Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Hagyd egy kicsit az adventi készülődést, és ülj le egy film erejéig a tévé elé!

A mágus - Filmcafe, december 10. vasárnap, 9.55h

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

 

Hulk - Mozi+, december 10. vasárnap, 11.10h

Bruce Banner egy kiváló tudós, a legkorszerűbb géntechnológia a területe, ám ragyogó tudományos pályája és nyugodt élete fájdalmas múltat rejt…Egykori barátnője és hozzá hasonlóan tehetséges munkatársa, Betty már feladta, hogy áttörjön a férfi zárkózottságának falán, és beletörődött, hogy mindössze érdeklődő szemlélője marad visszavonult életének. Egy váratlan esemény azonban mindent megváltoztat! Banner korszakos kutatásainak egyik kísérlete során ugyanis egy figyelmetlenség kritikus helyzetet teremt, és Bruce-nak a másodperc tört része alatt kell cselekednie. Hősies tette megment egy életet, és látszólag ő is sértetlen marad, holott testét halálos dózisú gammasugárzás éri. Valami azonban mégis történt…Megmagyarázhatatlan tünetek…Eszméletvesztések…A félresikerült kísérlet váratlan, káros utóhatásai. Banner egyfajta jelenlétet kezd érezni magában, egy idegent, aki azonban mégis ismerősnek tűnik: veszélyes, de valahogy vonzó is...Az Oscar-jelölt Ang Lee egy kasszasiker forradalmi vizuális trükkjeivel ötvözte rendezői varázserejét, hogy életre keltse ezt a klasszikus Marvel képregény-szuperhőst!

 

Ne szólj száj! - Film Mánia, december 10. vasárnap, 11.40h

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), a neves gyermekpszichiáter élete tökéletes. Sikeres, gazdag és gyönyörű feleségével (Famke Janssen) neveli egyetlen kislányukat. Amikor egy katatón, önmagába forduló, hirtelen dühkitörései miatt magánzárkába zárt 18 éves lány, Elisabeth (Brittany Murphy) kezelésével bízzák meg, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az esetnek. Nem sejti, hogy angyali kinézetű, agyongyötört paciense megváltoztatja az életét. Az első kezelés éjszakáján a pszichiáter lányát elrabolják. Az emberrablók, akik rejtélyes módon Conrad minden lépéséről tudnak, 12 óra múlva kivégzik a lányt. Egyetlen feltétellel engedik szabadon, ha a túszuk apja szótlan kezeltjétől, Elisabeth-től megtud egy hatjegyű számot, ami mindennél fontosabb a végsőkig elszánt bűnözőknek.

 

Napló gyermekeimnek - Magyar Mozi TV, december 10. vasárnap, 11.55h

Mészáros Márta önéletrajzi motívumok alapján készült filmje a Szovjetunióbeli emigrációban élt magyar család széthullása után árván maradt, serdülőkorú Juli életét követi nyomon. Az időpont a negyvenes-ötvenes évek fordulója. Juli, a kamasz lány kisgyerekként a Szovjetunióban vesztette el szüleit. 1945 után hazatér több magyar emigránssal együtt, és emigrációs társukhoz, Magdához költöznek, aki most magas beosztásban van. Magda merev és bizalmatlan, átragadt rá a pártban uralkodó hangulat. Juli nehezen viseli a vele közös életet, és egyetlen kikapcsolódása a mozi. Szívesen van együtt a szabad gondolkodású rokonnal, Jánossal, aki a kitörési lehetőséget biztosítja nyomasztó világából.

 

Az első ember - TV2, december 10. vasárnap, 12.55h

A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

 

A nyár királyai - Paramount Network, december 10. vasárnap, 14h

Amikor az ember még kicsi, elképzelni sem tudja, hogy a szeretett szülei mennyire idegesítő közellenségekké tudnak válni később. Joe és Patrick gyerekkori jóbarátok, akik a hétköznapi tinik nyomorúságos életét élik őrlődve a suli és család között.

 

A csaj nem jár egyedül - SuperTV2, december 10. vasárnap, 14.50h

A végzősök álompárosa, Zack és Taylor _ az egyetlen pár, akik első óta még együtt vannak _ szakítanak. Ők voltak az a pár, akiről mindenki azt hitte, hogy örökre együtt maradnak, de mégsem, mert a tavaszi szünet alatt a nyomulós Taylor dobta Zacket egy új srác, Brock Hudson miatt, aki egy öntelt seggfej a "Való világ" című ifjúsági szappanoperából. Ez az a fajta hír, mely simán hazavághat egy olyan játékost, mint Zack, aki osztályelnök és a focicsapat kapitánya _ főleg, ha az iskolai DJ állandóan kommentálja az eseményeket a diákoknak. De Zack hamar magához tér, és nyomban fogadást köt legjobb barátjával és riválisával, Dean-nel hogy _ a megfelelő frizurával és sminkkel _ bármely lányból lehet bálkirálynő. Ahogy a fogadás szabályai diktálják, Dean kiválasztja a lányt, akit Zacknek bálkirálynői magasságokba kell emelnie. A szemük elé _ és épp a fogadás közepébe csetlik-botlik a társasági élet nullája, Laney Boggs. Ennek a lánynak, aki állandóan festékfoltos a dühös műalkotásoktól, melyeket a családi pincében készít, nincs ideje olyan köznapi dolgokra, mint a smink, a pletykák és a pasik. Őt Bosznia aggasztja, és őrizkedik a vegyszerekkel tartósított ételektől. Ösztöndíjat szeretne egy képzőművészeti főiskolára, és nem hagyja, hogy ettől bármi is elvonja a figyelmét. Főleg nem, hogy Zack legyen az. Hiába a fiú minden bájjal megkent ostroma, a megközelíthetetlen Laney alig méltatja egy pillantásra is. Márpedig múlnak a hetek, és egyre közeleg az érettségi bál.

 

Mátrix - VIASAT FILM, december 10. vasárnap, 15.25h

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk _ a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott _ de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot. Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben. A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.

 

Bazi nagy görög lagzi - TV2, december 10. vasárnap, 15.55h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

 

Miss Sloane - Film Mánia, december 10. vasárnap, 16.10h

Elizabeth Sloane az egyik legkeresettebb és legfélelmetesebb lobbista Washingtonban, rettenthetetlen a politikai kulisszák között zajló összecsapásokban. Ravasz, kitartó és erős, aki mindent megtesz, hogy sikerre vigye az általa képviselt ügyet. Ezúttal nehéz fába vágta fejszéjét, pályafutása legerősebb ellenfelével találja magát szemben. A fegyverlobbistáknak nem tetszik, hogy a kongresszus szigorítani szeretne a fegyvertartási szabályokon. Nagy árat kell fizetnie, ha le akarja győzni őket.

 

Bean - az igazi katasztrófafilm - RTL HÁROM, december 10. vasárnap, 16.55h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.

 

Nászfrász - VIASAT3, december 10. vasárnap, 17h

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is. És ez csak ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az "igen" kimondása előtt.

 

HAB - RTL KETTŐ, december 10. vasárnap, 17.05h

Dóri (Kerekes Vica), a sütimennyország bájos cukrásza képtelen túltenni magát a szakításon, hiába telt el másfél év, és hiába nősült meg azóta régi szerelme, András (Elek Ferenc). Keserédes hangulata a cukrászda sikerére is rányomja a bélyegét, és ha nem szerez tőkét, bezárhatja a boltot. Nem talál más megoldást, mint benevezni egy családi cégeknek meghirdetett versenybe, amihez azonban sürgősen szüksége van egy férjre és egy gyerekre. Épp kapóra jön Marci, a sármos fogorvos (Mátray László), aki a hiányzó milliókért folytatott hétvégi tréningen a férjének hazudja magát, míg a szomszéd Lacika (Gyarmati Erik) beugrik a meg nem értett közös gyerekük szerepébe.

 

Örökkön-örökké - Filmcafe, december 10. vasárnap, 17.35h

Danielle a XVI. század szülötte, ám a többi lánnyal ellentétben varrogatás helyett könyveket olvas, és legalább olyan kitűnően vív, mint ahogy lovagol. Szokatlan szenvedélyei mellett ráadásul gyönyörű és talpraesett, aki nem várakozik balga módon a herceg segítségére. Éppen ellenkezőleg, ő siet a herceg segítségére és megmenti az életét. A régi történet számtalan új meglepetést és fordulatot tartogat: Danielle ugyan felölti a csodálatos üvegcipőt, találkozik Da Vincivel, de ez senkit ne tévesszen meg. Ez a Hamupipőke Zorrót is megszégyenítő ügyességgel, ravaszsággal és bátorsággal küzd az igazságért és kedveséért.