Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi kanapén hempergéshez ajánljuk.

Babe - Film+, július 23. vasárnap, 7.30h

Babe különös teremtés, kismalac létére elvei, mi több, elképzelései vannak, ami cseppet sem vág egybe Hoggett gazda (James Cromwell) szándékaival. Felismerve a sorsában rejlő veszélyt, szövetkezik a helyi birkákkal, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát a farmon. A szeretetreméltó és önmagát pásztorkutyának képzelő kismalac kitanulja a terelés csínját-bínját, ami annyira elnyeri gazdája tetszését, hogy az év terelőversenyére is benevezi. Az Oscar-díjas családi moziban a háziállatoké a főszerep, és nem kis szerep jut a fergeteges egérkórusnak és egy csapat makacs birkának sem.

 

Zorro álarca - Moziverzum, július 23. vasárnap, 8h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, és bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságától. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát pedig börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrieta-t, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után az örökébe léphessen…

 

Az elveszett jövő - Film Mánia, július 23. vasárnap, 8.30h

Az utolsó háborúban egy vírus megfertőzi az embereket, amitől mutáns szörnyeteggé válnak. Csupán néhány elszigetelt csoport marad fertőzésmentes, akik a hegyekbe menekülnek. Kaleb (Sam Claflin) képtelen beletörődni abba, hogy egész életében rettegésben kell élnie. Egy összecsapás során, amikor kint rekednek az erdőben riválisával, Savannal (Corey Sevier) és a szép Dorellel (Annabelle Wallis), összetalálkoznak egy idegennel, akire nem hat a mutánsok fertőzése. Ő Amal (Sean Bean), aki ismerte Kaleb apját, a védelmet jelentő sárga por feltalálóját, és biztos benne, hogy Kaleb is képes a túlélést jelentő szer előállítására.

 

Két félidő a pokolban - Magyar Mozi TV, július 23. vasárnap, 8.35h

A II. Világháború alatt, valahol Ukrajnában a német hadvezetés futballmeccset szervez a katonáinak. Mivel jobb ellenfelet nem találnak, a közelben állomásozó magyar munkaszolgálatos századot hívják ki a mérkőzésre. A neves focistát, Ónodi II-t bízzák meg, hogy csapatot szervezzen legyengült munkaszolgálatos bajtársaiból.

 

Szindbád - A hét tenger legendája - Film+, július 23. vasárnap, 9.15h

Fürge vitorlás szeli a végtelen habokat. Rajta a kalózok utolsó nagy fogásukra készülnek. Vezérük, Szindbád, a legendás hajós és tolvaj azt ígérte: ha sikerül elrabolniuk a Béke Könyvét, szögre akaszthatják szablyáikat, tőreiket, mordályaikat, falábukat és irány egy trópusi sziget, az örök nyaralás! Csakhogy a Könyvet nem más őrzi, mint Szindbád gyermekkori barátja, Próteusz. És hogy a helyzet még zűrösebb legyen, a tengerből hatalmas szörny bukkan fel, akit Erisz, a viszály istennője küldött hőseink nyakába.

 

Beverly Hills-i zsaru 2. - Mozi+, július 23. vasárnap, 9.20h

Axel Foley még mindig nevetőgörcsöt kap, ha arra az éjszakára gondol, amikor banánt dugott egy Beverly Hills-i rendőrautó kipufogócsövébe. Első kaliforniai látogatása során olyan hullámokat kavart maga körül, amilyet még nem látott Beverly Hills. Jelenleg azonban Detroitban tartózkodik, és nyomozói teendőit végzi, amikor hírt kap Beverly Hills-ből, hogy az ottani rendőrfőnököt súlyosan megsebesítette egy orvlövész. Foley-nak természetesen nem kell kétszer mondani, hogy menjen segíteni, azonnal a helyszínre utazik. S amint megjelenik, Kalifornia legelitebb környékén azonnal elszabadul a pokol…

 

Mission: Impossible - Titkos nemzet - Mozi+, július 23. vasárnap, 11.25h

Az Impossible Mission Force-t feloszlatták, Ethan (Tom Cruise) így magára hagyott ügynök lett, és a csapat ebben a helyzetben kerül szembe egy magasan képzett különleges ügynökökből álló hálózattal, a Szindikátussal. A rendkívül rátermett alakulat minden áron új világrendet akar létrehozni, és ezt terrortámadások egyre durvuló sorozatával szándékozik véghez vinni. Ethan összegyűjti csapatát, és hozzájuk szegődik a szakadár brit ügynök, Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) is, aki talán a tagja ennek az "titkos nemzetnek". Így néznek szembe az eddigi leglehetetlenebb küldetésükkel...

 

Túszharc - Viasat Film, július 23. vasárnap, 11.40h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

Super 8 - Paramount Network, július 23. vasárnap, 14.15h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Don Camillo - Film Mánia, július 23. vasárnap, 14.20h

A csendes olasz falucska életét az egymással rivalizáló kommunista polgármester, Peppone (Colin Blakely) és a helyi pap, Don Camillo (Terence Hill) újabb és újabb összecsapásai osztják ketté. A két látszólag összeférhetetlen ember még labdarúgó-mérkőzést is szervez, hogy bebizonyítsák, kinek nagyobb és erősebb a tábora. Az angyalok és ördögök harca vérre, vagy legalábbis majdnem vérre megy, a megosztott falu lakói a mindent eldöntő focimeccsen mérik össze meggyőződésük erejét.

 

A hobbit - Az öt sereg csatája - TV2, július 23. vasárnap, 14.55h

Zsákos Bilbo és barátai visszahódították otthonukat Smaugtól. A dühös sárkány bosszúból rátámad Tóvárosra. A visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin elárulja a barátait. Eközben Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregét indítja útnak a Magányos Hegy ellen. A törpék, tündék és az emberek hamarosan választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol Középfölde sorsa forog kockán.

 

Piedone Afrikában - RTL, július 23. vasárnap, 15.15h

Piedone (Bud Spencer) holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először is Bodóról, az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán többé egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orrvadászattal múlatja az időt. Nem véletlenül, ugyanis az illegálisan elejtett állatok segítségével a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. Már csak arra kell választ adni, hogy miért nem találják meg a rendőrkutyák az elrejtett anyagot…

 

Gyorsabb a halálnál - Viasat Film, július 23. vasárnap, 16.45h

Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A coltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

 

Air America - Film Mánia, július 23. vasárnap, 16.55h

Gene Ryack és Billy Covington a CIA titkos légitársaságának, az Air America-nak dolgoznak Laoszban a vietnámi háború idején. A kalandra éhes pilóták sohasem hivatalos megbízások alapján repülnek. Veszélyes útjaik során titkos szállítmányokat kell egyik helyről a másikra vinniük. Sohasem tudják előre, hogy repülésük nem az utolsó lesz-e.

 

A pláza ásza - AXN, július 23. vasárnap, 17h

Paul Blart szívénél csak a hasa nagyobb. Az ember azt hihetné, a légynek sem képes ártani. Pedig nagyon is kemény legénynek képzeli magát, arról álmodik, hogy egyszer motoros rendőrjárőr lesz belőle. Addig is, míg ennek eljön az ideje, biztonsági őrként dolgozik. És ahelyett, hogy Harley-Davidsonon róná az országutakat, az elektromos robogóján cirkál a helyi plázában. A legszomorúbb az egészben, hogy rajta kívül senki sem veszi komolyan felelősségteljes beosztását. Amikor rablóbanda támadja meg az áruházat és túszokat szednek, Paul úgy érzi, eljött az ő ideje.

 

Mici néni két élete - Magyar Mozi TV, július 23. vasárnap, 17.25h

Hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet...
A szenzációs filmvígjáték főszerepeiben olyan csodálatos színészeket láthatunk - többek között - mint Kiss Manyi és Páger Antal.

Nincs kettő négy nélkül - RTL HÁROM, július 23. vasárnap, 18.15h

Greg (Bud Spencer) és Eliot (Terence Hill) egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, a Coimbra fivéreket, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig.