Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi semmittevés esetére.

Angyalok városa - Filmcafe, május 29. vasárnap, 10.25h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Furcsa pár 2. - Paramount Network, május 29. vasárnap, 10.40h

Jack Lemon és Walter Matthau visszatérnek, mint az összeférhetetlen Felix Unger és Oscar Madison. A New York-i apartman korábbi két lakója, Felix és Oscar most egy szűkös autóban találja magát, miközben egy esküvőre tartanak Los Angelesből San Malina felé.

 

Százkarátos szerelem - RTLII, május 29. vasárnap, 10.55h

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, és bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Vakmerő tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát...

 

Az élet szép - Film Mánia, május 29. vasárnap, 12.10h

Roberto Benigni, aki a világ egyik leghíresebb vígjátékkészítője, merész vállalkozásba fogott, hiszen ezen filmje, Az élet szép, romantikus darab a fasiszta uralom alatti Olaszországból. A történet a nevetés és a képzelet erejéről szól, amely megindítja a szívet és megerősíti a lelket. 1938-ban járunk, amikor a szeretetreméltó, álmodozó Guido _ a növekvő rasszizmus és szűklátókörűség közepette _ beleszeret visszafogott tanárnőjébe, Dorába. A csodaszép lány azonban egy helyi náci tiszt menyasszonya, Guidot pincérként látjuk viszont az eljegyzésen. Mindent elkövet, hogy a lányt bánatos jövőjétől eltérítse... Meseszerű szerelmi történet kezdődik. Öt év múlva Guido és Dora házasok és született egy fiuk, Giousé is. A politikai légkör egyre romlik, végül Guidot, aki félzsidó, táborba viszik családjával együtt. Az apa, hogy túlélhesse a borzalmakat, és hogy fiát minél jobban megkímélje, azt találja ki, hogy az egész, ami körülveszi őket tulajdonképpen egy nagy játék, amelyben a rabok a versenyzők és az őrök a játékvezetők. Benigni az önfeláldozás, a szeretet és a védelmezés filmjét készítette el. Komikusi képességei és chaplini stílusa igen élvezetessé teszik az alkotást, amely mindazonáltal megrázóan drámai módon mutatja be a fáradhatatlan emberi lélek küzdelmeit. Az élet szép rendkívüli élményt kínál.

 

Dan és a szerelem - Filmcafe, május 29. vasárnap, 12.45h

A megözvegyült Dan Burns (Steve Carrell) rendkívül népszerű és sikeres gyereknevelési tanácsadó egy újságnál. Otthon azonban nehezen boldogul három lányával, akikkel egyre több a probléma. A nagy családi összejövetel sem könnyíti meg a helyzetét. A család unszolására a helyi könyvesboltban megismerkedik a csinos és energikus Marie-val (Juliette Binoche), és rögtön egymásba habarodnak. Ám hamarosan kiderül, hogy a nő az öccse, Mitch (Dane Cook) új barátnője. Csak idő kérdése, hogy mikor tör ki a botrány.

 

Hulk - Mozi+, május 29. vasárnap, 13.55h

Bruce Banner egy kiváló tudós, a legkorszerűbb géntechnológia a területe, ám ragyogó tudományos pályája és nyugodt élete fájdalmas múltat rejt…Egykori barátnője és hozzá hasonlóan tehetséges munkatársa, Betty már feladta, hogy áttörjön a férfi zárkózottságának falán, és beletörődött, hogy mindössze érdeklődő szemlélője marad visszavonult életének. Egy váratlan esemény azonban mindent megváltoztat! Banner korszakos kutatásainak egyik kísérlete során ugyanis egy figyelmetlenség kritikus helyzetet teremt, és Bruce-nak a másodperc tört része alatt kell cselekednie. Hősies tette megment egy életet, és látszólag ő is sértetlen marad, holott testét halálos dózisú gammasugárzás éri. Valami azonban mégis történt…Megmagyarázhatatlan tünetek…Eszméletvesztések…A félresikerült kísérlet váratlan, káros utóhatásai. Banner egyfajta jelenlétet kezd érezni magában, egy idegent, aki azonban mégis ismerősnek tűnik: veszélyes, de valahogy vonzó is...Az Oscar-jelölt Ang Lee egy kasszasiker forradalmi vizuális trükkjeivel ötvözte rendezői varázserejét, hogy életre keltse ezt a klasszikus Marvel képregény-szuperhőst!

 

Fűszer és csemege - Duna Tv, május 29. vasárnap, 14.20h

Letűnt világról, egy pesti kereskedőcsalád életéről szól a Csathó Kálmán színdarabja nyomán készült film. Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe, ám fia szégyelli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdeklik. Az öreg jobb keze, a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Mácsi Márton. Amikor az öreget szélütés éri, Márton megmenti a könnyelmű és eladósodott fiútól a boltot, ráadásul feleségül veszi Vilmát, Puskás Aladár szép leányát is…

 

Egy bébiszitter naplója - Paramount Network, május 29. vasárnap, 14.20h

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa meg, vagy saját vágyait kövesse. A sors egy váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: egy ötéves kisfiú dajkálását.

 

Önkívület - Filmcafe, május 29. vasárnap, 14.40h

Damian (Sir Ben Kingsley), a dúsgazdag, nagy tiszteletben álló építész fényűző élete közel sem olyan tökéletes, mint elsőre látszik. Halálos betegséggel küzd, és napjai meg vannak számlálva. De talán nincs veszve minden számára. Egy nap egy különleges kutatásokat végző intézet, a Phoenix Biogenic embere (Matthew Goodie) felajánlja Damiannek, hogy ha szeretne tovább élni, radikális eljárással áthelyezik a tudatát egy fiatal, egészséges alanyba. Az üzletember igent mond az ajánlatra, és hamarosan új és fitt testben ébred (Ryan Reynolds). A középkorú, tapasztalt Damian ettől kezdve nagy kanállal eszi az életet: csinos nők, luxusautók és szórakozás töltik ki a hétköznapjait. Eleinte _ mert a halhatatlanságnak ára van. Miután a gazdatest emlékei kezdenek a felszínre törni, Damian nyomozásba kezd, hogy kiderítse, kinek is vette át a helyét. Csakhogy azok, akiknek az újjászületését köszönheti, sötét titkot rejtegetnek a világ elől, és bármire képesek, hogy azt megőrizzék.

 

Ízlések és pofonok - RTLII, május 29. vasárnap, 14.50h

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

 

Az olasz meló - TV2, május 29. vasárnap, 15.30h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Apáca-show - Prime, május 29. vasárnap, 18.50h

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a gyilkos véletlenül éppen a barátja. Nincs más választása, az FBI segitségét kell kérnie. A fiúk nem is késlekednek, eldugják az énekesnőt oda, ahol aztán tényleg senki sem keresné: egy apácazárdába.