ám fia szégyelli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdeklik. Az öreg jobb keze, a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Mácsi Márton. Amikor az öreget szélütés éri, Márton megmenti a könnyelmű és eladósodott fiútól a boltot, ráadásul feleségül veszi Vilmát, Puskás Aladár szép leányát is…

 

Mint a hurrikán - RTLII, február 13. vasárnap, 14.55h

Megvolt a legénybúcsú, és Ben (Ben Affleck) New Yorkból útnak indul Savannah-ba, hogy oltár elé vigye szíve választottját, és kimondja a boldogító igent, elkötelezze magát egy életre. Ő a legboldogabb ember a világon, mert még nem sejti, hogy egy valóságos természeti katasztrófa tart felé. Sőt, már itt is van, épp most ült le mellé a repülőn. Úgy hívják, Sarah (Sandra Bullock), és egy őrjítően csinos és elsöprő erejű nő alakját öltötte fel.

 

Last Vegas - RTL Klub, február 13. vasárnap, 15.25h

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billyt eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén.

 

Életem NAGY szerelme - TV2, február 13. vasárnap, 15.50h

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével. Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta az elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva...

 

Mélyütés - SuperTV2, február 13. vasárnap, 18h

Billy Hope (Jake Gyllenhaal) sikeres bokszoló, karrierje csúcsán van. Azonban amikor elveszti a feleségét egy tragikus balesetben, kislányát pedig elveszi tőle a gyámügy, súlyos és mély depresszióba zuhan. Ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni, Tick Williams (Forest Whitaker) edzőhöz fordul, hogy ismét képes legyen ringbe szállni...

 

A csendes amerikai - Film Mánia, február 13. vasárnap, 18.05h

Egy fiatal amerikai orvos, Alden Pyle (Brendan Fraser) 1952 őszén a forrongó Vietnamba érkezik. Nagy lelkesedéssel lát neki küldetésének, hogy gazdasági segély-programjával segítse a szabadságáért harcoló vietnami népet. Saigonban találkozik és összebarátkozik a London Times tudósítójával, Thomas Fowlerrel (Michael Caine). Rövidesen azonban elbűvöli és valósággal rabul ejti Fowler fiatal vietnami szeretője, Phuong (Do Thi Hai Yen), aki épp olyan gyönyörű, egzotikus és titokzatos, mint maga Vietnam. A három ember elsöprő erejű, viharos szerelmi háromszögbe sodródik, mely meglepő felfedezésekhez, s végül gyilkossághoz vezet.

 

Az eltakarítónő - AMC, február 13. vasárnap, 18.20h

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.