Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Már csak egy hét van karácsonyig, ha teheted, pihenj rá egy kicsit!

A másik Boleyn lány - Filmcafe, december 17. vasárnap, 9.25h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Robin Hood - Mozi+, december 17. vasárnap, 10h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Az időgép - VIASAT FILM, december 17. vasárnap, 10.10h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.

 

A Jane Austen könyvklub - VIASAT FILM, december 17. vasárnap, 12.05h

Öt nő és egy férfi találkozik időről időre, hogy megvitassa a kiváló írónő, Jane Austen műveit. A napjaink Kaliforniájában élő klub tagjai lassan ráébrednek arra, hogy bár két évszázad eltelt azóta, és egy óceán választja el őket Angliától, a népszerű írónő regényeinek hősei, Emma, Mr. Darcy és a Bennet-lányok valójában ugyanolyan problémákkal, szívfájdalmakkal és érzésekkel küszködnek, mint ők. Az elvált Sylvia, az idősödő Bernadette, a félrelépésről fantáziáló Prudie és a többiek a könyvekből és egymásból merítenek vigaszt, erőt és bölcsességet.

 

Terminátor 2. - Az ítélet napja - Mozi+, december 17. vasárnap, 12.50h

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. A megmaradt emberiségnek hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre: ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú Johnt. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.

 

Áttörés - TV2, december 17. vasárnap, 13.25h

Amikor Joyce Smith örökbefogadott fia, John alatt beszakad a befagyott tó jege, minden remény elveszettnek tűnik. A kamasz majd negyed órát volt a fagyos vízben, mire sikerült kimenteni. Az orvosok szerint azonban a kómába esett fiúnak semmi esélye arra, hogy felépüljön. Csakhogy Joyce-t nem érdekli az orvosok véleménye. A hitének erejében bízva az egész városkát mozgósítja azért, hogy közösen imádkozzanak John gyógyulásáért. Igaz történet alapján, Grant Nieporte Joyce Smith könyvéből.

 

Az időutazó felesége - Filmcafe, december 17. vasárnap, 13.45h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni.

 

Bor, mámor, Provence - SuperTV2, december 17. vasárnap, 13.45h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Harmadik típusú találkozások - Paramount Network, december 17. vasárnap, 15.30h

Roy Neary egy egyszerű munkásember, akinek a csendes és átlagos életét teljesen felforgatja egy ufóval való találkozás.

 

Batman - AXN, december 17. vasárnap, 15.45h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

Állj, vagy jövök! - Film+, december 17. vasárnap, 15.55h

Logan (Martin Lawrence) kiváló tolvaj, egyébként meg rettentő nagy balek: szerez egy húszmilliót érő gyémántot, ám rendőrök veszik körül, és nincs kiút. Logan egy építkezésre menekül, ahol eldugja zsákmányát, és megadja magát: tudja, hogy vissza fog térni. Vissza is tér, de míg ő a börtönbüntetését töltötte, az építkezés befejeződött, és a gyémánt fölött most a kerületi rendőrség terpeszkedik. Logan persze a leglehetetlenebb megoldást választja, hogy visszaszerezze, ami az övé: rendőrnek áll...

 

Bazi nagy görög lagzi 2. - TV2, december 17. vasárnap, 15.55h

Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére _ egy kissé túlságosan is...Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen. Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzira.

 

Áldatlan állapotban - SuperTV2, december 17. vasárnap, 16.15h

Samuel (Hugh Grant) és Rebecca (Julianne Moore) tökéletes pár: már öt éve élnek együtt, karrierjük egyre feljebb ível, így az sem jelent nekik gondot, ha kedvük támad valahol eltölteni egy romantikus hétvégét. Ám egy nap hirtelen megváltozik minden: Rebecca bejelenti, hogy állapotos, és a tűzpiros Porschét célszerűbb lenne családi autóra cserélni. Samuel halálra rémül, tudja, a lavinát nem lehet megállítani.

 

Házibuli 2. – A házibuli folytatódik - Film Mánia, december 17. vasárnap, 16.50h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...

 

Négy karácsony - RTL KETTŐ, december 17. vasárnap, 17.20h

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.